Patrik Carlsson ratkaisi melkoisen finaalitrillerin Tampereella, Christian Heljankoon kohdistunut isku puheenaiheena – näin peli eteni

MTV Urheilun studiosta rajua palautetta Pelicans-pakki Saku Salmisen  rujosta tempusta: "Törkeää!" 1:42
MTV Urheilun studiosta rajua palautetta Pelicans-pakki Saku Salmisen rujosta tempusta: "Törkeää!"

Jääkiekon SM-liigan finaaleissa Pelicans onnistui kaventamaan tilannetta, kun se otti toisessa jatkoerässä voiton Tapparasta.

Lopputulos, SM-liigan 3. finaali, Tappara–Pelicans, 1–2 (0–1, 1–0, 0–0, 0–0, 0–1):

2. jatkoerä:

84.40 MAALI! Pelicans, 1–2. Siellä on! Ryan Lasch tarjoilee ja Patrik Carlsson painaa kiekon nuottaan. Ilta ohi Tampereella. Sarjan voitot nyt Tapparalle 2–1.

84. min: Tappara ottanut 13. hyökkääjän Kristian Tanuksen kehiin toiseen jatkoerään. Tanus ei pelannut neljän erän aikana lainkaan.

83. min: Molemmilta omat kokeilut jatkoerän alkuun. Tapparalta Veli-Matti Savinainen paikassa, Pelicansilta kapteeni Miika Roine. Ei mene.

Kello 21.52: Kiekko jäässä. Toinen jatkoerä käyntiin.

Kello 21.50: Joukkueet valuvat jäälle Tampereella. Kohta toinen jatkoerä käyntiin. Laukaukset tähän mennessä 59–55 Pelicansille. Torjunnat: Heljanko, Tappara: 3+8+5+8=24, Kokko, Pelicans: 7+6+8+8=29. Tappara luonut maaliodottamaa 3,40 osuman edestä, Pelicansilla xG-arvo tähän mennessä 2,31.

1. jatkoerä:

Kello 21.42: Pelicansin puolelta haettiin vähän tuomareihin kontaktia siitä, että "eikö mistään tule". Tapparan leirissä oli pientä turhautumista parin hukatun paikan jälkeen, kaukalonlaitakommentaattori Siim Liivik raportoi.

Kello 21.36: "Todella hyvää tekemistä Pelicansilta. Yksi kevään parhaista eristä tuohon", MTV Urheilun asiantuntija Ari Vallin kehaisi.

80.00: Ei nähdä ratkaisua neljän erän aikana Tampereella. Taas tauon pariin vetämään happea. Pelicans oli hienoisesti edellä jatkoerässä, mutta Tappara sai omat paikkansa. 1–1 yhä lukemat valotaululla. 

80. min: Nyt meinaa tulla dramaattinen päätös Tampereella, kun Tapparan ruotsalaispuolustajalle Tobias Ekbergille rakennetaan tonttia Pelicans-maalille. Viimeistely epäonnistuu ja Niklas Kokko hoitaa vieraiden tolppien välissä. 

79. min: 1.47 jatkoerää jäljellä Tampereella. Tempo on hidastanut merkittävästi. Alkaa jalka painaa molemmilla. 

Video:

Tapparan tähtivahti Christian Heljanko venyi uskomattomaan torjuntaan jatkoerässä 0:46
Tapparan tähtivahti Christian Heljanko venyi uskomattomaan torjuntaan jatkoerässä

75. min: Ronskisti vedetään Pelicansin Bryggman päin Heljankoa. Ei ole raitapaidoilla pokkaa painaa Tapparalle boxia. Selkeä rike läpi sormien. 

74. min: Tiukkaa on. Pelicansilla ote, mutta Tappara kyttää vaarallisesti vastaiskuja. 

72. min: Vähän alkaa jo osalla pelaajista jalka painaa intensiivisen illan jäljiltä. Pelicans ollut pienoisesti edellä jatkoerässä.

69. min: Ja taas on Pelicansin osuma lähellä. Filip Kral laukoo ja Konsta Hirvonen painaa kakkoskiekon tolppaan. Huh!

65. min: Draamaa! Pelicansin Ryan Lasch ja Patrik Carlsson kiekottelevat huipputontin. Carlssonilla jo lähes tyhjä maali edessä ja silti Heljanko venyy eteen. Yleisö aivan liekeissä Tampereella. 

63. min: Pelicansilta pari hyvää kokeilua jatkoerän alkuun. Christian Heljanko selvittää.

Kello 21.04: Kiekko jäässä. Jatkoerä käyntiin.

Kello 21.02: Joukkueet valuvat jäälle Tampereella. Ensimmäinen jatkoerä pian liikkeelle.

Kello 20.59: Tampereella iso puheenaihe tuo Salmisen ja Heljangon tilanne, mutta isot panokset ovat myös jatkoerässä. Sarja on tämän jälkeen joko 3–0 Tapparalle tai Pelicans hiipii yhden kiinnityksen päähän. 

3. erä:

Videoita:

MTV Urheilun studiosta rajua palautetta Pelicans-pakki Saku Salmisen  rujosta tempusta: "Törkeää!" 1:42
MTV Urheilun studiosta rajua palautetta Pelicans-pakki Saku Salmisen  rujosta tempusta: "Törkeää!"

Siim Liivik: Kyllähän Salminen tiesi mitä oli tekemässä 0:38
Siim Liivik: Kyllähän Salminen tiesi mitä oli tekemässä

Kello 20.52: MTV Urheilun studiosta rajua palautetta Pelicans-pakin Saku Salmisen tempusta: "Jos olisin ollut Tappara-pakkina tuossa, mulla olisi kiehahtanut niin yli kuin olla ja voi. Törkeää!" Ari Vallin ripittää Salmista.

Kello 20.48: "Pitää ottaa ohjat omiin käsiin, mutta kärsivällisyys mukana myös", Pelicansin Antti Tyrväinen sanoi lääkkeistä jatkoerän alla.

60.00: Summeri soi Tampereella. Ei tule ratkaisua varsinaisella peliajalla, mutta draamaa riitti. Varsinkin Saku Salmisen ja Christian Heljangon tilanteen myötä. 

59. min: Heikko ylivoima nyt Pelicansilta. 

55.58 JÄÄHY! Nyt tulee ihan älyvapaa ratkaisu Tapparan kokeneelta hyökkääjältä Petri Kontiolta. Karmiva poikkari selkään ja Pelicans-pelaaja rajusti päin laitaa. Ansaittu kakkonen Kontiolalle. 

54. min: "Kyllä Salminen ties ihan varmasti, mitä oli tekemässä", MTV Urheilun kaukalonlaitakommentaattori Siim Liivik totesi Tampereen kuohuttavasta tilanteesta, missä Pelicansin puolustaja Saku Salminen täräytti voimakkaan taklauksen Tappara-vahtiin Christian Heljankoon.

53. min: Ei saanut Tappara sikaria ylivoimalla. Nyt menee jännäksi. Pelicans sai varmasti voimaa tuosta isosta ylivoimataposta. 

51. min: Niin vain meinaa nyt Pelicans selvittää koko Salmisen vitosen. Kiekko kävi kerran jo tolpassa niin, että osa kansasta nousi seisomaan Nokia Arenalla.

Video:

Tampereella dramaattinen tilanne: Pelicansin Saku Salminen törmää rajusti Tapparan Christian Heljankoon 2:56
Tampereella dramaattinen tilanne: Pelicansin Saku Salminen törmää rajusti Tapparan Christian Heljankoon

48. min: Pelicansin Niklas Kokolta pari napsakkaa torjuntaa ylivoiman alkuun. Vitosta jäljellä vielä 2.59.

46. min: Heljanko pystyy palaamaan Tapparan maalille melkoisen täräytyksen jälkeen. Pelicansin Salminen poistui pukukoppiin jo törmäyksen jälkeen. Noh, nyt on iso hetki pelissä, kun Tapparalla viiden minuutin ylivoima.

45.24 JÄÄHY!  No nyt tulee draamaa! Pelicansin Saku Salminen täräyttää jäätävän tällin Tapparan maalivahtiin Christian Heljankoon, kun tämä on pysäyttämässä kiekkoa maalin takana. Yleisö raivona Tampereella. Tuomarit videoille.

Salmiselle 5+20-minuuttia estämisestä.

Ohhoh!

43. min: 12 313 katsojaa tänään Nokia Arenalla. Halli lähes loppuunmyyty. Aitioissa hieman tilaa ja Pelicansin fanipäädyssä.

43. min: Tapparalle parikin loistotonttia kolmannen erän alkuun. Ensin pääsee kokeilemaan Petteri Puhakka, sen jälkeen Oiva Keskinen. Pelicans-vahti Niklas Kokko ottaa isoja koppeja.

Kello 20.07: Kiekko jäähän. Kolmas erä käyntiin.

Kello 20.05: Joukkueet valuvat jäälle Tampereella. Kolmas erä piakkoin liikkeelle. Laukaukset kahden erän jälkeen Pelicansille 29–27. Torjunnat: Heljanko, Tappara 3+8=11, Kokko, Pelicans: 7+6=13.

2. erä:

Tapparalle heppoinen tasoitusmaali Tampereella: Pelicansin Niklas Kokolle ja Filip Kralille kommunikaatiovirhe 1:16
Tapparalle heppoinen tasoitusmaali Tampereella: Pelicansin Niklas Kokolle ja Filip Kralille kommunikaatiovirhe

Kello 19.59: "Pelicans on pystynyt parantamaan. Nuo kaksi peliä menivät vähän ohi heiltä. Nyt ollaan aika tasoissa. Jännä kolmas erä tiedossa", viisinkertainen SM-kultamitalisti Kristian Kuusela mietti MTV Urheilun studiossa.

Kello 19.52: "Kärsivällisesti vaan. Kyllä me yks tuolta saadaan ja ei päästetä yhtään. Sitä kautta", Tapparan Petteri Puhakka totesi erätaukohaastattelussa tulevasta.

40.00: Summeri soi Tampereella. Kahden erän jälkeen lukemat 1–1. Molemmille yhdet onnekkaat osumat. Pelicans pääsi jo avauserässä iskemään Valtteri Kemiläisen horjumisen jälkeen. Tappara rokotti toisen erän alussa, kun Pelicansin maalivahti Niklas Kokko töpeksi kiekon kanssa. Molemmilla omat vahvat jaksot hyökkäyspäässä.

39. min: Ei ihmeellisempi ylivoima Tapparalta. Paras paikka tuli Otto Leskiselle, joka pääsi kokeilemaan pienen nousun jäljiltä. Ei sikaria.

36.51 JÄÄHY! Tapparalle ylivoimaa, kun Pelicansin Kasper Puutio ottaa estämisjäähyn.

35. min: Nyt puolestaan Tapparalta pitkä hyökkäysalueen hyökkäyspeli, kun Oiva Keskisen johtama kolmosketju saa vahvan mylläkän vieraiden päätyyn. Keskisellä itsellä tonttia ja perään Otto Rauhalalla loistopaikka viedä isännät johtoon. Pelicans hätää kärsimässä.

32. min: Tappara selvittää kuin selvittää Pelicansin ylivoiman, vaikka vierailla on hyviä tontteja johto-osumaa varten. Lars Bryggman pääsi nokikkain Tappara-vahdin Christian Heljangon kanssa, mutta Heljanko venyi kiekon eteen. Lupaavaa on edelleenkin Pelicansin ylivoima. Nyt on löytynyt oikeita palasia ja kuvioita.

29.20 JÄÄHY! Tapparan Veli-Matti Savinainen halkoo jo puita, vaikka pelit ovat vielä menossa. Savinaiselle kakkonen huitomisesta.

29. min: "Pelicansin penkki oli hyvin rauhallinen, vaikka erän alkuun tuli tuo harmittava takaisku. He painottivat sitä, että kärsivällistä hyökkäyspeliä. Jos maali ei tule nyt, niin se voi tulla seuraavassa vaihdossa tai erässä", kaukalonlaitakommentaattori Siim Liivik raportoi vaihtoaitioiden välistä.

Video:

Pelicansin maalivahti Niklas Kokko mokaa pahemman kerran: Tappara-kapteeni Otto Rauhala siirtää kiekon tyhjään maaliin 1:32
Pelicansin maalivahti Niklas Kokko mokaa pahemman kerran: Tappara-kapteeni Otto Rauhala siirtää kiekon tyhjään maaliin

28. min: Pelicansin kakkosvitjalta pitkä hyökkäysalueen hyökkäyspeli. Tapparalla pahoja vaikeuksia, mutta ei maalia. 

25. min: Pelicans saanut ihan kelvollisesti otetta erän dramaattisen alun jälkeen. Paine enemmän Tapparan päädyssä.

20.27 MAALI! Tappara, 1–1. Kauaa ei ole Tappara perässä. Pelicansin maalivahti Niklas Kokko säheltää pahemman kerran, kun hän jättää kiekon löperösti taaksensa. Tapparan Otto Rauhala on oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Rauhala siirtää pikkumustan tyhjään nuottaan. Todella halpa tasoitus Tapparalle.

Kello 19.18: Kiekko jäähän. Toinen erä käyntiin.

Kello 19.17: Tampereella joukkueet valuvat jäälle. Pelicans avauserän jälkeen 1–0-johdossa. Torjunnat: Tappara, Heljanko: 3, Pelicans, Kokko: 7. Laukaukset 12–11.

Tappara ensimmäistä kertaa finaalisarjan aikana takaa-ajoasemassa.

1. erä:

Video:

Tapparan tähtipakki Valtteri Kemiläinen haparoi karulla tavalla: Pelicansin Lubos Horky rokottaa 1:09
Tapparan tähtipakki Valtteri Kemiläinen haparoi karulla tavalla: Pelicansin Lubos Horky rokottaa

Kello 19.04: "Kyllä hyökkäyspelin rytmit kääntyivät vahvasti Tapparan suuntaan. Tappara-merkkinen erä, mutta tulos pyörähti toiseen suuntaan", MTV Urheilun asiantuntija Ari Vallin totesi.

Kello 19.02: "Ollaan oltu nyt kärsivällisiä. Puolustettu, kun pitää puolustaa ja hyökätty sitten", Pelicansin Jesse Kiiskinen sanoi erätaukohaastattelussa.

20.00: Summeri soi Tampereella. Pelicans onnenkantamoisen kautta johtoon, kun Valtteri Kemiläinen kompuroi pahassa paikassa. Lubos Horkylle kevään kolmas maali. Isossa kuvassa Tappara pikkuisen edellä, mutta nyt lukemat Pelicansille.

16.47 MAALI! Pelicans, 0–1. Vieraat johtoon, kun Tapparan tähtipuolustaja Valtteri Kemiläinen kompuroi karulla tavalla. Kiekko jää tshekkilaiturin Lubos Horkyn eteen. Tämä painaa finaalisarjan kolmannen maalinsa. 

15. min: "Tapparan vaihtoaitio sai ison buustin tuosta isosta alivoimataposta. Huomaa kyllä, että moni pelaa loukkaantuneena. Koko ajan tulee kylmäpussia ja kylmäspraytä kylkeen vaihtojen jälkeen", Siim Liivik huomioi vaihtoaitioiden välistä.

14. min: Pitkiä hyökkäysalueen hyökkäyspelejä tullut molemmilta joukkueilta. Eikä kumpikaan meinaa saada niitä poikki. Tapparalla pari ja Pelicans sai oman pitkän pyörityksensä ylivoiman yhteydessä ja sen jäljiltä. 0–0 yhä taululla.

12. min: Oikein lupaava ylivoima Pelicansilta. Vieraat olivat pistäneet ykkösylivoiman rakennetta uusiksi. Ryan Lasch löysi varsin hyvin viivaan pudonneen Nathan Schnarrin. Paras paikka heti ylivoiman jälkeen, kun Schnarr heitti ja Lars Bryggman ohjasi kiekon kohti Tappara-vahti Christian Heljankoa. Tämän huikea torjunta esti avausmaalin synnyn.

8.35 JÄÄHY! No sieltä ensimmäinen käänne tulee, kun Tapparan nelosketjun laituri Nick Baptiste ottaa aivan idioottimaisen hyökkäyspään boxin. Syy: kiinnipitäminen.

8. min: Tunnusteleva fiilis Tampereella. Ensimmäistä kunnon pärskettä odotellessa.

6. min: Nopeaa avauserää vedetään, kun ei paljoa katkoja tule. Flowlätkän ja tarkan markan kiekon sekoitusta nyt Tampereella. 

2. min: Ensimmäiset kohahdukset Tampereella, kun pari Tapparan pelaajaa sotkeutuu toistensa jalkoihin ja naamat jäässä. Ei boxeja. Tappara saanut nopeasti otetta pelistä.

Kello 18.34: Sitten kiekko jäähän. Kolmas finaaliottelu käyntiin Tampereella.

-----------------------------

Kello 18.30: Maamme-laulu vedetty Tampereella. Halli muuten täynnä, mutta Pelicansin fanipäädyssä on hieman tyhjiä jakkaroita.

Kello 18.27: Joukkueet jäälle Tampereella. Tappara liekkien ja Pelicans buuausten läpi.

Kello 18.24: "Meillä ajatusmalli on se, että aina tulee uusi erä ja uusi peli. Fokus pidetään tiukasti hetkessä. Koko ajan rima nousee ja koko ajan pitää pystyä parantamaan", Tapparan kapteeni Otto Rauhala mietti.

Kello 18.20: "Ensinnäkin kärsivällisyys hyökkäyspelissä. Olemme vähän pakottaneet sitä liikaa. Sitä on paljon katsottu", Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä sanoi omiensa kehitysaskeleista kolmannen finaalin alla.

Kello 18.14: Pelicans tekee muutoksia kolmannen finaalin alla. Vilén, Jämsen ja Blood sivuun. "Vilén ja Jämsen eivät ole olleet ihan parhaassa iskussa. Pelicansin pitää saada nyt paketti kasaan. Maalintekokilpailuun ei kannata lähteä Tapparaa vastaan", selostamossa peliä kommentoiva Janne Pesonen mietti.

Kello 18.11: "Ei tässä mitään sirkustemppuja tai Arska ala mantelikalaa vaihtamaan. Samoilla rutiineilla mennään. Odotan, että tänään nähdään kunnolla tunnetta", MTV Urheilun kommentaattori Siim Liivik totesi.

Kello 18.08: "Yleispelaamista pitää parantaa. Pelicansilla on kuitenkin omalla tavalla pakkovoiton paikka. He laittavat kaiken peliin, meidän pitää pystyä vastaamaan siihen", Tapparan Joni Tuulola mietti alkulämmittelyn yhteydessä.

Kello 18.05: MTV Urheilun asiantuntija Ari Vallin kyselee, että onko Pelicans hionut peliään kolmannen finaalin alla. "Selvää on kuitenkin se, että Pelicansilla on paljon parantamisen varaa", Vallin linjaa.

Kello 18.00: Ottelulähetys käynnissä MTV Katsomo -palvelussa. Studiossa Suvi Puukangas, Ari Vallin ja Annina Rajahuhta. Selostajana Jani Alkio, kommentaattoreina Janne Pesonen ja Siim Liivik.

Linkki lähetykseen löytyy täältä.

Kello 17.50: Sitten pelaajien alkulämmittely. Jäällä ei mitään ihmeempää. Kummallakaan ei ole ylimääräisiä pelaajia mukana. Eli Pelicansilla Aatu Jämseniä tai Elias Viléniä ei pahemmin näy lämmittelyssä.

Kello 17.37: Raitapaidat lämmittelyyn Tampereella. Illan päätuomarit ovat Joonas Kova ja Antti Boman. Linjoilla Samuli Niskanen ja Lauri Nikulainen.

Kello 17.25: MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen ei pahemmin silitellyt Pelicans-päävalmentajan Tommi Niemelän päätä toisen finaalin jälkeen. Sen sijaan Sihvonen kehui Tapparan Rikard Grönborgia, joka on hänen mielestään vienyt kolleegaansa sarjan aikana.

Kello 17.15: Nokia Arenan käytävillä soitetaan Pauli Hanhiniemen Muutkin mokaa -kipaletta. Tähän mennessä kyseinen luikautus on lähtenyt lähinnä Pelicansin suuntaan. Saa nähdä, että kelle tuota tänään soitellaan.

Vielä on pikkuisen jäljellä lippuja tämän illan peliin. Vapaat paikat löytyvät Pelicansin fanipäädystä, kannattajakatsomolohkon yläpuolelta.

Kello 17.01: Tämän illan ottelu näkyy MTV Katsomo -palvelusta. Lähetys lähtee liikkeelle kello 18.00. Studiota juontaa Suvi Puukangas, asiantuntijoina Ari Vallin ja Annina Rajahuhta. Selostajana Jani Alkio, kommentaattoreina Janne Pesonen ja vaihtopenkkien välistä päivystävä Siim Liivik.

Linkki lähetykseen löytyy tästä.

Kello 16.58: Tappara johti viime keväänä Pelicans-finaalisarjaa kahden ottelun jälkeen 2–0. Pelicans horjutti isäntiä kolmannessa taistossa, kun se oli parempi lukemin 4–1. Pelicansilla maalinteossa onnistuivat tuolloin Toni Utunen, Konsta Hirvonen, Iikka Kangasniemi ja tyhjiin osunut Lukas Jasek. Tapparan ainoasta vastasi Veli-Matti Savinainen.

Tappara piti tämän jälkeen Pelicansin kurissa. Tappara vei neljännen finaalin nimiinsä Lahdessa 3–1. Mestaruus ratkesi viidennessä pelissä Tampereella, kun Tappara oli parempi Marcus Davidssonin jatkoerämaalin myötä 5–4.

Kello 16.45: Tappara on iskenyt tämän kevään finaalisarjassa kahdessa ottelussa kuusi maalia. Pelicansilla osumia on kolme.

Tappara on luonut finaaleissa maaliodottamaa (xG) 5,98 osuman edestä. Eli odottama ja toteuma ovat kulkeneet rinta rinnan.

Pelicansilla xG-arvo on kahden pelin jälkeen 4,01. Heillä toteuma siis laahaa hieman perässä.

Finaalisarjan tehokkain pelaaja on ollut Tapparan Veli-Matti Savinainen, joka on nakuttanut tehot 2+1. Pelicansilta tshekkilaituri Lubos Horky on painanut kaksi maalia (2+0).

Tapparalta Petri Kontiola, Oiva Keskinen ja Nicholas Halloran ovat napanneet kaksi syöttöpistettä (0+2). Pelicansilla samaan on yltänyt jenkkitähti Ryan Lasch.

Kello 16.20: Tämän kevään liigalähetyksissä on vilkkunut sangen erikoinen lentäjähahmo. Mikä homma? Taustalta paljastuu entinen NHL-pelaaja, Pelicansin nykyinen urheilupomo Janne Laukkanen.

Kello 16.10: Tapparan riveissä Pyhäjoen suojatti Petteri Puhakka on ollut keväällä vireessä. Puhakka paljasti MTV Urheilulle maalinteon tehokkuuden salat.

Kello 16.00: Todennäköisyydet sotivat myös Pelicansia vastaan. 0–2-asemasta ei ole montaa kertaa noustu ohi.

Kello 15.50: Tapparan ja Pelicansin sarja on kieltämättä kiteytynyt isät vastaan pojat -asetelmaan, varsinkin kun puhutaan voittamisesta. Tapparan kulttuuri on puhunut tylyä kieltä, kun taas Pelicans on jäänyt ihmettelemään.

Kello 15.45: MTV Urheilun kaukalonlaitakommentaattori Siim Liivik jakoi sangen huolestuttavan huomion Pelicansin vaihtopenkiltä maanantain toisen finaalin yhteydessä. Usko meinasi olla koetuksella.

Siim Liivikiltä kyselevä huomio Pelicansin vaihtopenkiltä: "Uskooko ihan kaikki?" 0:37
Siim Liivikiltä kyselevä huomio Pelicansin vaihtopenkiltä: "Uskooko ihan kaikki?"

Kello 15.40: Tappara häikäisi tylyydellään ja kärsivällisyydellään maanantaina Lahdessa. Ja on häikäissyt koko finaalisarjan alkupätkän ajan. Jopa Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä jakoi kehuja vastustajaleirin suuntaan.

Kello 15.35: Maanantaina Lahdessa Tapparan Veli-Matti Savinainen säväytti näyttävällä rystysivalluksellaan. Savinainen keräsi kehuja myös Tapparan päävalmentajalta Rikard Grönborgilta.

Kello 15.31: Pelicans sen sijaan lähtee muutosten tielle, vieläpä voimakkaalla tavalla. Pelicansin avainpelaajista Elias Vilén ja Aatu Jämsen ovat nyt kokoonpanon ulkopuolella. Heidän tilalleen kolmosketjuun nousevat joukkueen kapteeni Miika Roine ja nuori lupaus Jesse Kiiskinen. Niklas Virtanen nousee puolestaan 13. hyökkääjäksi.

Puolustuksessa Ben Blood jää kokoonpanon ulkopuolelle. Hänen tilalleen kolmospakkipariin nousee Saku Salminen.

Pelicansin ketjut:

Aleks Haatanen – Nathan Schnarr – Lubos Horky
Lars Bryggman – Patrik Carlsson – Ryan Lasch
Miika Roine – Konsta Hirvonen – Jesse Kiiskinen
Jonas Enlund – Antti Tyrväinen – Juhamatti Aaltonen
Niklas Virtanen

Michal Jordan – Johannes Johannesen
Filip Kral – Kasper Puutio
Saku Salminen – Toni Utunen

Niklas Kokko (Jasper Patrikainen)

Kello 15.25: Tappara pitää vanhasta sanonnasta kiinni: voittavaa kokoonpanoa ei vaihdeta. Kirvesrinnat täysin samoilla ketjuilla ja rosterilla myös kolmanteen finaaliin.

Tapparan ketjut:

Anton Levtchi – Otto Somppi – Carter Camper
Veli-Matti Savinainen – Petri Kontiola – Philip Granath
Petteri Puhakka – Oiva Keskinen – Nick Halloran
Heikki Liedes – Otto Rauhala – Nick Baptiste
Kristian Tanus

Veli-Matti Vittasmäki – Valtteri Kemiläinen
Otto Leskinen – Olli Juolevi
Joni Tuulola – Tobias Ekberg

Christian Heljanko (Eetu Randelin)

Kello 15.17: Tervetuloa SM-liigan kolmannen finaaliottelun liveseurannan pariin. Kiekko tippuu jäähän Tampereella kello 18.30. Ennen tätä perkauksessa molempien joukkueiden kokoonpanot sekä lähtökohdat illan mittelöön. 

Lue myös:

    Uusimmat