Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Graavilohi nejällä tapaa – helppo keino saada kalasuosikista entistä parempaa!

Graavilohen maustaminen on helppoa. Nappaa neljä ideaa!
Graavilohen maustaminen on helppoa. Nappaa neljä ideaa!MTV
Julkaistu 30.06.2023 07:55

MTV LIFESTYLE

Ainekset

  • 1 iso lohifilee
  • karkeaa merisuolaa

Lisäksi

  • 1-2 rkl vihreää pestoa
  • muutama varsi tilliä
  • 3-4 sitruunaviipaletta
  • 1 punajuuri viipaleina tai soseena
  • 1 passionhedelmä

Valmistusohje

  1. Poista lohifileestä ruodot ruotopihdeillä tai sormin nyppimällä.

  2. Ripottele pinnalle reilusti karkeaa merisuolaa, siten että sitä on kaikkialla kalan pinnalla.

  3. Jaa filee neljään palaan ja hiero yhden palan pintaan pestoa.

  4. Laita toiseen fileepalan päälle muutama tillinvarsi ja sitruunaviipaleita.

  5. Viipaloi kolmannen palan päälle punajuuri ja purista neljännen palan päälle passionhedelmän siemenet.

Graavilohi on tyylikäs tarjottava milloin tahansa. Voit tuunailla makumaailmaa eri tavoin. Tässä muutama helppo ja hauska vaihtoehto. Anna kalan maustua mielellään 1-2 vuorokautta ennen tarjoilua.

Laita kala leivinpaperin tai voipaperin sisään ja laita halutessasi päälle pieni paino, kuten työlauta ja laita jääkaappiin 1-2 vuorokaudeksi.
  • Poista ylimääräiset ainekset kalan pinnalta paperilla pyyhkimällä ja leikkaa fileet ohuiksi viipaleiksi.

  • Tarjoa!

  • Kurkkaa videolta neljä maustamisideaa!

    0:49Graavilohen maustaminen: Neljä helppoa ideaaNäin graavilohi maustetaan helposti.

    Lisää aiheesta:

    Harri Syrjäsen maailman paras graavilohi Helppo ohje: Näin valmistat varmasti mehukasta kalaaGraavattu lohiGraavilohta ja sinappitillikastikettaGraavattua lohta roseepippurilla ja sinappikastikkeellaMustapippurigraavattua lohta
    GraavilohiGraavikalaHellapoliisiNopeat ja helpotLisäkeruoatKalaruoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Graavilohi
    • 30.06.202307:55
      Graavikala

      Graavilohi nejällä tapaa – helppo keino saada kalasuosikista entistä parempaa!

    • 22.12.202115:33
      Graavikala

      Maailman paras graavilohi Harri Syrjäsen tapaan

    • 16.12.202112:18
      Lohifilee

      Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje

    • 13.12.201910:27
      Hellapoliisi

      Graavilohi jouluisilla mausteilla

    • 04.12.201708:11
      Itsenäisyyspäivän herkut

      Pikagraavattu lohi ja naposteltavat itsenäisyyspäivän valvojaisiin