Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kampelaa herkkusieni-yrttikastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kampelan sijaan voit käyttää muutakin kalaa tähän ruokalajiin ja kasviksetkin voit vaihtaa halutessasi. Tarjoile riisin tai keitinperunoiden kanssa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 hengelle

  • 800 g kampelafileitä
  • vehnäjauhoa
  • 3-4 salottisipulia
  • 50 g tuoreita herkkusieniä
  • voita
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 8 dl kuohukermaa
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • 1 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia

Tarjoiluun

  • pikkuporkkanoita
  • sokeriherneitä
  • tuoretta kirveliä
  • sitruunaa

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Suolaa kampelafileet ja kierittele ne vehnäjauhoissa. Ruskista fileet voissa kevyesti molemmilta puolilta ja siirrä ne voideltuun uunivuokaan. Peitä vuoka kannella ja pane uuniin kymmeneksi minuutiksi.

2. Kuori ja silppua salottisipulit. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Ruskista kevyesti voissa. Lisää viini, kerma ja sinappi ja keitä kokoon. Lisää seokseen silputut yrtit ja nokare voita.

3. Kiehauta vihannekset suolavedessä, jätä rapeiksi. Jaa kalafileet ja kasvikset lämmitetyille lautasille, valuta kastike päälle ja tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Lohta rucolapeston keraVärikäs kalapataKampelafileet pinaattipedilläUunissa keitetty kirjolohiPaistettua kampelaa Murat´n tapaanMerikissaa grillattujen tortillojen kera
KampelaaKananmunatonGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kampelaa
  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kokonaista punakampelaa ja kermassa keitettyä purjoa

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Piikkikampelaa hollandaisen kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kampelafileitä simpukoilla ja sahramikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kampelaa appelsiinikastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Punakampelakääryleet vihanneskastikkeella