Suolaisia makupaloja
Hyvä alku kesäiselle juhlalle on viileä drinkki ja muutama herkullinen suolapala. Silloin ei tarvita erikseen alkupaloja, vaan voidaan siirtyä suoraan lämpimään ruokaan. Tarjoile makupalat vihreältä salaattipediltä.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton
Ainekset
- 4 hengelle
Uudet perunat ja äijämössö
- 12 keitettyä uutta perunaa
- 1 sipuli
- 2 kovaksikeitettyä munaa
- 1 pieni purkki anjovista
- 1 raaka munankeltuainen
- 2 rkl majoneesia
- 1/2 punasipuli
- 2 rkl ruohosipulisilppua
Munanpuolikkaat ja kirjolohenmäti
- 4 kovaksikeitettyä munaa
- 50 g kirjolohenmätiä
- 1/2 dl ranskankermaa (crème fraiche)
- muutama ruohosipuli
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Uudet perunat ja äijämössö: Gubbröra on lähes kansallisruoka Ruotsissa, mutta tekee se tuloaan äijämössönä Suomeenkin. Se onkin verrattoman hyvää niin leivän päällä kuin perunoiden seuralaisenakin. Tällä kertaa se kruunaa uudet perunat.
Puolita keitetyt ja jäähdytetyt uudet perunat. Kuori ja silppua sipuli hyvin hienoksi. Hienonna keitetyt munat, mutta älä muussaa liian hienoksi. Leikkaa anjovikset pienemmiksi paloiksi. Riko raaka muna ja ota keltuainen talteen. Sekoita keskenään sipuli, munahake, anjovissilppu, raaka keltuainen ja majoneesi. Jaa seos perunanpuolikkaille. Suikaloi punasipuli ohuelti, hienonna ruohosipuli ja koristele perunasuupalat niillä.
2. Munanpuolikkaat ja kirjolohenmäti: Keitä munat koviksi ja jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori ja halkaise ne. Laita jokaiselle munanpuolikkaalle nokare ranskankermaa ja sen jälkeen nokare mätiä. Koristele ruohosipulinkorsilla ja pyöräytä myllystä päälle mustapippuria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje