Mainos

Blinit Mikko Kaukosen tapaan – helppo blinitaikina ja peuratartar

Blinit kuuluvat alkuvuoteen! Suomen Bocuse d’or edustaja, Food Camp Finlandin keittiömestari Mikko Kaukonen paljastaa parhaan blinireseptinsä. Tee ensin blinipohja, sitten blinitaikina ja nauti lopuksi itse tehdyn peuratartarin ja muiden lisukkeiden kanssa.

Blinipohja

  • 2 dl täysmaitoa
  • 27g hiivaa
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl tattarijauhoja

Blinitaikina

  • Blinipohja
  • 3 munan valkuaista
  • 3 munan keltuaista
  • 70 g voi(sulaa)
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl olutta
  • Suolaa

Peuratartar

  • 200 g jauhettua lihaa
  • 1 rkl kapriksia
  • 1/2 rkl dijonsinappia
  • 1 rkl suolakurkkua
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • 1 tl timjaminlehtiä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 tippaa tabascoa
  • Sormisuolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Blinit valmistuvat näin:

1. Tee ensin blinipohja. Lämmitä maito 37-asteiseksi, lisää hiiva ja jauhot (siivilän läpi). Anna tekeytyä 10 tuntia huoneenlämmössä. Pohja säilyy noin viikon.

2. Tee blinitaikina. Lisää voi, olut, keltuaiset ja vehnäjauhot blinipohjaan. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja nostele taikinaan. Mausta suolalla.

3. Paista blinit pannulla.

4. Tee peuratartar. Pilko tarvittavat ainekset ja sekoita. Mausta tabascolla, suolalla sekä mustapippurilla.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja