Kahden juuston silakat

Makuja-kokki Krista Niiniharjun tekemät maukkaat kahden juuston silakat sopivat tarjottavaksi piparjuurella maustetun bataattimuusin keraa.

Ainekset

  • 600 g (pakastettuja) silakkafileitä
  • noin 1 1/2 tl (meri)suolaa
  • ripaus jauhettua valkopippuria
  • 1 (iso) punasipuli
  • 1 pieni tlk (50 g/35 g) kapriksia
  • 1 rkl currya
  • 2 dl (emmental)-raastetta
  • 1 prk (2 1/2 dl) savujuusto-ruokakermaa
  • 2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 2 rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna

Valmistusohje

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä sulaneet silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuori ja hienonna punasipuli kalafileiden päälle. Kääri fileet rulliksi ja lado ne uunivuokaan. Valuta kaprikset liemestään.

Ripottele kalafileiden päälle ja väleihin kapriksia, currya ja juustoraastetta. Kaada ruokakerma päällimmäiseksi. Kypsennä uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa piparjuurella maustetun

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.