Kyljykset korvasienimuhennoksella

Nyt on juhlan aika! Ihanan mehukkaat porsaankyljykset maukkaan, kermaisen korvasienikastikkeen kera – juhlaa, eikä mitään muuta! Tarjoile perunalumen kanssa, jotta saat kaiken maukkaan kastikkeen kaavittua haarukkaasi.

Neljälle-viidelle

  • 4-5 porsaankyljystä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 prk korvasieniä, noin 225 g
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 munankeltuainen
  • cayennepippuria
  • suolaa ja pippuria

Lisukkeeksi

  • perunalunta ja keitettyä ruusukaalia

Valmistusohje

1. Mausta kyljykset, ruskista ne pannulla voissa.

2. Laita ne paistokasariin tai matalaan pataan. Kaada päälle viini, keitä ilman kantta kunnes jäljellä on n. 1 rkl lientä.

3. Lisää valutetut, karkeasti hienonnetut korvasienet, kaada päälle kerma. Laita päälle kansi ja hauduta 15-20 minuuttia.

4. Nosta kyljykset padasta. Keitä kermaa kokoon kunnes kastike sakenee.

5. Ota pata liedeltä, lisää keltuainen ja mausta cayennepippurilla.

6. Kaada kastike kyljyksille, tarjoile perunalumen ja keitettyjen ruusukaalien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja