0:27

Harri Syrjäsen maailman paras graavilohi

Harri Syrjänen näyttää, kuinka kala graavataan.

Joulupöydän kuningas, graavilohi, valmistuu tällä Harri Syrjäsen reseptillä. Videolla Syrjänen näyttää, kuinka graavaus tapahtuu.

Ainekset

  • 1 kg lohta
  • 50 g karkeaa merisuolaa
  • 1 tl sokeria
  • 3–6 vartta tilliä
  • 3 rouhaisua valkopippuria

Valmistusohje

Näin valmistuu täydellinen graavilohi Harri Syrjäsen tyyliin:

  1. Kuivaa lohifile huolella.
  2. Ripottele ensin noin 10 grammaa suolaa nahkapuolelle.
  3. Käännä lohi ja ripottele loput suolat päälle.
  4. Lisää pintaan vielä sokeri ja valkopippuri.
  5. Rutistele tillin oksat käsillä ja levitä pintaan.
  6. Kääri lohi ensin leivinpaperiin ja sitten folioon.
  7. Laita fileen päälle ruokalautanen painoksi ja laita jääkaapin kylmimpään osaan. Graavilohen tulee olla jääkaapissa lihapuoli ylöspäin. Valmistumisaika 48 h.

Harri Syrjänen lupaa, että tällä reseptillä tulee paras graavi, jonka olet ikinä tehnyt!

Lisää reseptivinkkejä Harri Syrjäsen Instagram-tilillä!


Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää jälleen suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Kolmen päivän vierailun aikana kokeillaan rohkeasti uusia raaka-aineita, opitaan maistamaan erilaisia makuja ja haastetaan vanhoja tottumuksia. Kyytiä saavat niin pakastepizzat, sokerikoukut kuin ruokahävikkiongelmat ja tilalle tulevat monipuoliset, värikkäät annokset sekä suunnitelmallisuus. Luvassa on iloista yhdessä tekemistä ja tärkeitä oivalluksia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja