Gratinoitua porsaanfileetä banaanin ja curryn kera

Tämä ruoka valmistuu nopeasti kiireisen työpäivän jälkeen. Se on myös ehdoton perjantai-illan pelastaja - nopea mutta todella maistuva. Tarjoa lisänä riisiä ja mango chutneyta.

4 annosta

  • 400 g porsaanfileetä
  • 1 rkl voita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 vihreä paprika
  • 1 punainen paprika
  • 2 banaania
  • ½ dl juustoraastetta
  • 1 dl maapähkinöitä
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl karkeaksi jauhettua mustapippuria
  • 1 tl currya

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä
  • mango chutneyta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa filee 2 cm:n viipaleiksi ja ruskista viipaleet pienissä erissä voissa. Mausta currylla, suolalla ja pippurilla ja pane viipaleet uuninkestävään vuokaan.

2. Poista paprikoista siemenet ja leikkaa paprikat kuutioiksi. Viipaloi banaanit. Pane paprikakuutiot ja banaaniviipaleet fileiden päälle, lisää kerma ja ripottele pinnalle juustoraaste. Gratinoi uunissa 15minuuttia.

3. Koristele maapähkinöillä ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!