Riimihärkä-tempura
Jäikö keitettyä riimihärkää tähteeksi? Kokeilepa pikkuruokaa alkupalaksi, josta ei uskoisi, että se on tähteistä tehtyä.
Neljälle
- 400 g keitettyä, riimisuolattua häränrintaa
Tempurataikina
- munankeltuaisia
- jäävettä
- vehnäjauhoa
Friteeraukseen
- öljyä
Sinappiaioli
- 3/4 dl majoneesia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl karkearakenteista sinappia
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- kurkkua
- purjoa
Valmistusohje
1. Sinappiaioli: Kuori valkosipulinkynnet ja raasta tai murskaa ne. Sekoita keskenään majoneesi, valkosipulimurska, sinappi, suola ja pippuri. Pidä kylmässä tarjoiluun asti.
2. Viipaloi kurkku ja leikkaa purjosta muutama kaunis lehti. Jaa ne neljälle asetille.
3. Leikkaa liha 5x1 ½ cm:n suikaleiksi. Vatkaa munankeltuaiset ja jäävesi voimakkaasti, sekoita haarukalla joukkoon jauhoa ja vispaa tasaiseksi. Kuumenna friteerausöljy 160-asteiseksi. Kasta lihapalat taikinassa ja friteeraa (keitä) muutama kerrallaan öljyssä kullanruskeiksi. Tarjoile tempurasuikaleet heti sinappiaiolin, kurkun ja purjon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti