Graavisiikaceviche
![Copyright: MTV. Graavisiikaceviche kuva](https://im.mtvuutiset.fi/image/6697344/landscape16_9/1600/900/9f515048d766ed0263b2efd27de08a3d/AV/graavisiikaceviche-kuva.jpg)
Makujen aamun kokit Nanna ja Marcos valmistivat jouluisia herkkuja. Graavisiikaceviche on raikas ja ihana ruoka jouluillalliselle tai vaikkapa uuden vuoden herkkupöytään.
Ainekset (4 annosta)
- 300-400 g graavisiikaa
- ½ fenkoli
- ½ punasipuli
- ½ kurkku
- ½ vihreä omena
- 1 avokado
- 1 chili
- tuoretta korianteria ja minttua
- ripaus suolaa
- mustapippuria
- ½ granaattiomena
- 2 limettiä
Valmistusohje
Viipaloi siika ja asettele viipaleet laakealle tarjoiluvadille.
Leikkaa fenkoli ja punasipuli ohuiksi suikaleiksi. Halkaise kurkku ja poista pehmeä keskiosa, kuutioi. Kuutioi myös omena ja avokadon hedelmäliha sekä chili.
Hienonna yrtit. Sekoita kasvikset ja yrtit yhteen, suolaa ja pippuroi. Lusikoi seos siian päälle.
Irrota granaattiomenasta siemenet ja ripottele pinnalle. Koristele vielä muutamalla yrtillä ja purista pinnalle limettien mehu. Tarjoile hyvän leivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka