Nyt roihahtaa helposti: Maastopaloja ympäri Suomen, pelastuslaitokset kiireisinä

Älä sytytä nuotiota maastopalovaroituksen aikaan – tämä grillityyppi on poikkeus 2:33
Katso videolta, kuinka toimia maastopalovaroituksen aikaan turvallisesti!

Maastopalojen vaara on nyt suuri Suomen etelä- ja keskiosassa. Pelastuslaitoksella on ollut tämän päivän aikana useita maastopaloihin liittyneitä sammutustehtäviä.

Espoossa sammutettiin alkuillasta keskisuurta maastopaloa yhdeksän pelastuslaitoksen yksikön voimin.

Varsinais-Suomessa Somerolla on iltapäivällä palanut noin kolme hehtaaria maastoa ja metsää. Paikalle hälytettiin yksitoista pelastuslaitoksen yksikköä. Palo uhkasi myös rakennuksia, mutta pelastuslaitos sai estettyä palon leviämisen. Palosta ei koitunut henkilövahinkoja. 

Etelä-Pohjanmaalla Ilmajoella viisi yksikköä on sammuttanut keskisuurta maastopaloa iltapäivän aikana. 

Seinäjoella on iltapäivällä sammutettu roskienpoltosta alkanutta maastopaloa. Pelastuslaitokselta kerrotaan, että maastopalo levisi viereiseen latoon ja uhkasi toistakin piharakennusta. Sammutustehtävään hälytettiin kuusi pelastuslaitoksen yksikköä. 

Nokialla Knuutilankadulla paloi teollisuusalueella noin 10 neliön verran ojanpenkkaa. Palo saatiin nopeasti hallintaan, eikä se ehtinyt levitä tontin irtaimistoon tai rakennuksiin. Palon syttymissyy ei ole tiedossa.

Keski-Suomessa Jämsässä seitsemän pelastuslaitoksen yksikköä sammutti päivällä keskisuureksi luokiteltua maastopaloa. 

Forssassa sammutettiin niin ikään keskisuurta maastopaloa päivällä. Tehtävälle hälytettiin kahdeksan pelastuslaitoksen yksikköä.

Pohjanmaalla Maalahdella puolestaan sammutettiin aamupäivällä maastopaloa yhdentoista yksikön voimin.

Satakunnassa Säkylässä paloi noin hehtaari sänkipeltoa. Palo oli aiheutunut traktorista. Palo ei päässyt leviämään rakennuksiin eikä se aiheuttanut henkilövahinkoja. Kohteessa oli kolme pelastuslaitoksen yksikköä.

Ilmatieteen laitoksen mukaan maastopalovaroitus on voimassa seuraavilla alueilla: Ahvenanmaa, Uusimaa, Kanta-Häme, Keski-Suomi, Etelä-Pohjanmaa, Pohjanmaa ja Keski-Pohjanmaa.

Juttua päivitetty 4.5.2024 kello 18.45 tuoreimmilla maastopalotiedoilla.

Lue myös:

    Uusimmat