Paprikakala
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5675312/landscape16_9/515/290/7e222f12cd62e4a4edccb30f3aeb03b3/Td/933697-4045.jpg)
Ihanan värikäs vihannessekoitus sopii kaikille kaloille.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kahdeksalle
- 1,2 kg eri kalafileitä
- 3 sipulia lohkoina
- 200 g herkkusieniä siivuina
- 3 isoa paprikaa siivuina
- 2 valkosipulinkynttä puristettuna
- 2 purkkia kokonaisia tomaatteja
- 1 tl oreganoa
- sitruunamehua
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Mausta kalat suolalla ja mahdollisesti pippurilla. Aseta kalat yhteen tai kahteen kerrokseen voideltuun uunivuokaan.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuullota sieni- ja paprikaviipaleita öljyssä pannulla, Purista valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää valutetut tomaatit, mausta suolalla ja oreganolla. Sekoita sitruunamehu ja tomaattienliemi ja kaada pannuun. Anna seoksen kiehua 5 minuuttia ja kaada sitten kalojen päälle vuokaan. Höylää vähän kylmää voita pinnalle ja paista uunin keskiosassa 15-20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka