Pelicansilla tylyt ennusmerkit – Tappara harvinaislaatuisen sankariteon tiellä

Ari Vallinilta palopuhe Pelicansin pelaamisesta: "Pitäisi tajuta se" 0:58
MTV Urheilun asiantuntija Ari Vallin piti palopuheen Pelicansin pelaamisesta 2. finaalin jälkeen: "Pitäisi tajuta se."

Historiatilastot jääkiekon SM-liigan finaaleista ovat vahvasti Pelicansia vastaan, kun lahtelaisryhmä pyrkii tänään aloittamaan nousun 0–2-asetelmista Tappara-loppuottelusarjassa.

Tappara on ollut yllättävänkin paljon Pelicansia edellä sarjan kahdessa ensimmäisessä ottelussa, vaikkakin ne ovat olleet tuloksellisesti melko tiukkoja (3–1 ja 3–2).

Keskiviikkona Tampereella Pelicansilla on käytännössä pakkovoiton paikka, sillä yksikään seura ei ole noussut 0–3-asetelmista voittoon SM-liigan finaaleissa. 

Loppuottelusarja on pelattu keväästä 1977 lähtien paras viidestä tai paras seitsemästä -systeemillä, kaikkiaan 46 kertaa ennen tätä kevättä. Vain kolmesti joukkue on noussut 0–2-otteluvoitoista mestariksi: HIFK Jokereita vastaan 1983, Ilves TPS:n kustannuksella 1985 ja Tappara KalPan murheeksi 2017.

Lisäksi Kärpät onnistui kaatamaan Tapparan keväällä 2014 oltuaan jo häviöllä otteluvoitoin 1–3.

Pelicansin on siis onnistuttava tänään, ja vaikka otteluvoitto irtoaisikin, prosentit ovat silti vahvasti Tapparan puolella.

3. finaaliottelu Tappara–Pelicans MTV Katsomossa keskiviikkona kello 18.30. Studio starttaa jo kello 18.00. MTV Urheilu seuraa ottelua verkkosivuillaan hetki hetkeltä.    

Lue myös:

    Uusimmat