Häikäisevä Tappara mykistää SM-liigan finaaleissa – jopa Pelicansin Tommi Niemelä myöntää: "Pitää ihailla"

Siim Liivikiltä kyselevä huomio Pelicansin vaihtopenkiltä: "Uskooko ihan kaikki?" 0:37
Siim Liivikiltä kyselevä huomio Pelicansin vaihtopenkiltä: "Uskooko ihan kaikki?"

Vaikka Pelicans on hallinnut pitkiä pätkiä finaalisarjan aikana, ei se ole loppupeleissä mahtanut mitään mykistävän Tapparan alla. Kun puhutaan voittamisesta, Tappara näyttää suuruutensa. Tätä todistettiin taas kerran maanantaina Lahdessa, kun Tappara ratkoi peliä ottelun toisessa erässä.

Heikki Liedes oli vienyt ohjausmaalillaan Tapparan johtoon ensimmäisen kaksikymppisen aikana. Erätauon jälkeen Lahdessa alkoi tapahtua.

Vaikka Pelicans aloitti erän lupaavasti, kotijoukkueen pelin pakottaminen alkoi lyödä koiville. Tappara haistoi saumat ja iski.

Veli-Matti Savinainen ylivoimalla: 0–2.

Joni Tuulola läpiajosta: 0–3.

Eikä sekään riittänyt. Tappara jatkoi hirmuista myllytystä ja loi paikkoja Pelicansin päädyssä.

Vain kotijoukkueen maalivahdin Niklas Kokon maagisuus piti numerot aisoissa.

– Tiedämme sen, että miten kärsivällinen jengi Tappara on. Meidän pitäisi pystyä vastaamaan tuohon niin, ettemme lähtisi pakottamaan peliä. Pitää ihailla heidän vahvuuksiaan. Onhan se kiekkopelissä mahtava nähdä, kun joku tekee asioita erittäin hyvin. Eikä tarvitse puhua lätkäpelistä, vaan voidaan puhua ihan mistä tahansa elämän osa-alueesta. Silloin kun ammattilaiset tekevät asioita aivan vimpan päälle, niin onhan se makeaa. Sehän tässä hienoa onkin, eikä mitään heiltä pois, Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä sanoi MTV Urheilulle, kun häneltä kysyi vastustajajoukkue Tapparan maagisuudesta.

– Totta kai olemme siinä kiinni, että mitä me voisimme tehdä paremmin ja millä tavalla me voisimme löytää vielä seuraavan askeleen. Koska tällä hetkellä se parantaminen, mitä ehkä olemme tuossa piirun verran tehneet, ei vielä riitä, Niemelä jatkoi.

Ottelun kolmannessa erässä näytti jo hetkittäin siltä, että Pelicansin usko oli koetuksella. MTV Urheilun kaukalonlaitakommentaattori Siim Liivik kyseli suorassa lähetyksessä sen perään, että uskovatko kaikki Pelicansin pelaajat siihen, että he voivat nousta vielä takaa tasoihin.

Havaitsiko jonkinlaista uskonpuutetta, Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä?

– Kyllä mää luulen, että enemmän kyse oli turhautumisesta, ei niinkään uskon puutteesta. Kyllä tuossa on kauden aikana noussut joukkueen tekemistä kohtaan niin vahva usko, että en näe millään tapaa niin, että sen kanssa olisi jotain puutteita. Totta kai kun kaikki haluavat ratkoa ja kaikki haluaisivat pystyä parhaimpaan ja silloin kun homma ei ehkä toimi niin kuin haluaisi, niin silloin se olotila purkaantuu tietyllä tapaa. Osalla se näkyy yliyrittämisenä tai lisäyrittämisenä ja osalla se saattaa näkyä niin, että tulee pieni hiljaisuus. Kyllä tuolla kova usko omaan tekemiseen oli. Toki, jos häviämme 2–3, niin silloin emme ole olleet niin hyviä, mitä meidän pitäisi olla ja silloin meidän pitäisi pystyä parempaan, Niemelä ynnäili.

Ari Vallinilta palopuhe Pelicansin pelaamisesta: "Pitäisi tajuta se" 0:58
Ari Vallinilta palopuhe Pelicansin pelaamisesta: "Pitäisi tajuta se"

Pelicansilla finaalisarjan ja koko kevään ehdoton hahmo on ollut 20-vuotias torjuja Niklas Kokko, joka on säväyttänyt tolppien välissä. Häntä ei voi syyttää yhtään niistä maaleista, joita Tappara on hänen taaksensa takonut.

– Hän on erinomainen nuori torjuja. Hänen pelipäänsä ja rentous arkitoiminnassa on ihailtavalla tasolla. Hänellä on tietyllä tapaa hyvää egoismia siitä, että huippuvahdin pitää tietää, jos hän on hyvä. Hän haluaa kovasti kilpailla toisia vastaan, ja he ovat löytäneet hyvän vuorovaikutuksen Toni Pasurin (Pelicansin maalivahtivalmentaja) kanssa. ”Nikke” on luottanut Toniin ja Pasurin panosta ei voi vähätellä yhtään, Niemelä kehuu, tiivistäen Kokosta:

– Tapa, miten hän arjessa toimii ja pelaa – siinä on mahtava nuori mies. 

Finaalisarja jatkuu keskiviikkona Tampereella.

Kiekkokaukalossa ihastuttavalla Aatu Jämsenillä takanaan vaikea kausi: "Ei ole itsestäänselvää, että pysyy terveenä" 6:14
Kiekkokaukalossa ihastuttavalla Aatu Jämsenillä takanaan vaikea kausi: "Ei ole itsestäänselvää, että pysyy terveenä"

Tapparan salainen ase Petteri Puhakka tietää, mitä maalinteko vaatii: "Oveluutta ennen kaikkea" 7:46
Tapparan salainen ase Petteri Puhakka tietää, mitä maalinteko vaatii: "Oveluutta ennen kaikkea"

Lue myös:

    Uusimmat