- Tee piparjuurimajoneesi sekoittamalla majoneesin aineet keskenään.
- Poista lihasta kaikki kalvot ja rasvat. Leikkaa liha alle sentin kuutioiksi ja laita kulhoon. Hienonna salottisipuli. Lisää lihan joukkoon sinappi, sipuli ja mausteet. Sekoita hyvin ja anna maustua hetki.
- Muotoile lihasta annokset lautaselle, lisää piparjuurimajoneesia lihan viereen tai raitoina päälle. Ripottele päälle kapriksia, lisää annokseen muutama perunalastu ja koristele lopuksi versoilla.

Makuja
Pasi ja Sami Kurosen naudanlihatartar

Julkaistu 07.05.2025 14:24
Tartar on varmasti yksi tunnetuimmista alkuruoista, ja sitä tarjoilevat hienoimmatkin ravintolat. Avain onnistumiseen on tuore liha, jossa ei ole kalvoja eikä ylimääräistä rasvaa. Perunalastut tuovat annokseen mukavaa rapeutta. Kokeile rohkeasti myös riistaa, kuten peuraa. Resepti kirjasta Kuronen kaikilla mausteilla (Otava, 2025).
Tartar
- 200 g naudan fileetä tai
- sisäpaistia
- 2 tl dijonsinappia
- 1 salottisipuli
- suolaa
- mustapippuria
Piparjuurimajoneesi
- 1 dl laadukasta majoneesia
- 2 tl tuoretta piparjuurta
- hienoksi raastettuna tai
- ½ tl piparjuuritahnaa
- tuubista
- 1 tl sitruunamehua
Lisäksi
- perunalastuja
- kapriksia
- versoja