0:27

Harri Syrjäsen maailman paras graavilohi

Harri Syrjänen näyttää, kuinka kala graavataan.

Joulupöydän kuningas, graavilohi, valmistuu tällä Harri Syrjäsen reseptillä. Videolla Syrjänen näyttää, kuinka graavaus tapahtuu.

Ainekset

  • 1 kg lohta
  • 50 g karkeaa merisuolaa
  • 1 tl sokeria
  • 3–6 vartta tilliä
  • 3 rouhaisua valkopippuria

Valmistusohje

Näin valmistuu täydellinen graavilohi Harri Syrjäsen tyyliin:

  1. Kuivaa lohifile huolella.
  2. Ripottele ensin noin 10 grammaa suolaa nahkapuolelle.
  3. Käännä lohi ja ripottele loput suolat päälle.
  4. Lisää pintaan vielä sokeri ja valkopippuri.
  5. Rutistele tillin oksat käsillä ja levitä pintaan.
  6. Kääri lohi ensin leivinpaperiin ja sitten folioon.
  7. Laita fileen päälle ruokalautanen painoksi ja laita jääkaapin kylmimpään osaan. Graavilohen tulee olla jääkaapissa lihapuoli ylöspäin. Valmistumisaika 48 h.

Harri Syrjänen lupaa, että tällä reseptillä tulee paras graavi, jonka olet ikinä tehnyt!

Lisää reseptivinkkejä Harri Syrjäsen Instagram-tilillä!


Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja