Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kalavartaat katkarapujen ja sahramiriisin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hieman öljyä makua korostamaan - siinä kaikki tähän ruokaan tarvittava rasva. Tähän ruokalaiin sopii kiinteä valkoinen kala, muun muassa ruijanpallas ja merikrotti.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • 400 g kiinteää, valkolihaista kalanlihaa fileinä
  • 8 jättikatkarapua
  • persiljaa
  • 1 sitruuna
  • oliiviöljyä
  • 2 dl riisiä
  • ½ sipulia
  • 1 porkkana
  • 100 g sokeriherneitä
  • 4 dl kasvislientä
  • 1/4 g sahramia
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Pese sitruuna, leikkaa kuoresta osa suikaleina ja purista sitruunasta mehu. Tee oliiviöljystä, sitruunankuoren suikaleista ja sitruunamehusta marinadi. Leikkaa kala kolmen senttimetrin läpimittaisiksi kuutioiksi. Sulata ja kuivaa jättikatkaravut, jos otat ne pakastimesta. Pujota kalapalat ja ravut vartaaseen, palojen väliin hieman lehtipersiljaa. Kaada marinadia vartaiden päälle ja anna niiden vetäytyä jääkaapissa 1-2 tuntia. Kääntele muutaman kerran.

2. Hienonna sipuli. Puhdista ja suikaloi porkkanat ja sokeriherneet. Keitä riisiä hiljalleen lihaliemessä sipulin ja sahramin kera. Lisää porkkanat ja herneet joukkoon, kun kiehumisaikaa on jäljellä pari minuuttia.

3. Paista varrasta paistinpannulla 2-3 minuuttia molemmilta puolilta juuri ennen tarjoilua. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa vartaat riisin kera.

Lisää aiheesta:

Tomaatti-oliivi-kanafileet ja linssimuhennosKalaa paprikan ja pinaatinlehtien keraKala- ja äyriäisvartaat, grillivihannekset ja aioliKalaa, scampia ja vihanneksiaPaella á la Sami GaramCurrykatkaravut
Kala-äyriäisvartaatKananmunatonGluteenitonLaktoositonGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kala-äyriäisvartaat
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalavartaat katkarapujen ja sahramiriisin kera

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kala- ja äyriäisvartaat, grillivihannekset ja aioli

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kala- ja äyriäisvartaat

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Pekoni-merikrottivartaat

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Tandoorimaustetut scampivartaat ja kurkkuraita