Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje
![Photographer: Shutterstock.](https://im.mtvuutiset.fi/image/3034062/landscape16_9/1024/576/35315d11fb3cdde7feb9548e6a559802/ke/1805712.jpg)
Jääkellarin lohi valmistuu helposti tällä kokki Henri Alénin ohjeella! Helppo ja varma tapa suolata lohi on valmistaa se suolaliemessä. Tätä tapaa kutsutaan myös jääkellarin loheksi. Tämä vanhan ajan suolausmenetelmä tekee kalasta pehmeän ja suussa sulavan herkullisen. Lisäksi suolan määrä on aika kohdillaan, kun vain noudattaa reseptiä. Jääkellarin lohi on parhaimmillaan nautittuna sinappikastikkeen kanssa.
- Aktiivinen valmistusaika: 10min
- Kokonaisvalmistusaika: 48h 10min
- Annosmäärä: 6-8 annosta
Ainekset
- 1,5 kg lohta fileenä
Liemi
- 2 l vettä
- 160 g merisuolaa
- 100 g sokeria
Valmistusohje
Jääkellarin lohi valmistetaan näin:
- Kiehauta vesi, sokeri ja suola keskenään.
- Anna jäähtyä ja laita lohen pala liemeen kahdeksi vuorokaudeksi.
- Valuta filee suolaliemestä ja nauti graavilohen tapaan siivutettuna esimerkiksi sinappikastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka