Gratinoitua porsaanfileetä banaanin ja curryn kera
Tämä ruoka valmistuu nopeasti kiireisen työpäivän jälkeen. Se on myös ehdoton perjantai-illan pelastaja - nopea mutta todella maistuva. Tarjoa lisänä riisiä ja mango chutneyta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 400 g porsaanfileetä
- 1 rkl voita
- 2 dl kuohukermaa
- 1 vihreä paprika
- 1 punainen paprika
- 2 banaania
- ½ dl juustoraastetta
- 1 dl maapähkinöitä
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl karkeaksi jauhettua mustapippuria
- 1 tl currya
Tarjoiluun
- keitettyä riisiä
- mango chutneyta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa filee 2 cm:n viipaleiksi ja ruskista viipaleet pienissä erissä voissa. Mausta currylla, suolalla ja pippurilla ja pane viipaleet uuninkestävään vuokaan.
2. Poista paprikoista siemenet ja leikkaa paprikat kuutioiksi. Viipaloi banaanit. Pane paprikakuutiot ja banaaniviipaleet fileiden päälle, lisää kerma ja ripottele pinnalle juustoraaste. Gratinoi uunissa 15minuuttia.
3. Koristele maapähkinöillä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje