Gratinoitua porsaanfileetä banaanin ja curryn kera
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5673856/landscape16_9/515/290/1d41e5a8b0ffaa22c47ea2ce21df4ae9/RN/899361-2186.jpg)
Tämä ruoka valmistuu nopeasti kiireisen työpäivän jälkeen. Se on myös ehdoton perjantai-illan pelastaja - nopea mutta todella maistuva. Tarjoa lisänä riisiä ja mango chutneyta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 400 g porsaanfileetä
- 1 rkl voita
- 2 dl kuohukermaa
- 1 vihreä paprika
- 1 punainen paprika
- 2 banaania
- ½ dl juustoraastetta
- 1 dl maapähkinöitä
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl karkeaksi jauhettua mustapippuria
- 1 tl currya
Tarjoiluun
- keitettyä riisiä
- mango chutneyta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa filee 2 cm:n viipaleiksi ja ruskista viipaleet pienissä erissä voissa. Mausta currylla, suolalla ja pippurilla ja pane viipaleet uuninkestävään vuokaan.
2. Poista paprikoista siemenet ja leikkaa paprikat kuutioiksi. Viipaloi banaanit. Pane paprikakuutiot ja banaaniviipaleet fileiden päälle, lisää kerma ja ripottele pinnalle juustoraaste. Gratinoi uunissa 15minuuttia.
3. Koristele maapähkinöillä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka