Savusilakka-tartar

Raakalihapihvin, eli tartarin tapaan koottu savusilakkaruoka on kesäherkkua parhaimmillaan.

4 hengelle

  • 4 savusilakkaa
  • 1/2 purjoa
  • 2 etikkapunajuurta
  • 1/2 dl kapriksia
  • 4 raakaa munankeltuaista
  • mustapippuria myllystä

Gubbröra

  • 4 savusilakkaa
  • 2 kovaksi keitettyä munaa
  • 1 pieni sipuli
  • 1 pieni purkki anjovista
  • 1 raaka munankeltuainen
  • 2 rkl majoneesia
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Perkaa ja fileoi savusilakat. Suikaloi purjo. Kuutioi punajuuret pieneksi.

2. Jaa savusilakkafileet neljälle lautaselle. Jaa purjosuikaleet, punajuurikuutiot ja kaprikset fileiden päälle. Laita päällimmäiseksi varovasti munankeltuainen, niin että se pysyy ehjänä. Pyöräytä myllystä mustapippuria kaiken ylle.

3. Vinkki eli näin teet gubbröra-äijämössöä savusilakasta: Perkaa ja fileoi savusilakat ja hienonna ne. Hienonna keitetyt munat. Hakkaa sipuli hyvin hienoksi. Muussaa anjovikset. Laita kaikki ainekset kulhoon. Sekoita raaka keltuainen majoneesiin ja kääntele seos äskeisten ainesten kanssa. Mausta pippurilla myllystä. Tarjoile näkkileivän tai saaristolaistyyppisen tumman leivän kumppanina. Sopii myös uusien perunoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!