Sitrussalaatti meren hedelmien kera
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5655402/landscape16_9/515/290/f44cdbf711894b84e4149417c3e95b7d/Iw/892970-560.jpg)
Tämä ”insalata di mare” on eteläitalialainen klassikkoruoka. Sen pitää seistä kylmässä 2 tuntia ennen tarjoilua, joten ruoka vaatii hieman etukäteissuunnittelua. Jotta tulet salaatista kylläiseksi, tarvitset myös paljon leipää lisukkeeksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton
Neljälle
- 500 g perattua mustekalaa
- ½ sitruuna
- 1 tl suolaa
- 500 g kuorellisia katkarapuja
Kastike
- ½ sitruuna
- 2 limeä
- 1 punainen chili
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 tl oreganoa
Salaattipeti
- 1 paprika
- 3 kypsää tomaattia
- 3 lehtipersiljan vartta
- 1 lime
Valmistusohje
1. Keitä mustekala pehmeäksi litrassa vettä puolikkaan, viipaloidun sitruunan sekä suolan kanssa. Tähän menee yleensä vain muutama minuutti. Purista sitruunasta ja limestä mehu, halkaise chili ja poista siitä siemenet, suikaloi. Viipaloi valkosipuli. Sekoita sitruuna- ja limemehu, chili ja valkosipuli kastikkeeksi.
2. Paloittele mustekalat pienemmiksi paloiksi halutessasi, kuori katkaravut. Jätä mielellään pyrstöihin uloin pala kuorta, se näyttää hyvältä tarjoillessa. Laita mustekalat ja katkaravut kulhoon, kaada kastike päälle. Laita jääkaappiin 2 tunniksi.
3. Kuutioi paprika ja tomaatti pieniksi paloiksi. Asettele tarjoiluvadille ”pediksi”, lado päälle mustekalaa ja katkarapuja. Koristele lehtipersiljalla ja limelohkoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka