Tomaattisilakat
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5679580/landscape16_9/515/290/c2579c56bc2219040cd0fa139a1bd24f/WF/893016-3956.jpg)
Tämä silakkaruoka on yhtä herkullinen lämpimänä ja kylmänä. Todellinen juhlapöydän väriläiskä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 1 kg tuoreita silakoita
- 2 dl tomaattimehua tai vettä
- ½ dl tomaattipyreetä
- 2 rkl punaviinietikkaa
- ½ dl sokeria
- 1 rkl suolaa
- ½ dl ruokaöljyä
- 1 keskikokoinen sipuli viipaleina
- 2 laakerinlehteä
- 10 maustepippuria
- ripaus vastajauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Sekoita tomaattimehu, tomaattipyree, punaviinietikka, sokeri, suola ja ruokaöljy. Perkaa silakat ja irrota selkäruoto. Huuhtele ja kuivaa fileet.
2. Kääri fileet rullalle nahkapuoli ylöspäin ja pane rullat tiiviisti uuninkestävään vuokaan, saumakohta alaspäin.
3. Levitä fileerullien päälle sipuliviipaleet, maustepippurit ja laakerinlehdet. Mausta valkopippurilla. Kaada joukkoon tomaattikastike.
4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Tomaattisilakat voi tarjota vastapaistettuina tai kylminä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka