Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje

Jääkellarin lohi valmistuu helposti tällä kokki Henri Alénin ohjeella! Helppo ja varma tapa suolata lohi on valmistaa se suolaliemessä. Tätä tapaa kutsutaan myös jääkellarin loheksi. Tämä vanhan ajan suolausmenetelmä tekee kalasta pehmeän ja suussa sulavan herkullisen. Lisäksi suolan määrä on aika kohdillaan, kun vain noudattaa reseptiä. Jääkellarin lohi on parhaimmillaan nautittuna sinappikastikkeen kanssa.

  • Aktiivinen valmistusaika: 10min
  • Kokonaisvalmistusaika: 48h 10min
  • Annosmäärä: 6-8 annosta

Ainekset

  • 1,5 kg lohta fileenä

Liemi

  • 2 l vettä
  • 160 g merisuolaa
  • 100 g sokeria

Valmistusohje

Jääkellarin lohi valmistetaan näin:

  1. Kiehauta vesi, sokeri ja suola keskenään.
  2. Anna jäähtyä ja laita lohen pala liemeen kahdeksi vuorokaudeksi.
  3. Valuta filee suolaliemestä ja nauti graavilohen tapaan siivutettuna esimerkiksi sinappikastikkeen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää jälleen suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Kolmen päivän vierailun aikana kokeillaan rohkeasti uusia raaka-aineita, opitaan maistamaan erilaisia makuja ja haastetaan vanhoja tottumuksia. Kyytiä saavat niin pakastepizzat, sokerikoukut kuin ruokahävikkiongelmat ja tilalle tulevat monipuoliset, värikkäät annokset sekä suunnitelmallisuus. Luvassa on iloista yhdessä tekemistä ja tärkeitä oivalluksia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja