Julkaistu
Joulupöydän kuningas, graavilohi, valmistuu tällä Harri Syrjäsen reseptillä. Videolla Syrjänen näyttää, kuinka graavaus tapahtuu.
Ainekset
- 1 kg lohta
- 50 g karkeaa merisuolaa
- 1 tl sokeria
- 3–6 vartta tilliä
- 3 rouhaisua valkopippuria
Valmistusohje
Näin valmistuu täydellinen graavilohi Harri Syrjäsen tyyliin:
- Kuivaa lohifile huolella.
- Ripottele ensin noin 10 grammaa suolaa nahkapuolelle.
- Käännä lohi ja ripottele loput suolat päälle.
- Lisää pintaan vielä sokeri ja valkopippuri.
- Rutistele tillin oksat käsillä ja levitä pintaan.
- Kääri lohi ensin leivinpaperiin ja sitten folioon.
- Laita fileen päälle ruokalautanen painoksi ja laita jääkaapin kylmimpään osaan. Graavilohen tulee olla jääkaapissa lihapuoli ylöspäin. Valmistumisaika 48 h.
Harri Syrjänen lupaa, että tällä reseptillä tulee paras graavi, jonka olet ikinä tehnyt!
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan