Pelicans sillassa? Vaihtopenkiltä pahaenteinen huomio kesken finaaliottelun: "Ilman sitä tästä ei hyvä tule"

Siim Liivikiltä kyselevä huomio Pelicansin vaihtopenkiltä: "Uskooko ihan kaikki?" 0:37
Siim Liivikiltä kyselevä huomio Pelicansin vaihtopenkiltä: "Uskooko ihan kaikki?"

Pelicans ei ole pystynyt SM-liigan finaalisarjan kahdessa ensimmäisessä ottelussa vastaamaan Tapparan haasteeseen. MTV Urheilun asiantuntija Ari Vallin moittii lahtelaisten peliä puolivillaiseksi, Siim Liivik puolestaan teki toisen finaaliottelun päätöserässä huolestuttavan huomion vaihtopenkin tuntumasta. 

Pelicans jäi maanantaina toistamiseen Tapparan jalkoihin, tällä kertaa lukemin 2–3. Vaikka isännät nousivat kolmen maalin takaa yhden osuman tuntumaan, oli ottelu tamperelaisten näpeissä ensimmäisen finaalin tapaan. Pelicans paransi kakkosottelussa, mutta etenkin toinen erä oli joukkueelta heikko. Nippu on ollut odotuksiin nähden hampaaton.

Ottelun jälkeen MTV Urheilun asiantuntija Ari Vallin moitti Pelicansin pelaamista useilta osin vajavaiseksi.

– Pelicansin joukkueen pitäisi tajuta se, kuinka iso työmäärä pitää tehdä, että saa edes sen yhden paikan Tapparaa vastaan, Vallin purki.

– Se, että lähdetään puolivillaisena tekemään avauspeliä, puolivillaisena kamppailemaan, puolivillaisella, tyhmälläkin paineella antamaan painetta, niin sellainen pitää saada pois. Pitää olla kärsivällinen, odottaa ne paikat ja ennen kaikkea puolustaa paremmin, eikä antaa Tapparalle noin paljon avoimia paikkoja. 

Vallin korosti Tapparalle annettujen huippupaikkojen turmiollisuutta.

– Vaikka Pelicansilla olisi hyvää pyöritystä käynnissä, mutta kun antaa yhden hyvän paikan Tapparalle, niin se voi jo kääntää koko momentumin.

Loppuottelusarjan kahden ensimmäisen ottelun aikana Tappara on karannut molemmissa otteluissa kolmen maalin johtoon. Lauantaina Pelicans onnistui kuromaan kiinni yhden, eilen kaksi osumaa. Tappara on kuitenkin ollut todella vahva, eikä maanantai-iltanakaan tuntunut antavan vastustajalleen todellista saumaa kiivetä mukaan voittotaisteluun. 

Vaikka Pelicansin tilanne ja tekeminen näyttivät Vallinin silmään maanantaina heikolta, näkee asiantuntija tilanteessa toivonkipinän.

– Kärsivällisesti on jauhettava. He ovat kuitenkin erittäin hyviä kiekon kanssa. Auttavat toisiaan ja ovat lähellä toisiaan, sitä vaan kun jauhaa, jauhaa ja jauhaa, niin jossain vaiheessa se paikka ehkä tulee, sitten naulataan siitä. Ennen kaikkea on pidettävä Tappara pois ykkössektorin alueelta, Vallin päätti.

Kärsivällisyyttä ja uskoa kysytään taas keskiviikkona, kun joukkueet kohtaavat kolmannen kerran. Vaihtoaitioiden välissä finaaliotteluita seuraava Siim Liivik teki maanantain ottelun päätöserän erän aikana huolestuttavan huomion pussinokkien penkin tuntumasta. 

– Pelicansin penkistä huokuu se, että uskooko ihan oikeasti joka jätkä, että tästä tullaan vielä. Ihan jokaisen on uskottava, koska ilman sitä tästä ei hyvä tule, Liivik totesi pahaenteisesti.

Tappara siis johtaa sarjaa otteluvoitoin 2–0. Mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa. 

Ari Vallinilta palopuhe Pelicansin pelaamisesta: "Pitäisi tajuta se" 0:58
Ari Vallinilta palopuhe Pelicansin pelaamisesta: "Pitäisi tajuta se"

Lue myös:

    Uusimmat