Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Savusilakka-tartar

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Raakalihapihvin, eli tartarin tapaan koottu savusilakkaruoka on kesäherkkua parhaimmillaan.

  • Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon

4 hengelle

  • 4 savusilakkaa
  • 1/2 purjoa
  • 2 etikkapunajuurta
  • 1/2 dl kapriksia
  • 4 raakaa munankeltuaista
  • mustapippuria myllystä

Gubbröra

  • 4 savusilakkaa
  • 2 kovaksi keitettyä munaa
  • 1 pieni sipuli
  • 1 pieni purkki anjovista
  • 1 raaka munankeltuainen
  • 2 rkl majoneesia
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Perkaa ja fileoi savusilakat. Suikaloi purjo. Kuutioi punajuuret pieneksi.

2. Jaa savusilakkafileet neljälle lautaselle. Jaa purjosuikaleet, punajuurikuutiot ja kaprikset fileiden päälle. Laita päällimmäiseksi varovasti munankeltuainen, niin että se pysyy ehjänä. Pyöräytä myllystä mustapippuria kaiken ylle.

3. Vinkki eli näin teet gubbröra-äijämössöä savusilakasta: Perkaa ja fileoi savusilakat ja hienonna ne. Hienonna keitetyt munat. Hakkaa sipuli hyvin hienoksi. Muussaa anjovikset. Laita kaikki ainekset kulhoon. Sekoita raaka keltuainen majoneesiin ja kääntele seos äskeisten ainesten kanssa. Mausta pippurilla myllystä. Tarjoile näkkileivän tai saaristolaistyyppisen tumman leivän kumppanina. Sopii myös uusien perunoiden kera.

Lisää aiheesta:

Riimihärkä-tempuraTomaattisilakatKyljykset korvasienimuhennoksellaKahden juuston silakatSuolaisia makupalojaKampelaa herkkusieni-yrttikastikkeen kera
TartarLisäkeruoatAlkuruoatGluteenitonLaktoositonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Tartar
  • 7.5.14:24
    Liha

    Pasi ja Sami Kurosen naudanlihatartar

  • 24.01.202007:48
    Blinit

    Blinit Mikko Kaukosen tapaan – helppo blinitaikina ja peuratartar

  • 07.01.201614:16
    Poronpaisti

    Porotartar à la Sasu Laukkonen

  • 18.02.201300:00
    Kevään juhlat

    Siikatartar

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalatartar