Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje

Julkaistu 16.12.2021 12:18

MTV LIFESTYLE

  • Kokonaisvalmistusaika: 2890 min
  • Aktiivinen aika: 10 min
  • Annosmäärä: 6-8 annosta

Ainekset

  • 1,5 kg lohta fileenä

Liemi

  • 2 l vettä
  • 160 g merisuolaa
  • 100 g sokeria

Valmistusohje

Jääkellarin lohi valmistetaan näin:

  1. Kiehauta vesi, sokeri ja suola keskenään.
  2. Anna jäähtyä ja laita lohen pala liemeen kahdeksi vuorokaudeksi.
  3. Valuta filee suolaliemestä ja nauti graavilohen tapaan siivutettuna esimerkiksi sinappikastikkeen kanssa.

Lisää aiheesta:

Harri Syrjäsen maailman paras graavilohi Henri Alénin idän ihmelohi – helposti valmistuva arkiruokaRapea pinta ja mehevä sisus – helppo ja maukas lohiruoka syntyy kuin itsestäänGraavattu lohiKeitettyjä rapuja ja tilliäPiparjuurikeittoa lohen ja mädin kera
LohifileeGraavikalaGraavilohiHenri AlénLisäkeruoatKalaruoka

Jääkellarin lohi valmistuu helposti tällä kokki Henri Alénin ohjeella! Helppo ja varma tapa suolata lohi on valmistaa se suolaliemessä. Tätä tapaa kutsutaan myös jääkellarin loheksi. Tämä vanhan ajan suolausmenetelmä tekee kalasta pehmeän ja suussa sulavan herkullisen. Lisäksi suolan määrä on aika kohdillaan, kun vain noudattaa reseptiä. Jääkellarin lohi on parhaimmillaan nautittuna sinappikastikkeen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Lohifilee
  • 16.12.202112:18
    Graavikala

    Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje

  • 24.09.202013:31
    Paistettu lohi

    Henri Alénin idän ihmelohi – helposti valmistuva arkiruoka

  • 06.04.202009:08
    Uunilohi

    Helppo uunilohi – rapea kuorrutus, jossa maistuu sitruuna ja tilli

  • 10.03.202014:27
    Alkuruoat

    Kari Aihisen minuuttimarinoitua lohta eli soijalla pikamarinoitu lohi

  • 13.02.202013:09
    Paistettu lohi

    Kari Aihisen paistettu lohi ja juurekset