Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pasi ja Sami Kurosen naudanlihatartar

Sami ja Pasi Kurosen naudanlihatartar Viiden jälkeen -ohjelmassa toukokuussa 2025.
Sami ja Pasi Kurosen naudanlihatartar Viiden jälkeen -ohjelmassa toukokuussa 2025.MTV
Julkaistu 07.05.2025 14:24

MTV LIFESTYLE

Tartar

  • 200 g naudan fileetä tai
  • sisäpaistia
  • 2 tl dijonsinappia
  • 1 salottisipuli
  • suolaa
  • mustapippuria

Piparjuurimajoneesi

  • 1 dl laadukasta majoneesia
  • 2 tl tuoretta piparjuurta
  • hienoksi raastettuna tai
  • ½ tl piparjuuritahnaa
  • tuubista
  • 1 tl sitruunamehua

Lisäksi

  • perunalastuja
  • kapriksia
  • versoja

Valmistusohje

  1. Tee piparjuurimajoneesi sekoittamalla majoneesin aineet keskenään. 
  2. Poista lihasta kaikki kalvot ja rasvat. Leikkaa liha alle sentin kuutioiksi ja laita kulhoon. Hienonna salottisipuli. Lisää lihan joukkoon sinappi, sipuli ja mausteet. Sekoita hyvin ja anna maustua hetki. 
  3. Muotoile lihasta annokset lautaselle, lisää piparjuurimajoneesia lihan viereen tai raitoina päälle. Ripottele päälle kapriksia, lisää annokseen muutama perunalastu ja koristele lopuksi versoilla.

Lisää aiheesta:

Naudanlihatartar ja rapeaa leipääGratinoitua porsaanfileetä ja latva-artisokkaaLok LakBondiola de Cerdo - Kassleria oluessa SteaksandwichLihacarpaccio
TartarLihaSami KuronenViiden jälkeenAlkuruoatLiharuoka

Tartar on varmasti yksi tunnetuimmista alkuruoista, ja sitä tarjoilevat hienoimmatkin ravintolat. Avain onnistumiseen on tuore liha, jossa ei ole kalvoja eikä ylimääräistä rasvaa. Perunalastut tuovat annokseen mukavaa rapeutta. Kokeile rohkeasti myös riistaa, kuten peuraa. Resepti kirjasta Kuronen kaikilla mausteilla (Otava, 2025).

Tuoreimmat aiheesta

Tartar
  • 7.5.14:24
    Liha

    Pasi ja Sami Kurosen naudanlihatartar

  • 24.01.202007:48
    Blinit

    Blinit Mikko Kaukosen tapaan – helppo blinitaikina ja peuratartar

  • 07.01.201614:16
    Poronpaisti

    Porotartar à la Sasu Laukkonen

  • 18.02.201300:00
    Kevään juhlat

    Siikatartar

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalatartar