Helsinkiläiskahvilassa myydään hittijäätelöä: Omistaja kertoo, mistä herkkuilmiössä on kyse
Mochi-jäätelöä myyvän Momochi-kahvilapuodin perustaja kertoo, mistä ilmiössä on oikein on kyse.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin huhtikuussa mochi-jäätelön suosiosta Suomessa. Perinteisestä japanilaisesta riisileivonnaisesta valmistettava mochi-jäätelö on tänä vuonna trendannut toden teolla TikTokissa ja herkun somesuosio on heijastunut suoraan sen kysyntään.
Mochi-jäätelötrendi näkyy helsinkiläiskahvilassa
Mochi-jäätelövillitys on huomattu myös helsinkiläisessä, Forum-kauppakeskuksessa sijaitsevassa Momochi-kahvilapuodissa. Vuoden 2021 lopussa avattu Momochi on Suomen ensimmäinen japanilainen jälkiruokapuoti, jossa myydään mochi-donitseja ja mochi-jäätelöä.
– Ennen avaamistamme teimme markkinatutkimusta. Mochit ja mochi-donitsit olivat jo suosittuja Yhdysvalloissa. Euroopassa esimerkiksi Espanjassa ja Ranskassa on myös jo ollut mochi-kahviloita. Sanoisin, että tämäntyylinen puoti rantautui aika nopeasti Suomeen, kertoi Kelly Guon, Momochin toinen perustajista, MTV Uutisille.
Guon epäilee, että erityisesti nuorempi väestö on löytänyt mochi-jäätelön TikTokin tai animaatiosarjojen kautta. Nuorten kautta trendi on levinnyt sitten laajempaan tietoisuuteen.
– Meillä käy paljon asiakkaita, jotka tuovat vanhempansa tänne esitelläkseen mochit. Lapsille nämä ovat paljon tutumpia kuin vanhemmille.
Mitä mochi-jäätelö oikeastaan on ja miten sitä tehdään? Miltä mochi-jäätelö maistuu ensi kertaa sitä maistavan ruokatoimittajan mielestä? Katso jutun yllä olevalta videolta!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka