Sitruunagraavattu kala
Tämä raakamarinoidun kalan ohje on peräisin Chilestä. Sitruunamehu kypsyttää kalan ja maustaa sen herkulliseksi. Voit käyttää ruijanpallasta, kampelaa, merianturaa tai muuta vaalealihaista kalaa. Tarjoa alkupalana tai kevyenä iltapalana leivän kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
6 annosta
- 400 g tuoretta kalaa
- 3 dl sitruunamehua
- 2 chilipalkoa
- 2 punasipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ tl suolaa
- 2 maissintähkää
- salaatinlehtiä
Valmistusohje
1. Halkaise chilit ja poista siemenet juoksevan veden alla. Pilko pieneksi. Kuori toinen punasipuli ja valkosipulinkynsi. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Irrota kalasta ruodot. Leikkaa kala 1 cm kuutioiksi.
2. Panne kala, sipuli ja valkosipuli kulhoon. Kaada päälle sitruunamehu. Anna marinoitua 2-3 tuntia. Kala o valmista, kun se on väriltään täysin valkoista.
3. Keitä maissintähkiä kevyesti suolatussa vedessä 20 minuuttia. Suikaloi toinen sipuli. Asettele salaatinlehdet lautasille ja nosta kala lehtien päälle. Paloittele maissintähkät. Koristele maissilla ja sipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike