Sitruunagraavattu kala

Tämä raakamarinoidun kalan ohje on peräisin Chilestä. Sitruunamehu kypsyttää kalan ja maustaa sen herkulliseksi. Voit käyttää ruijanpallasta, kampelaa, merianturaa tai muuta vaalealihaista kalaa. Tarjoa alkupalana tai kevyenä iltapalana leivän kanssa.

6 annosta

  • 400 g tuoretta kalaa
  • 3 dl sitruunamehua
  • 2 chilipalkoa
  • 2 punasipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ tl suolaa
  • 2 maissintähkää
  • salaatinlehtiä

Valmistusohje

1. Halkaise chilit ja poista siemenet juoksevan veden alla. Pilko pieneksi. Kuori toinen punasipuli ja valkosipulinkynsi. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Irrota kalasta ruodot. Leikkaa kala 1 cm kuutioiksi.

2. Panne kala, sipuli ja valkosipuli kulhoon. Kaada päälle sitruunamehu. Anna marinoitua 2-3 tuntia. Kala o valmista, kun se on väriltään täysin valkoista.

3. Keitä maissintähkiä kevyesti suolatussa vedessä 20 minuuttia. Suikaloi toinen sipuli. Asettele salaatinlehdet lautasille ja nosta kala lehtien päälle. Paloittele maissintähkät. Koristele maissilla ja sipulilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.