Mainos
Mainos

Pikagraavattu lohi ja naposteltavat itsenäisyyspäivän valvojaisiin

Tämä graavilohi syntyy nopeasti ja maistuu taivaalliselta esimerkiksi lehtikaalin- tai sydänsalaatinlehdeltä nautittuna. Nappaa myös naposteluvinkit itsenäisyyspäivään!

Pikagraavattu lohi

  • 500 g nahatonta lohifileetä
  • 100 g suolaa
  • 100 g sokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl fenkolinsiemeniä murskattuina

Sinappi-tilli dressing

  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 2 rkl sokeria
  • 3 rkl Dijon- sinappia
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Lisäksi

  • Lehtikaalinlehtiä
  • Sydänsalaatti
  • Hapankorppua tms

Valmistusohje

Sekoita suola, sokeri, sitruunankuori ja fenkolinsiemenet. Laita astian pohjalle puolet suola-mausteseoksesta ja nosta lohipala sen päälle. Lisää loppu suolaseos lohifileen päälle ja hiero myös sivuille, jotta kala graavaantuu tasaisesti kauttaaltaan. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin 2-3 tunniksi. Huutele tämän jälkeen kala kylmällä vedellä ja kuivaa hyvin talouspaperilla. Tarjoile ohuina viipaleina lehtikaali- tai sydänsalaattikuppien täytteenä ja viimeistele sinappi-dressingillä.

Dressing: lisää sokeri, sinappi, suola, etikka ja mustapippuri sauvasekoittimen mentävään astiaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. Lisää tämän jälkeen joukkoon hienonnettu tilli.

Naposteltavat:  

1. Nopeat tryffelipallot (blenderissä)

Valmista kuivakakkua
1 dl kookosöljyä/ voita
1 dl tomusokeria
0,5 dl manteleita
strösseleitä

2. Viikuna-sinihomejuustopiiraat (voitaikinasta)

Torttutaikinalevyjä
1 kananmuna
viikunoita
hunajaa
sinihomejuustoa
saksanpähkinää

3. Vaaleat piparit murotaikinasta

Murotaikinaa
Piparkakkumuotteja
Marmeladia
Sokeria

4. Uunidippijuusto, pähkinöitä, hunajaa ja grissinejä

Valkohomejuusto puurasiassa
Hunajaa
Pähkinöitä
Valmiita grissinejä


 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.