Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sitrussalaatti meren hedelmien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton

Neljälle

  • 500 g perattua mustekalaa
  • ½ sitruuna
  • 1 tl suolaa
  • 500 g kuorellisia katkarapuja

Kastike

  • ½ sitruuna
  • 2 limeä
  • 1 punainen chili
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl oreganoa

Salaattipeti

  • 1 paprika
  • 3 kypsää tomaattia
  • 3 lehtipersiljan vartta
  • 1 lime

Valmistusohje

1. Keitä mustekala pehmeäksi litrassa vettä puolikkaan, viipaloidun sitruunan sekä suolan kanssa. Tähän menee yleensä vain muutama minuutti. Purista sitruunasta ja limestä mehu, halkaise chili ja poista siitä siemenet, suikaloi. Viipaloi valkosipuli. Sekoita sitruuna- ja limemehu, chili ja valkosipuli kastikkeeksi.

2. Paloittele mustekalat pienemmiksi paloiksi halutessasi, kuori katkaravut. Jätä mielellään pyrstöihin uloin pala kuorta, se näyttää hyvältä tarjoillessa. Laita mustekalat ja katkaravut kulhoon, kaada kastike päälle. Laita jääkaappiin 2 tunniksi.

3. Kuutioi paprika ja tomaatti pieniksi paloiksi. Asettele tarjoiluvadille ”pediksi”, lado päälle mustekalaa ja katkarapuja. Koristele lehtipersiljalla ja limelohkoilla.

Tämä ”insalata di mare” on eteläitalialainen klassikkoruoka. Sen pitää seistä kylmässä 2 tuntia ennen tarjoilua, joten ruoka vaatii hieman etukäteissuunnittelua. Jotta tulet salaatista kylläiseksi, tarvitset myös paljon leipää lisukkeeksi.

Lisää aiheesta:

Salaatti punaisten papujen ja avokadon keraRiisipaperirullat lohen ja dippikastikkeen keraAppelsiinisalaatti punasipulin ja oliivien keraJoppen katkarapusalaattiEspanjalainen mustekalasalaattiSitruunagraavattu kala
SitrussalaattiPääruoatKalaruokaKeventäjätKevytLaktoositonGluteenitonKananmunatonAlkuruoatSalaatit

Tuoreimmat aiheesta

Sitrussalaatti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Appelsiini-oreganosalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Maanviljelijän salaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Appelsiini-sardelli-oliivisalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Appelsiinisalaatti pinaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Fenkoli-appelsiini-pähkinäsalaatti