Pikagraavattu lohi ja naposteltavat itsenäisyyspäivän valvojaisiin

Pikagraavattu lohi
MTV

Tämä graavilohi syntyy nopeasti ja maistuu taivaalliselta esimerkiksi lehtikaalin- tai sydänsalaatinlehdeltä nautittuna. Nappaa myös naposteluvinkit itsenäisyyspäivään!

Pikagraavattu lohi

  • 500 g nahatonta lohifileetä
  • 100 g suolaa
  • 100 g sokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl fenkolinsiemeniä murskattuina

Sinappi-tilli dressing

  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 2 rkl sokeria
  • 3 rkl Dijon- sinappia
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Lisäksi

  • Lehtikaalinlehtiä
  • Sydänsalaatti
  • Hapankorppua tms

Valmistusohje

Sekoita suola, sokeri, sitruunankuori ja fenkolinsiemenet. Laita astian pohjalle puolet suola-mausteseoksesta ja nosta lohipala sen päälle. Lisää loppu suolaseos lohifileen päälle ja hiero myös sivuille, jotta kala graavaantuu tasaisesti kauttaaltaan. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin 2-3 tunniksi. Huutele tämän jälkeen kala kylmällä vedellä ja kuivaa hyvin talouspaperilla. Tarjoile ohuina viipaleina lehtikaali- tai sydänsalaattikuppien täytteenä ja viimeistele sinappi-dressingillä.

Dressing: lisää sokeri, sinappi, suola, etikka ja mustapippuri sauvasekoittimen mentävään astiaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. Lisää tämän jälkeen joukkoon hienonnettu tilli.

Naposteltavat:  

1. Nopeat tryffelipallot (blenderissä)

Valmista kuivakakkua
1 dl kookosöljyä/ voita
1 dl tomusokeria
0,5 dl manteleita
strösseleitä

2. Viikuna-sinihomejuustopiiraat (voitaikinasta)

Torttutaikinalevyjä
1 kananmuna
viikunoita
hunajaa
sinihomejuustoa
saksanpähkinää

3. Vaaleat piparit murotaikinasta

Murotaikinaa
Piparkakkumuotteja
Marmeladia
Sokeria

4. Uunidippijuusto, pähkinöitä, hunajaa ja grissinejä

Valkohomejuusto puurasiassa
Hunajaa
Pähkinöitä
Valmiita grissinejä


Parhaat ruokaohjelmat