Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pikagraavattu lohi ja naposteltavat itsenäisyyspäivän valvojaisiin

MTV
Julkaistu 04.12.2017 08:11

MTV LIFESTYLE

Pikagraavattu lohi

  • 500 g nahatonta lohifileetä
  • 100 g suolaa
  • 100 g sokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl fenkolinsiemeniä murskattuina

Sinappi-tilli dressing

  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 2 rkl sokeria
  • 3 rkl Dijon- sinappia
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Lisäksi

  • Lehtikaalinlehtiä
  • Sydänsalaatti
  • Hapankorppua tms

Valmistusohje

Sekoita suola, sokeri, sitruunankuori ja fenkolinsiemenet. Laita astian pohjalle puolet suola-mausteseoksesta ja nosta lohipala sen päälle. Lisää loppu suolaseos lohifileen päälle ja hiero myös sivuille, jotta kala graavaantuu tasaisesti kauttaaltaan. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin 2-3 tunniksi. Huutele tämän jälkeen kala kylmällä vedellä ja kuivaa hyvin talouspaperilla. Tarjoile ohuina viipaleina lehtikaali- tai sydänsalaattikuppien täytteenä ja viimeistele sinappi-dressingillä.

Dressing: lisää sokeri, sinappi, suola, etikka ja mustapippuri sauvasekoittimen mentävään astiaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. Lisää tämän jälkeen joukkoon hienonnettu tilli.

Tämä graavilohi syntyy nopeasti ja maistuu taivaalliselta esimerkiksi lehtikaalin- tai sydänsalaatinlehdeltä nautittuna. Nappaa myös naposteluvinkit itsenäisyyspäivään!


Naposteltavat:  

1. Nopeat tryffelipallot (blenderissä)

Valmista kuivakakkua
1 dl kookosöljyä/ voita
1 dl tomusokeria
0,5 dl manteleita
strösseleitä

2. Viikuna-sinihomejuustopiiraat (voitaikinasta)

Torttutaikinalevyjä
1 kananmuna
viikunoita
hunajaa
sinihomejuustoa
saksanpähkinää

3. Vaaleat piparit murotaikinasta

Murotaikinaa
Piparkakkumuotteja
Marmeladia
Sokeria

4. Uunidippijuusto, pähkinöitä, hunajaa ja grissinejä

Valkohomejuusto puurasiassa
Hunajaa
Pähkinöitä
Valmiita grissinejä

Lisää aiheesta:

Lohivoileipäkakku – Pekka Terävän ohje lämminsavulohestaKasvisvoileipäkakku – helppo nakuvoileipäkakkuLohivoileipäkakku – helppo nakuvoileipäkakku Porotartar à la Sasu LaukkonenBlini-bostonJuustotangot ja voileipäkakut
Itsenäisyyspäivän herkutItsenäisyyspäiväGraavilohiGraavikalaJouluAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Itsenäisyyspäivän herkut
  • 02.12.201909:00
    Itsenäisyyspäivä

    Itsenäisyyspäivän Mustikka-Kermakakku

  • 04.12.201708:11
    Itsenäisyyspäivä

    Pikagraavattu lohi ja naposteltavat itsenäisyyspäivän valvojaisiin