Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Teresa Välimäki: Täytetty possunfileerulla ja paistettua ruusu- ja lehtikaalia

6:02Täytetty possunfileerulla ja paistettua ruusu- ja lehtikaalia
Julkaistu 18.12.2014 09:47

18.12. Reseptit Teresa Välimäen kirjasta Hyvää joulua (WSOY 2014).

Täytetty possunfileerulla, 6 annosta

  • 1,2 kg porsaan ulkofileetä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 sitruuna
  • 100 g pehmeää voita
  • 0,5 tl cayennenpippuria
  • 1 ruukku salviaa
  • 80 g parmankinkkua
  • 2 rkl rypsiöljyä

Paistettua ruusu- ja lehtikaalia, 4-6 annosta

  • 200 g ruusukaalia
  • 150 g lehtikaalia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • ripaus sokeria
  • ½ granaattiomenan siemenet

Valmistusohje

Täytetty possunfileerulla:

Leikkaa possunfilee ohueksi levyksi terävällä veitsellä. Mausta se molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Raasta sitruunan kuori ja sekoita se pehmeään voihin. Lisä voin joukkoon myös cayennenpippuri. Levitä seos fileelevyn pinnalle, asettele päälle parmankinkkuviipaleet sekä salvian lehdet ja kääri filee täytteineen tiukaksi rullaksi. Sido rulla paistinarulla. Paista rullaan hyvä pintaväri kuumalla paistinpannulla rypsiöljyssä ja nosta se uunivuokaan. Peitä vuoka foliolla. Paista 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ja leikkaa rulla viipaleiksi juuri ennen tarjoilua.

Paistettua ruusu- ja lehtikaalia:

Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet. Huuhtele ruusukaalit sekä lehtikaali lävikössä. Puolita ruusukaalit ja suikaloi lehtikaalit. Hienonna valkosipulinkynsi. Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla. Lisää ensin ruusukaalit ja paista niitä käännellen muutama minuutti. Lisää sitten valkosipuli ja lehtikaali ja jatka paistamista vielä muutaman minuutin ajan. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla sekä ripauksella sokeria. Lisää lopuksi joukkoon granaattiomenan siemenet.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Portobelloa, paahdettuja perunoita ja kaali-raparperislaw, Johannan reseptiMasterChef Suomi: Karitsankare ja punajuurta, Maritan reseptiChilipossua, pitaleipää ja avocadoranskankermaaVihreät kaalikääryleet tahinikastikkeellaValkosipulimaustettu porsaanseläke ratatouillen keraAntti Vahteran Karitsanfileetä, paistettuja herkkutatteja ja kaalia kolmella tapaa
KaalisalaattiPorsaanfileeMakuja ja ElämääJouluPäivän reseptiPikkujoulutAjankohtaista
Pääruoat
Liharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Kaalisalaatti
  • 23.10.202413:10
    Nopeat ja helpot

    Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit

  • 07.05.202111:34
    Grillaus

    Coleslaw ilman majoneesia – Kari Aihisen raikas fenkolislaw

  • 08.06.201807:20
    Pitaleivät

    Grillatut nyhtökaurapihvit pitataskussa, kaali-omenasalaattia ja sweet chili- majoneesi

  • 30.12.201514:51
    Päivän resepti

    Juustoinen vehnä-punakaalisalaatti

  • 10.04.201409:01
    Alkuruoat

    Aasialainen kaalisalaatti ja uppopaistettua ruusukaalia