18.12. Reseptit Teresa Välimäen kirjasta Hyvää joulua (WSOY 2014).

Täytetty possunfileerulla, 6 annosta

  • 1,2 kg porsaan ulkofileetä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 sitruuna
  • 100 g pehmeää voita
  • 0,5 tl cayennenpippuria
  • 1 ruukku salviaa
  • 80 g parmankinkkua
  • 2 rkl rypsiöljyä

Paistettua ruusu- ja lehtikaalia, 4-6 annosta

  • 200 g ruusukaalia
  • 150 g lehtikaalia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • ripaus sokeria
  • ½ granaattiomenan siemenet

Valmistusohje

Täytetty possunfileerulla:

Leikkaa possunfilee ohueksi levyksi terävällä veitsellä. Mausta se molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Raasta sitruunan kuori ja sekoita se pehmeään voihin. Lisä voin joukkoon myös cayennenpippuri. Levitä seos fileelevyn pinnalle, asettele päälle parmankinkkuviipaleet sekä salvian lehdet ja kääri filee täytteineen tiukaksi rullaksi. Sido rulla paistinarulla. Paista rullaan hyvä pintaväri kuumalla paistinpannulla rypsiöljyssä ja nosta se uunivuokaan. Peitä vuoka foliolla. Paista 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ja leikkaa rulla viipaleiksi juuri ennen tarjoilua.

Paistettua ruusu- ja lehtikaalia:

Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet. Huuhtele ruusukaalit sekä lehtikaali lävikössä. Puolita ruusukaalit ja suikaloi lehtikaalit. Hienonna valkosipulinkynsi. Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla. Lisää ensin ruusukaalit ja paista niitä käännellen muutama minuutti. Lisää sitten valkosipuli ja lehtikaali ja jatka paistamista vielä muutaman minuutin ajan. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla sekä ripauksella sokeria. Lisää lopuksi joukkoon granaattiomenan siemenet.

Parhaat ruokaohjelmat