Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje

Jääkellarin lohi valmistuu helposti tällä kokki Henri Alénin ohjeella! Helppo ja varma tapa suolata lohi on valmistaa se suolaliemessä. Tätä tapaa kutsutaan myös jääkellarin loheksi. Tämä vanhan ajan suolausmenetelmä tekee kalasta pehmeän ja suussa sulavan herkullisen. Lisäksi suolan määrä on aika kohdillaan, kun vain noudattaa reseptiä. Jääkellarin lohi on parhaimmillaan nautittuna sinappikastikkeen kanssa.

  • Aktiivinen valmistusaika: 10min
  • Kokonaisvalmistusaika: 48h 10min
  • Annosmäärä: 6-8 annosta

Ainekset

  • 1,5 kg lohta fileenä

Liemi

  • 2 l vettä
  • 160 g merisuolaa
  • 100 g sokeria

Valmistusohje

Jääkellarin lohi valmistetaan näin:

  1. Kiehauta vesi, sokeri ja suola keskenään.
  2. Anna jäähtyä ja laita lohen pala liemeen kahdeksi vuorokaudeksi.
  3. Valuta filee suolaliemestä ja nauti graavilohen tapaan siivutettuna esimerkiksi sinappikastikkeen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.