Helsinkiläiskahvilassa myydään hittijäätelöä: Omistaja kertoo, mistä herkkuilmiössä on kyse

Mikä ihmeen mochi-jäätelö? Selvitimme, miten suosikkijäätelöä tehdään, ja miksi se on suosittua 4:35 Mikä ihmeen mochi-jäätelö? Selvitimme, miten suosikkijäätelöä tehdään, ja miksi se on suosittua
KATSO VIDEO: Mikä ihmeen mochi-jäätelö? Selvitimme, miten suosikkijäätelöä tehdään, ja miksi se on suosittua

Mochi-jäätelöä myyvän Momochi-kahvilapuodin perustaja kertoo, mistä ilmiössä on oikein on kyse.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin huhtikuussa mochi-jäätelön suosiosta Suomessa. Perinteisestä japanilaisesta riisileivonnaisesta valmistettava mochi-jäätelö on tänä vuonna trendannut toden teolla TikTokissa ja herkun somesuosio on heijastunut suoraan sen kysyntään. 

Mochi-jäätelötrendi näkyy helsinkiläiskahvilassa

Mochi-jäätelövillitys on huomattu myös helsinkiläisessä, Forum-kauppakeskuksessa sijaitsevassa Momochi-kahvilapuodissa. Vuoden 2021 lopussa avattu Momochi on Suomen ensimmäinen japanilainen jälkiruokapuoti, jossa myydään mochi-donitseja ja mochi-jäätelöä.

– Ennen avaamistamme teimme markkinatutkimusta. Mochit ja mochi-donitsit olivat jo suosittuja Yhdysvalloissa. Euroopassa esimerkiksi Espanjassa ja Ranskassa on myös jo ollut mochi-kahviloita. Sanoisin, että tämäntyylinen puoti rantautui aika nopeasti Suomeen, kertoi Kelly Guon, Momochin toinen perustajista, MTV Uutisille.

Guon epäilee, että erityisesti nuorempi väestö on löytänyt mochi-jäätelön TikTokin tai animaatiosarjojen kautta. Nuorten kautta trendi on levinnyt sitten laajempaan tietoisuuteen.

– Meillä käy paljon asiakkaita, jotka tuovat vanhempansa tänne esitelläkseen mochit. Lapsille nämä ovat paljon tutumpia kuin vanhemmille.

Mitä mochi-jäätelö oikeastaan on ja miten sitä tehdään? Miltä mochi-jäätelö maistuu ensi kertaa sitä maistavan ruokatoimittajan mielestä? Katso jutun yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.