Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Porotartar à la Sasu Laukkonen

Julkaistu 07.01.2016 14:16

8.1.2016. Tämä villiporotartar on Sasu Laukkosen kunnianosoitus Suomelle ruoka-annoksen muodossa.

Porotartar kahdelle hengelle (alkuruoka)

  • 100g kalvotonta (villi)poron paistia, filettä tai muuta mureaa osaa
  • ripaus puhdistamatonta merisuolaa
  • 1 rkl etikkaa (esim valkoinen balsamico)
  • 1,5 rkl punasipulikuutioita pikkelsissä (ohje alla)
  • 2-3 rkl hapatettua raparperipyrettä (tai marjoja kuten karpalo, puolukka)
  • 2 rkl hasselpähkinäöljymajoneesia (ohje alla)
  • 4-5 raastettua,uunipaahdettua hasselpähkinää koristeeksi

Punasipulipikkelsi

  • 1 punasipuli, kuorittu, kuutioitu noin 0,5cm x 0,5 cm
  • 2 dl vettä
  • pieni ripaus suolaa
  • 0,25 dl vaalea balsamiviinietikka
  • 1/4 tl kanelijauhetta

Hasselpähkinämajoneesi

  • 1 keltuainen
  • 1 tl omenaviinietikka
  • 1 dl rypsiöljy
  • 1-2 dl hasselpähkinäöljy

Valmistusohje

Tee ensin punasipulipikkelssi:

1. Kiehuta kattilassa muut paitsi sipuli ja kaada kiehuvana sipulien päälle.

2. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä peitettynä jääkaappiin

3. Jäähtyneenä valmis käytettäväksi.

Tee majoneesi:

1. Vatkaa keltuainen ja etikka sekaisin ja koko ajan vatkaten 2. Lisää öljyt ohuena nauhana kunnes majoneesi on sopivan paksuista

3. Mausta lopuksi puhdistamattomalla merisuolalla

Kokoa porotartar:

1. Pilko poronliha kuutioiksi ja mausta suolalla ja etikalla.

2. Tarjoile punasipulipikkelssin, hasselpähkinämajoneesin ja ja hapatetun raparperipyreen kanssa.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Pietarin Poronkäristys – Pietarin reseptiKillerihyvä perunasalaatti! Linnean helppo ohjePikagraavattu lohi ja naposteltavat itsenäisyyspäivän valvojaisiinJosen lammasvarras, jogurttilevite ja bulgurisalaattiPikablinit Lindströmin röran ja sienisalaatin keraHunajakinkku ja mimosasalaatti
PoronpaistiTartarSasu LaukkonenPäivän reseptiMakuja ja ElämääSadonkorjuuPääsiäinenPikkujoulutRiistakausiAjankohtaistaUusivuosiAlkuruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Poronpaisti
  • 07.01.201614:16
    Tartar

    Porotartar à la Sasu Laukkonen

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Raejuustoleivokset poronpaistin kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Poronpaistikukka

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Poronpaistituutit piparjuurikermalla ja avokadolla

  • 18.02.201300:00
    Cocktail alkupalat

    Akseli Herlevin Savuporosnäcksit