Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suolaisia makupaloja

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton

Ainekset

  • 4 hengelle

Uudet perunat ja äijämössö

  • 12 keitettyä uutta perunaa
  • 1 sipuli
  • 2 kovaksikeitettyä munaa
  • 1 pieni purkki anjovista
  • 1 raaka munankeltuainen
  • 2 rkl majoneesia
  • 1/2 punasipuli
  • 2 rkl ruohosipulisilppua

Munanpuolikkaat ja kirjolohenmäti

  • 4 kovaksikeitettyä munaa
  • 50 g kirjolohenmätiä
  • 1/2 dl ranskankermaa (crème fraiche)
  • muutama ruohosipuli
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Uudet perunat ja äijämössö: Gubbröra on lähes kansallisruoka Ruotsissa, mutta tekee se tuloaan äijämössönä Suomeenkin. Se onkin verrattoman hyvää niin leivän päällä kuin perunoiden seuralaisenakin. Tällä kertaa se kruunaa uudet perunat.

Puolita keitetyt ja jäähdytetyt uudet perunat. Kuori ja silppua sipuli hyvin hienoksi. Hienonna keitetyt munat, mutta älä muussaa liian hienoksi. Leikkaa anjovikset pienemmiksi paloiksi. Riko raaka muna ja ota keltuainen talteen. Sekoita keskenään sipuli, munahake, anjovissilppu, raaka keltuainen ja majoneesi. Jaa seos perunanpuolikkaille. Suikaloi punasipuli ohuelti, hienonna ruohosipuli ja koristele perunasuupalat niillä.

Hyvä alku kesäiselle juhlalle on viileä drinkki ja muutama herkullinen suolapala. Silloin ei tarvita erikseen alkupaloja, vaan voidaan siirtyä suoraan lämpimään ruokaan. Tarjoile makupalat vihreältä salaattipediltä.

2. Munanpuolikkaat ja kirjolohenmäti: Keitä munat koviksi ja jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori ja halkaise ne. Laita jokaiselle munanpuolikkaalle nokare ranskankermaa ja sen jälkeen nokare mätiä. Koristele ruohosipulinkorsilla ja pyöräytä myllystä päälle mustapippuria.

Lisää aiheesta:

Kananmunat sipuli-tomaattipedillä ja parsakaalimunakasHyydytetyt kananmunat NantuaKanapyttipannu keltuaisen keraBroileri-pot-au-feu krutonkien keraBroileritäytteiset savoijinkaalikääryleet sienten keraFenkoli-perunasalaatti
Täytetyt munanpuolikkaatVälipalatAlkuruoatKevytGluteenitonKeventäjätLisäkeruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Täytetyt munanpuolikkaat
  • 30.05.201407:53
    Päivän resepti

    Täytetyt munanpuolikkaat

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Paholaisen munat

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Munanpuolikkaat katkaravuilla

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kaviaarimunat

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Munat riisipedillä ja currykastike