Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tomaattisilakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä silakkaruoka on yhtä herkullinen lämpimänä ja kylmänä. Todellinen juhlapöydän väriläiskä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

4 annosta

  • 1 kg tuoreita silakoita
  • 2 dl tomaattimehua tai vettä
  • ½ dl tomaattipyreetä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • ½ dl ruokaöljyä
  • 1 keskikokoinen sipuli viipaleina
  • 2 laakerinlehteä
  • 10 maustepippuria
  • ripaus vastajauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Sekoita tomaattimehu, tomaattipyree, punaviinietikka, sokeri, suola ja ruokaöljy. Perkaa silakat ja irrota selkäruoto. Huuhtele ja kuivaa fileet.

2. Kääri fileet rullalle nahkapuoli ylöspäin ja pane rullat tiiviisti uuninkestävään vuokaan, saumakohta alaspäin.

3. Levitä fileerullien päälle sipuliviipaleet, maustepippurit ja laakerinlehdet. Mausta valkopippurilla. Kaada joukkoon tomaattikastike.

4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Tomaattisilakat voi tarjota vastapaistettuina tai kylminä.

Lisää aiheesta:

Valkosipuligraavatut silakatKesäsilakatEtikkasilakkaa näkkileivällä tillin keraMurekeTodella maukas perunasalaattiSilakkalaatikko kapriksen kanssa
UunisilakkaLisäkeruoatAlkuruoatKananmunatonGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunisilakka
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Juhannuksen rapusilakat

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Rapusilakat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Talon rapusilakat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Silakat tomaattimehussa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Saaristolaissilakat