Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Porsaanfileetä katkarapujen ja maapähkinäkastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

4 annosta

  • 500 g porsaanfileetä
  • 1 punainen chilipalko
  • ½ tl suolaa
  • 1/4 tl vastajauhettua mustapippuria
  • 2 rkl saksanpähkinäöljyä
  • 1 rkl annatto-siemeniä tai 1 tl kurkumaa
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl maapähkinävoita
  • 1-2 tl vaaleaa soijaa
  • 200-300 g kuorittuja katkarapuja
  • 2 salaattisipulia
  • punaista paprikaa koristeluun

Valmistusohje

1. Puhdista liha ja leikkaa se 1½ sentin kuutioiksi. Huuhtele chili ja poista siemenet juoksevassa vedessä. Paloittele chili ja murskaa huhmaressa. Kaada 2½ dl vettä kattilaan ja lisää liha, chili, suola ja pippuri. Anna hautua hiljalleen 15 minuuttia.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista sipuli pehmeäksi öljyssä, lisää valkosipuli ja jatka paistamista, kunnes sipuli on kullanruskeaa. Sekoita joukkoon maapähkinävoi ja lihan keitinliemi. Lisää kurkuma ja keitä kastiketta, kunnes se saostuu.

3. Mausta soijalla ja tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Sekoita katkaravut kastikkeeseen ja keitä muutaman minuutin ajan. Lisää liha ja sekoita kunnolla. Viipaloi salaattisipuli ja sekoita puolet viipaleista kastikkeeseen. Kaada ruoka tarjoilulautaselle ja ripottele päälle loput salaattisipulista. Koristele punaisella paprikalla.

Tämän herkullisen keltaisen ruoan ohje tulee Filippiineiltä. Siellä ruoka värjätään annatto-siemenillä. Niitä paistetaan öljyssä, kunnes ne poksahtavat ja antavat väriä. Annatton voi korvata kurkumalla. Tarjoile lisukkeina maapähkinäkastiketta ja riisiä.

Lisää aiheesta:

Thai-maustettu kanapataJauhelihakastiketta ja pastaaMieto lammascurryJuustocurry herneiden keraThai-maustettua porsaanfileetäPunainen lammas- tai nautacurry
PorsaanfileeLiharuokaKananmunatonLaktoositonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanfilee
  • 18.12.201409:47
    Kaalisalaatti

    Teresa Välimäki: Täytetty possunfileerulla ja paistettua ruusu- ja lehtikaalia

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Gratinoitua porsaanfileetä banaanin ja curryn kera

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Valkoviinissä haudutettu porsaanfilee ja simpukat

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Possunfileetä kesäkurpitsan kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kirstin porsaanfilee