Sami ja Pasi Kurosen naudanlihatartar Viiden jälkeen -ohjelmassa toukokuussa 2025.MTV
Julkaistu 07.05.2025 14:24
MTV LIFESTYLE
Tartar
200 g naudan fileetä tai
sisäpaistia
2 tl dijonsinappia
1 salottisipuli
suolaa
mustapippuria
Piparjuurimajoneesi
1 dl laadukasta majoneesia
2 tl tuoretta piparjuurta
hienoksi raastettuna tai
½ tl piparjuuritahnaa
tuubista
1 tl sitruunamehua
Lisäksi
perunalastuja
kapriksia
versoja
Valmistusohje
Tee piparjuurimajoneesi sekoittamalla majoneesin aineet keskenään.
Poista lihasta kaikki kalvot ja rasvat. Leikkaa liha alle sentin kuutioiksi ja laita kulhoon. Hienonna salottisipuli. Lisää lihan joukkoon sinappi, sipuli ja mausteet. Sekoita hyvin ja anna maustua hetki.
Muotoile lihasta annokset lautaselle, lisää piparjuurimajoneesia lihan viereen tai raitoina päälle. Ripottele päälle kapriksia, lisää annokseen muutama perunalastu ja koristele lopuksi versoilla.
Tartar on varmasti yksi tunnetuimmista alkuruoista, ja sitä tarjoilevat hienoimmatkin ravintolat. Avain onnistumiseen on tuore liha, jossa ei ole kalvoja eikä ylimääräistä rasvaa. Perunalastut tuovat annokseen mukavaa rapeutta. Kokeile
rohkeasti myös riistaa, kuten peuraa. Resepti kirjasta Kuronen kaikilla mausteilla (Otava, 2025).