Kalatartar
Tumman leivän päälle rakennettu kalatartar sopii kesäisen aterian alkupalaksi. Kokeile Saran helppoa reseptiä!
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- pala tummaa leipää
- voita (Ingman)
- 100 g lohta kuutioituna
- 100 g siikaa kuutioituna
- 1 tl piparjuurta raastettua
- 1/2 punasipuli silputtuna
- 1/2 sitruunan kuori raastettuna
- 2 rkl tilliä, silputtuna
- 1 rkl ranskankermaa (Arla Keittiö)
- suolaa
- mustapippuria
Kastike
- 1 dl puolukoita
- 1dl akvavit
- 1dl sokeria
- 2 rkl valkoviinietikkaa
Valmistusohje
Laita kuutioidut kalat kulhoon ja mausta piparjuurella, punasipulilla ja sitruunankuorella. Lisää joukkoon silputtu tilli, suola ja mustapippuri ja sekoita hyvin.
Valmista kastike. Laita puolukat, akvavit, sokeri ja valkoviinietikka kattilaan. Anna seoksen keittyä niin, että seos paksuuntuu ja anna sen sitten jäähtyä.
Kokoa tartar. Voitele leipä ja aseta sen päälle ympyrämuotti. Laita muottiin kalatäyte ja painele se tiiviiksi lusikan avulla. Lopuksi koristele tartarleipä ranskankermalla ja tarjoile puolukka-akvavitkastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa