Kahden juuston silakat
Makuja-kokki Krista Niiniharjun tekemät maukkaat kahden juuston silakat sopivat tarjottavaksi piparjuurella maustetun bataattimuusin keraa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 600 g (pakastettuja) silakkafileitä
- noin 1 1/2 tl (meri)suolaa
- ripaus jauhettua valkopippuria
- 1 (iso) punasipuli
- 1 pieni tlk (50 g/35 g) kapriksia
- 1 rkl currya
- 2 dl (emmental)-raastetta
- 1 prk (2 1/2 dl) savujuusto-ruokakermaa
- 2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
- 2 rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
Valmistusohje
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä sulaneet silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuori ja hienonna punasipuli kalafileiden päälle. Kääri fileet rulliksi ja lado ne uunivuokaan. Valuta kaprikset liemestään.
Ripottele kalafileiden päälle ja väleihin kapriksia, currya ja juustoraastetta. Kaada ruokakerma päällimmäiseksi. Kypsennä uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa piparjuurella maustetun
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa