Tomaattisilakat

Tämä silakkaruoka on yhtä herkullinen lämpimänä ja kylmänä. Todellinen juhlapöydän väriläiskä.

4 annosta

  • 1 kg tuoreita silakoita
  • 2 dl tomaattimehua tai vettä
  • ½ dl tomaattipyreetä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • ½ dl ruokaöljyä
  • 1 keskikokoinen sipuli viipaleina
  • 2 laakerinlehteä
  • 10 maustepippuria
  • ripaus vastajauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Sekoita tomaattimehu, tomaattipyree, punaviinietikka, sokeri, suola ja ruokaöljy. Perkaa silakat ja irrota selkäruoto. Huuhtele ja kuivaa fileet.

2. Kääri fileet rullalle nahkapuoli ylöspäin ja pane rullat tiiviisti uuninkestävään vuokaan, saumakohta alaspäin.

3. Levitä fileerullien päälle sipuliviipaleet, maustepippurit ja laakerinlehdet. Mausta valkopippurilla. Kaada joukkoon tomaattikastike.

4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Tomaattisilakat voi tarjota vastapaistettuina tai kylminä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja