Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Harri Syrjäsen maailman paras graavilohi

0:27Harri Syrjänen näyttää: Näin graavaat kalanHarri Syrjänen näyttää, kuinka kala graavataan.
Julkaistu 22.12.2021 15:33

MTV LIFESTYLE

Joulupöydän kuningas, graavilohi, valmistuu tällä Harri Syrjäsen reseptillä. Videolla Syrjänen näyttää, kuinka graavaus tapahtuu.

Ainekset

  • 1 kg lohta
  • 50 g karkeaa merisuolaa
  • 1 tl sokeria
  • 3–6 vartta tilliä
  • 3 rouhaisua valkopippuria

Valmistusohje

Näin valmistuu täydellinen graavilohi Harri Syrjäsen tyyliin:

  1. Kuivaa lohifile huolella.
  2. Ripottele ensin noin 10 grammaa suolaa nahkapuolelle.
  3. Käännä lohi ja ripottele loput suolat päälle.
  4. Lisää pintaan vielä sokeri ja valkopippuri.
  5. Rutistele tillin oksat käsillä ja levitä pintaan.
  6. Kääri lohi ensin leivinpaperiin ja sitten folioon.
  7. Laita fileen päälle ruokalautanen painoksi ja laita jääkaapin kylmimpään osaan. Graavilohen tulee olla jääkaapissa lihapuoli ylöspäin. Valmistumisaika 48 h.

Harri Syrjänen lupaa, että tällä reseptillä tulee paras graavi, jonka olet ikinä tehnyt!

Katso kaikki

Harri Syrjäsen reseptit
!

Lisää aiheesta:

Graavilohi nejällä tapaa – helppo keino saada kalasuosikista entistä parempaa!Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohjeGraavilohta, mätiä ja smetanaa alkupalaksiGraavattu lohiMustapippurigraavattua lohtaUunilohi
GraavilohiGraavikalaHarri SyrjänenJouluPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Graavilohi
  • 30.06.202307:55
    Graavikala

    Graavilohi nejällä tapaa – helppo keino saada kalasuosikista entistä parempaa!

  • 22.12.202115:33
    Graavikala

    Maailman paras graavilohi Harri Syrjäsen tapaan

  • 16.12.202112:18
    Lohifilee

    Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje

  • 13.12.201910:27
    Hellapoliisi

    Graavilohi jouluisilla mausteilla

  • 04.12.201708:11
    Itsenäisyyspäivän herkut

    Pikagraavattu lohi ja naposteltavat itsenäisyyspäivän valvojaisiin