Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Blinit Mikko Kaukosen tapaan – helppo blinitaikina ja peuratartar

MTV
Julkaistu 24.01.2020 07:48

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Blinipohja

  • 2 dl täysmaitoa
  • 27g hiivaa
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl tattarijauhoja

Blinitaikina

  • Blinipohja
  • 3 munan valkuaista
  • 3 munan keltuaista
  • 70 g voi(sulaa)
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl olutta
  • Suolaa

Peuratartar

  • 200 g jauhettua lihaa
  • 1 rkl kapriksia
  • 1/2 rkl dijonsinappia
  • 1 rkl suolakurkkua
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • 1 tl timjaminlehtiä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 tippaa tabascoa
  • Sormisuolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Blinit valmistuvat näin:

1. Tee ensin blinipohja. Lämmitä maito 37-asteiseksi, lisää hiiva ja jauhot (siivilän läpi). Anna tekeytyä 10 tuntia huoneenlämmössä. Pohja säilyy noin viikon.

2. Tee blinitaikina. Lisää voi, olut, keltuaiset ja vehnäjauhot blinipohjaan. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja nostele taikinaan. Mausta suolalla.

3. Paista blinit pannulla.

4. Tee peuratartar. Pilko tarvittavat ainekset ja sekoita. Mausta tabascolla, suolalla sekä mustapippurilla.

Lisää aiheesta:

Intialaiset joulupasteijatVapun valtakunta: Isot blinit Tempurafriteerattu ravioliGlaseerattu kananmaksapasteijaVegaanin joulukinkku eli seitanpaistiThaimaalaiset broileripiiraat
BlinitTartarPääruoatLiharuoka

Blinit kuuluvat alkuvuoteen! Suomen Bocuse d’or edustaja, Food Camp Finlandin keittiömestari Mikko Kaukonen paljastaa parhaan blinireseptinsä. Tee ensin blinipohja, sitten blinitaikina ja nauti lopuksi itse tehdyn peuratartarin ja muiden lisukkeiden kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Blinit
  • 14.02.202015:24
    Blinit

    Ravintola Lyonin perunaohukaiset – tee blinit kuten klassikkoravintolassa!

  • 24.01.202007:48
    Tartar

    Blinit Mikko Kaukosen tapaan – helppo blinitaikina ja peuratartar

  • 08.02.201607:09
    Päivän resepti

    Blini-boston

  • 06.03.201514:34
    Blinikausi

    Vapun valtakunta: Isot blinit

  • 30.04.201509:51
    Makuja ja Elämää

    Pikablinit Lindströmin röran ja sienisalaatin kera