Riimihärkä-tempura
Jäikö keitettyä riimihärkää tähteeksi? Kokeilepa pikkuruokaa alkupalaksi, josta ei uskoisi, että se on tähteistä tehtyä.
Neljälle
- 400 g keitettyä, riimisuolattua häränrintaa
Tempurataikina
- munankeltuaisia
- jäävettä
- vehnäjauhoa
Friteeraukseen
- öljyä
Sinappiaioli
- 3/4 dl majoneesia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl karkearakenteista sinappia
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- kurkkua
- purjoa
Valmistusohje
1. Sinappiaioli: Kuori valkosipulinkynnet ja raasta tai murskaa ne. Sekoita keskenään majoneesi, valkosipulimurska, sinappi, suola ja pippuri. Pidä kylmässä tarjoiluun asti.
2. Viipaloi kurkku ja leikkaa purjosta muutama kaunis lehti. Jaa ne neljälle asetille.
3. Leikkaa liha 5x1 ½ cm:n suikaleiksi. Vatkaa munankeltuaiset ja jäävesi voimakkaasti, sekoita haarukalla joukkoon jauhoa ja vispaa tasaiseksi. Kuumenna friteerausöljy 160-asteiseksi. Kasta lihapalat taikinassa ja friteeraa (keitä) muutama kerrallaan öljyssä kullanruskeiksi. Tarjoile tempurasuikaleet heti sinappiaiolin, kurkun ja purjon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka