Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kalatartar

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tumman leivän päälle rakennettu kalatartar sopii kesäisen aterian alkupalaksi. Kokeile Saran helppoa reseptiä!

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset

  • pala tummaa leipää
  • voita (Ingman)
  • 100 g lohta kuutioituna
  • 100 g siikaa kuutioituna
  • 1 tl piparjuurta raastettua
  • 1/2 punasipuli silputtuna
  • 1/2 sitruunan kuori raastettuna
  • 2 rkl tilliä, silputtuna
  • 1 rkl ranskankermaa (Arla Keittiö)
  • suolaa
  • mustapippuria

Kastike

  • 1 dl puolukoita
  • 1dl akvavit
  • 1dl sokeria
  • 2 rkl valkoviinietikkaa

Valmistusohje

Laita kuutioidut kalat kulhoon ja mausta piparjuurella, punasipulilla ja sitruunankuorella. Lisää joukkoon silputtu tilli, suola ja mustapippuri ja sekoita hyvin.

Valmista kastike. Laita puolukat, akvavit, sokeri ja valkoviinietikka kattilaan. Anna seoksen keittyä niin, että seos paksuuntuu ja anna sen sitten jäähtyä.

Kokoa tartar. Voitele leipä ja aseta sen päälle ympyrämuotti. Laita muottiin kalatäyte ja painele se tiiviiksi lusikan avulla. Lopuksi koristele tartarleipä ranskankermalla ja tarjoile puolukka-akvavitkastikkeen kera.

Lisää aiheesta:

Alkuruokalautanen kolmella lohellaFleur de courgetteTäytettyä kirjolohta foliossaVoilla maustettu graavikalaKevätkääryleet graavilohen ja sinappikastikkeen keraKahden juuston silakat
TartarKananmunatonAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Tartar
  • 7.5.14:24
    Liha

    Pasi ja Sami Kurosen naudanlihatartar

  • 24.01.202007:48
    Blinit

    Blinit Mikko Kaukosen tapaan – helppo blinitaikina ja peuratartar

  • 07.01.201614:16
    Poronpaisti

    Porotartar à la Sasu Laukkonen

  • 18.02.201300:00
    Kevään juhlat

    Siikatartar

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalatartar