Helppo kookoslohi on samaan aikaan arjen pelastaja ja viikonlopun herkkuruoka.
Toukokuussa vietetään jälleen Pro Kala -yhdistyksen lanseeraamaa kalakuuta. Toukokuu on erityisen hyvä kuukausi kokeilla erilaisia kalaruokia, sillä moni kala on nyt sesongissa. Luonnonkala komeilee kalatiskien ja ravintoloiden valikoimissa parhaimmillaan näin keväällä.
Kalaa tulisi nauttia suositusten mukaan vähintään kahdesti viikossa. Pro Kala -yhdistys muistuttaa kalan syömisen hyödyistä.
– Kala on loistava proteiininlähde ja tarjoaa runsaasti terveyshyötyjä, kuten D-vitamiinia ja jodia. Kalan lisääminen ruokavalioon voi vaikuttaa myönteisesti terveyteen ja hyvinvointiin.
"Tämä ruoka valmistuu nopeasti arkenakin, mutta sopii myös viikonloppuherkuksi"
Kalayhdistys vinkkaa erilaisia reseptejä kalakuukauden aikana kokeiltavaksi. Kuukauden kalavalikoimaan kannattaa napata esimeriksi silakkaa, siikaa ja kuhaa. Silloin tällöin voi herkutella myös lohella.
Testaa vaikka kalayhdistyksen vinkkaama kookoslohi.
– Kookoskerma, chili, minttu ja lime liittoutuvat kastikkeessa lohen parhaaksi kaveriksi. Tämä ruoka valmistuu nopeasti arkenakin, mutta se sopii myös viikonloppuherkuksi. Säädä mausteita mielesi mukaan, niin että ruoka on juuri sopivan tulista!
