Tämä silakkaruoka on yhtä herkullinen lämpimänä ja kylmänä. Todellinen juhlapöydän väriläiskä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 1 kg tuoreita silakoita
- 2 dl tomaattimehua tai vettä
- ½ dl tomaattipyreetä
- 2 rkl punaviinietikkaa
- ½ dl sokeria
- 1 rkl suolaa
- ½ dl ruokaöljyä
- 1 keskikokoinen sipuli viipaleina
- 2 laakerinlehteä
- 10 maustepippuria
- ripaus vastajauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Sekoita tomaattimehu, tomaattipyree, punaviinietikka, sokeri, suola ja ruokaöljy. Perkaa silakat ja irrota selkäruoto. Huuhtele ja kuivaa fileet.
2. Kääri fileet rullalle nahkapuoli ylöspäin ja pane rullat tiiviisti uuninkestävään vuokaan, saumakohta alaspäin.
3. Levitä fileerullien päälle sipuliviipaleet, maustepippurit ja laakerinlehdet. Mausta valkopippurilla. Kaada joukkoon tomaattikastike.
4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Tomaattisilakat voi tarjota vastapaistettuina tai kylminä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.