Riimihärkä-tempura

Jäikö keitettyä riimihärkää tähteeksi? Kokeilepa pikkuruokaa alkupalaksi, josta ei uskoisi, että se on tähteistä tehtyä.

Neljälle

  • 400 g keitettyä, riimisuolattua häränrintaa

Tempurataikina

  • munankeltuaisia
  • jäävettä
  • vehnäjauhoa

Friteeraukseen

  • öljyä

Sinappiaioli

  • 3/4 dl majoneesia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl karkearakenteista sinappia
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • kurkkua
  • purjoa

Valmistusohje

1. Sinappiaioli: Kuori valkosipulinkynnet ja raasta tai murskaa ne. Sekoita keskenään majoneesi, valkosipulimurska, sinappi, suola ja pippuri. Pidä kylmässä tarjoiluun asti.

2. Viipaloi kurkku ja leikkaa purjosta muutama kaunis lehti. Jaa ne neljälle asetille.

3. Leikkaa liha 5x1 ½ cm:n suikaleiksi. Vatkaa munankeltuaiset ja jäävesi voimakkaasti, sekoita haarukalla joukkoon jauhoa ja vispaa tasaiseksi. Kuumenna friteerausöljy 160-asteiseksi. Kasta lihapalat taikinassa ja friteeraa (keitä) muutama kerrallaan öljyssä kullanruskeiksi. Tarjoile tempurasuikaleet heti sinappiaiolin, kurkun ja purjon kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!