Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattua ruijanpallasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoile maukasta ja hedelmäistä, pirteää salaattia ruijanpallaksen kera. Jos fileet ovat suuria, voit puolittaa ne niin grillaus käy helpommin.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 650 g ruijanpallasta
  • 600 g perunoita, mielellään puikulaa
  • 2 veriappelsiinia
  • 3 kevätsipulia
  • 2 mietoa, vihreää chiliä
  • 1 rkl mustia sinapinsiemeniä
  • 2 rkl rapsiöljyä
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2. Kuori ja lohko perunat, keitä ne pehmeiksi ja anna höyryn haihtua. Kuori appelsiinit ja leikkaa niistä kalvottomia lohkoja. Suikaloi sipuli. Poista chileistä siemenet ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi.

3. Grillaa ruijanpallas kauniin ruudulliseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita kalapalat vadille ja jälkipaista uunissa n. 10 minuuttia.

4. Sekoita perunat, sipuli, chili ja appelsiinilohkot. Ripottele päälle sinapinsiemenet. Norota päälle öljyä, mausta suolalla ja pippurilla. Asettele niiden päälle kalaa ja tarjoile.

Lisää aiheesta:

Ratatouille lavakurkullaGrillattuja makrillifileitäUunissa paistettua ahventa wokattujen vihannesten keraLohta rucolapeston keraKalaa, scampia ja vihanneksiaSyksyiset, sienitäytteiset paprikat
Grillattu kalaKananmunatonGluteenitonLaktoositonGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Grillattu kala
  • 30.08.202415:27
    Huomenta Suomi

    Grillattua meribassia ja juureksia chimichurrilla

  • 20.07.201709:33
    Huomenta Suomi

    Kokonaisena grillattua siikaa

  • 31.05.201610:58
    Pääruoat

    Kalaa vihannestaskussa

  • 18.02.201300:00
    Kalaruoka

    Ahvenpaketit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Foliossa haudutettua kuhaa yrttien kera