Savusilakka-tartar
Raakalihapihvin, eli tartarin tapaan koottu savusilakkaruoka on kesäherkkua parhaimmillaan.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
4 hengelle
- 4 savusilakkaa
- 1/2 purjoa
- 2 etikkapunajuurta
- 1/2 dl kapriksia
- 4 raakaa munankeltuaista
- mustapippuria myllystä
Gubbröra
- 4 savusilakkaa
- 2 kovaksi keitettyä munaa
- 1 pieni sipuli
- 1 pieni purkki anjovista
- 1 raaka munankeltuainen
- 2 rkl majoneesia
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
1. Perkaa ja fileoi savusilakat. Suikaloi purjo. Kuutioi punajuuret pieneksi.
2. Jaa savusilakkafileet neljälle lautaselle. Jaa purjosuikaleet, punajuurikuutiot ja kaprikset fileiden päälle. Laita päällimmäiseksi varovasti munankeltuainen, niin että se pysyy ehjänä. Pyöräytä myllystä mustapippuria kaiken ylle.
3. Vinkki eli näin teet gubbröra-äijämössöä savusilakasta: Perkaa ja fileoi savusilakat ja hienonna ne. Hienonna keitetyt munat. Hakkaa sipuli hyvin hienoksi. Muussaa anjovikset. Laita kaikki ainekset kulhoon. Sekoita raaka keltuainen majoneesiin ja kääntele seos äskeisten ainesten kanssa. Mausta pippurilla myllystä. Tarjoile näkkileivän tai saaristolaistyyppisen tumman leivän kumppanina. Sopii myös uusien perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit