Blinit Mikko Kaukosen tapaan – helppo blinitaikina ja peuratartar
Blinit kuuluvat alkuvuoteen! Suomen Bocuse d’or edustaja, Food Camp Finlandin keittiömestari Mikko Kaukonen paljastaa parhaan blinireseptinsä. Tee ensin blinipohja, sitten blinitaikina ja nauti lopuksi itse tehdyn peuratartarin ja muiden lisukkeiden kanssa.
Blinipohja
- 2 dl täysmaitoa
- 27g hiivaa
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl tattarijauhoja
Blinitaikina
- Blinipohja
- 3 munan valkuaista
- 3 munan keltuaista
- 70 g voi(sulaa)
- 4 dl vehnäjauhoja
- 3 dl olutta
- Suolaa
Peuratartar
- 200 g jauhettua lihaa
- 1 rkl kapriksia
- 1/2 rkl dijonsinappia
- 1 rkl suolakurkkua
- 1 ruukku ruohosipulia
- 1 tl timjaminlehtiä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 tippaa tabascoa
- Sormisuolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Blinit valmistuvat näin:
1. Tee ensin blinipohja. Lämmitä maito 37-asteiseksi, lisää hiiva ja jauhot (siivilän läpi). Anna tekeytyä 10 tuntia huoneenlämmössä. Pohja säilyy noin viikon.
2. Tee blinitaikina. Lisää voi, olut, keltuaiset ja vehnäjauhot blinipohjaan. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja nostele taikinaan. Mausta suolalla.
3. Paista blinit pannulla.
4. Tee peuratartar. Pilko tarvittavat ainekset ja sekoita. Mausta tabascolla, suolalla sekä mustapippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje