Graavisiikaceviche
Makujen aamun kokit Nanna ja Marcos valmistivat jouluisia herkkuja. Graavisiikaceviche on raikas ja ihana ruoka jouluillalliselle tai vaikkapa uuden vuoden herkkupöytään.
Ainekset (4 annosta)
- 300-400 g graavisiikaa
- ½ fenkoli
- ½ punasipuli
- ½ kurkku
- ½ vihreä omena
- 1 avokado
- 1 chili
- tuoretta korianteria ja minttua
- ripaus suolaa
- mustapippuria
- ½ granaattiomena
- 2 limettiä
Valmistusohje
Viipaloi siika ja asettele viipaleet laakealle tarjoiluvadille.
Leikkaa fenkoli ja punasipuli ohuiksi suikaleiksi. Halkaise kurkku ja poista pehmeä keskiosa, kuutioi. Kuutioi myös omena ja avokadon hedelmäliha sekä chili.
Hienonna yrtit. Sekoita kasvikset ja yrtit yhteen, suolaa ja pippuroi. Lusikoi seos siian päälle.
Irrota granaattiomenasta siemenet ja ripottele pinnalle. Koristele vielä muutamalla yrtillä ja purista pinnalle limettien mehu. Tarjoile hyvän leivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan