Jauhelihakastiketta ja pastaa
Tässä on kenties pastakastikkeista kaikkein tunnetuin. Käytämme tässä reseptissä naudanlihaa, mutta kokeile vaihteeksi myös lammasta tai possua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
4 annosta
- 300 g naudan jauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 50 g juuriselleriä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa ja mustapippuria
- 1/4 tl raastettua muskottipähkinää
- 1 prk tomaattimurskaa
- 2-3 dl lihalientä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- hieman italialaista salaattimaustetta
- 1 nippu persiljaa
Valmistusohje
1. Kuori sipuli, porkkana ja selleri. Suikaloi porkkana ja selleri. Hienonna sipuli ja kuullota se ruskistamatta pehmeäksi kattilassa 1 ruokalusikallisessa öljyä. Sekoita joukkoon vihannessuikaleet ja purista valkosipuli mukaan. Kuullota muutaman minuutin ajan.
2. Kuumenna pannulla 1 rkl öljyä ja ruskista jauheliha. Mausta suolalla, vastarouhitulla pippurilla ja vastaraastetulla muskottipähkinällä. Sekoita keskenään jauheliha ja vihannessekoitus ja kaada sitten joukkoon tomaatit, lihaliemi ja tomaattipyree.
3. Anna kiehua matalalla lämmöllä kannen alla 30 minuuttia. Sekoita silloin tällöin ja jatka tarvittaessa lihaliemellä. Mausta ripauksella italialaista salaattimaustetta ja sekoita lopuksi joukkoon ½ dl persiljasilppua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan