Graavilohi nejällä tapaa – helppo keino saada kalasuosikista entistä parempaa!
Graavilohen maustaminen on helppoa. Nappaa neljä ideaa!MTV
Julkaistu 30.06.2023 07:55
MTV LIFESTYLE
Ainekset
1 iso lohifilee
karkeaa merisuolaa
Lisäksi
1-2 rkl vihreää pestoa
muutama varsi tilliä
3-4 sitruunaviipaletta
1 punajuuri viipaleina tai soseena
1 passionhedelmä
Valmistusohje
Poista lohifileestä ruodot ruotopihdeillä tai sormin nyppimällä.
Ripottele pinnalle reilusti karkeaa merisuolaa, siten että sitä on kaikkialla kalan pinnalla.
Jaa filee neljään palaan ja hiero yhden palan pintaan pestoa.
Laita toiseen fileepalan päälle muutama tillinvarsi ja sitruunaviipaleita.
Viipaloi kolmannen palan päälle punajuuri ja purista neljännen palan päälle passionhedelmän siemenet.
Graavilohi on tyylikäs tarjottava milloin tahansa. Voit tuunailla makumaailmaa eri tavoin. Tässä muutama helppo ja hauska vaihtoehto. Anna kalan maustua mielellään 1-2 vuorokautta ennen tarjoilua.
Laita kala leivinpaperin tai voipaperin sisään ja laita halutessasi päälle pieni paino, kuten työlauta ja laita jääkaappiin 1-2 vuorokaudeksi.
Poista ylimääräiset ainekset kalan pinnalta paperilla pyyhkimällä ja leikkaa fileet ohuiksi viipaleiksi.