Mainos
Mainos

8.1.2016. Tämä villiporotartar on Sasu Laukkosen kunnianosoitus Suomelle ruoka-annoksen muodossa.

Porotartar kahdelle hengelle (alkuruoka)

  • 100g kalvotonta (villi)poron paistia, filettä tai muuta mureaa osaa
  • ripaus puhdistamatonta merisuolaa
  • 1 rkl etikkaa (esim valkoinen balsamico)
  • 1,5 rkl punasipulikuutioita pikkelsissä (ohje alla)
  • 2-3 rkl hapatettua raparperipyrettä (tai marjoja kuten karpalo, puolukka)
  • 2 rkl hasselpähkinäöljymajoneesia (ohje alla)
  • 4-5 raastettua,uunipaahdettua hasselpähkinää koristeeksi

Punasipulipikkelsi

  • 1 punasipuli, kuorittu, kuutioitu noin 0,5cm x 0,5 cm
  • 2 dl vettä
  • pieni ripaus suolaa
  • 0,25 dl vaalea balsamiviinietikka
  • 1/4 tl kanelijauhetta

Hasselpähkinämajoneesi

  • 1 keltuainen
  • 1 tl omenaviinietikka
  • 1 dl rypsiöljy
  • 1-2 dl hasselpähkinäöljy

Valmistusohje

Tee ensin punasipulipikkelssi:

1. Kiehuta kattilassa muut paitsi sipuli ja kaada kiehuvana sipulien päälle.

2. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä peitettynä jääkaappiin

3. Jäähtyneenä valmis käytettäväksi.

Tee majoneesi:

1. Vatkaa keltuainen ja etikka sekaisin ja koko ajan vatkaten 2. Lisää öljyt ohuena nauhana kunnes majoneesi on sopivan paksuista

3. Mausta lopuksi puhdistamattomalla merisuolalla

Kokoa porotartar:

1. Pilko poronliha kuutioiksi ja mausta suolalla ja etikalla.

2. Tarjoile punasipulipikkelssin, hasselpähkinämajoneesin ja ja hapatetun raparperipyreen kanssa.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.