Tämä ”insalata di mare” on eteläitalialainen klassikkoruoka. Sen pitää seistä kylmässä 2 tuntia ennen tarjoilua, joten ruoka vaatii hieman etukäteissuunnittelua. Jotta tulet salaatista kylläiseksi, tarvitset myös paljon leipää lisukkeeksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton
Neljälle
- 500 g perattua mustekalaa
- ½ sitruuna
- 1 tl suolaa
- 500 g kuorellisia katkarapuja
Kastike
- ½ sitruuna
- 2 limeä
- 1 punainen chili
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 tl oreganoa
Salaattipeti
- 1 paprika
- 3 kypsää tomaattia
- 3 lehtipersiljan vartta
- 1 lime
Valmistusohje
1. Keitä mustekala pehmeäksi litrassa vettä puolikkaan, viipaloidun sitruunan sekä suolan kanssa. Tähän menee yleensä vain muutama minuutti. Purista sitruunasta ja limestä mehu, halkaise chili ja poista siitä siemenet, suikaloi. Viipaloi valkosipuli. Sekoita sitruuna- ja limemehu, chili ja valkosipuli kastikkeeksi.
2. Paloittele mustekalat pienemmiksi paloiksi halutessasi, kuori katkaravut. Jätä mielellään pyrstöihin uloin pala kuorta, se näyttää hyvältä tarjoillessa. Laita mustekalat ja katkaravut kulhoon, kaada kastike päälle. Laita jääkaappiin 2 tunniksi.
3. Kuutioi paprika ja tomaatti pieniksi paloiksi. Asettele tarjoiluvadille ”pediksi”, lado päälle mustekalaa ja katkarapuja. Koristele lehtipersiljalla ja limelohkoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.