Kampelaa herkkusieni-yrttikastikkeen kera

Kampelan sijaan voit käyttää muutakin kalaa tähän ruokalajiin ja kasviksetkin voit vaihtaa halutessasi. Tarjoile riisin tai keitinperunoiden kanssa.

4 hengelle

  • 800 g kampelafileitä
  • vehnäjauhoa
  • 3-4 salottisipulia
  • 50 g tuoreita herkkusieniä
  • voita
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 8 dl kuohukermaa
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • 1 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia

Tarjoiluun

  • pikkuporkkanoita
  • sokeriherneitä
  • tuoretta kirveliä
  • sitruunaa

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Suolaa kampelafileet ja kierittele ne vehnäjauhoissa. Ruskista fileet voissa kevyesti molemmilta puolilta ja siirrä ne voideltuun uunivuokaan. Peitä vuoka kannella ja pane uuniin kymmeneksi minuutiksi.

2. Kuori ja silppua salottisipulit. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Ruskista kevyesti voissa. Lisää viini, kerma ja sinappi ja keitä kokoon. Lisää seokseen silputut yrtit ja nokare voita.

3. Kiehauta vihannekset suolavedessä, jätä rapeiksi. Jaa kalafileet ja kasvikset lämmitetyille lautasille, valuta kastike päälle ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.