Gratinoitua porsaanfileetä banaanin ja curryn kera

Tämä ruoka valmistuu nopeasti kiireisen työpäivän jälkeen. Se on myös ehdoton perjantai-illan pelastaja - nopea mutta todella maistuva. Tarjoa lisänä riisiä ja mango chutneyta.

4 annosta

  • 400 g porsaanfileetä
  • 1 rkl voita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 vihreä paprika
  • 1 punainen paprika
  • 2 banaania
  • ½ dl juustoraastetta
  • 1 dl maapähkinöitä
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl karkeaksi jauhettua mustapippuria
  • 1 tl currya

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä
  • mango chutneyta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa filee 2 cm:n viipaleiksi ja ruskista viipaleet pienissä erissä voissa. Mausta currylla, suolalla ja pippurilla ja pane viipaleet uuninkestävään vuokaan.

2. Poista paprikoista siemenet ja leikkaa paprikat kuutioiksi. Viipaloi banaanit. Pane paprikakuutiot ja banaaniviipaleet fileiden päälle, lisää kerma ja ripottele pinnalle juustoraaste. Gratinoi uunissa 15minuuttia.

3. Koristele maapähkinöillä ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.