Kyljykset korvasienimuhennoksella

Nyt on juhlan aika! Ihanan mehukkaat porsaankyljykset maukkaan, kermaisen korvasienikastikkeen kera – juhlaa, eikä mitään muuta! Tarjoile perunalumen kanssa, jotta saat kaiken maukkaan kastikkeen kaavittua haarukkaasi.

Neljälle-viidelle

  • 4-5 porsaankyljystä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 prk korvasieniä, noin 225 g
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 munankeltuainen
  • cayennepippuria
  • suolaa ja pippuria

Lisukkeeksi

  • perunalunta ja keitettyä ruusukaalia

Valmistusohje

1. Mausta kyljykset, ruskista ne pannulla voissa.

2. Laita ne paistokasariin tai matalaan pataan. Kaada päälle viini, keitä ilman kantta kunnes jäljellä on n. 1 rkl lientä.

3. Lisää valutetut, karkeasti hienonnetut korvasienet, kaada päälle kerma. Laita päälle kansi ja hauduta 15-20 minuuttia.

4. Nosta kyljykset padasta. Keitä kermaa kokoon kunnes kastike sakenee.

5. Ota pata liedeltä, lisää keltuainen ja mausta cayennepippurilla.

6. Kaada kastike kyljyksille, tarjoile perunalumen ja keitettyjen ruusukaalien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.