Grillattua ruijanpallasta
Tarjoile maukasta ja hedelmäistä, pirteää salaattia ruijanpallaksen kera. Jos fileet ovat suuria, voit puolittaa ne niin grillaus käy helpommin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 650 g ruijanpallasta
- 600 g perunoita, mielellään puikulaa
- 2 veriappelsiinia
- 3 kevätsipulia
- 2 mietoa, vihreää chiliä
- 1 rkl mustia sinapinsiemeniä
- 2 rkl rapsiöljyä
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Kuori ja lohko perunat, keitä ne pehmeiksi ja anna höyryn haihtua. Kuori appelsiinit ja leikkaa niistä kalvottomia lohkoja. Suikaloi sipuli. Poista chileistä siemenet ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi.
3. Grillaa ruijanpallas kauniin ruudulliseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita kalapalat vadille ja jälkipaista uunissa n. 10 minuuttia.
4. Sekoita perunat, sipuli, chili ja appelsiinilohkot. Ripottele päälle sinapinsiemenet. Norota päälle öljyä, mausta suolalla ja pippurilla. Asettele niiden päälle kalaa ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti