Nyt on juhlan aika! Ihanan mehukkaat porsaankyljykset maukkaan, kermaisen korvasienikastikkeen kera – juhlaa, eikä mitään muuta! Tarjoile perunalumen kanssa, jotta saat kaiken maukkaan kastikkeen kaavittua haarukkaasi.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle-viidelle
- 4-5 porsaankyljystä
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 prk korvasieniä, noin 225 g
- 3 dl kuohukermaa
- 1 munankeltuainen
- cayennepippuria
- suolaa ja pippuria
Lisukkeeksi
- perunalunta ja keitettyä ruusukaalia
Valmistusohje
1. Mausta kyljykset, ruskista ne pannulla voissa.
2. Laita ne paistokasariin tai matalaan pataan. Kaada päälle viini, keitä ilman kantta kunnes jäljellä on n. 1 rkl lientä.
3. Lisää valutetut, karkeasti hienonnetut korvasienet, kaada päälle kerma. Laita päälle kansi ja hauduta 15-20 minuuttia.
4. Nosta kyljykset padasta. Keitä kermaa kokoon kunnes kastike sakenee.
5. Ota pata liedeltä, lisää keltuainen ja mausta cayennepippurilla.
6. Kaada kastike kyljyksille, tarjoile perunalumen ja keitettyjen ruusukaalien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.