18.12. Reseptit Teresa Välimäen kirjasta Hyvää joulua (WSOY 2014).
Täytetty possunfileerulla, 6 annosta
- 1,2 kg porsaan ulkofileetä
- suolaa ja mustapippuria
- 1 sitruuna
- 100 g pehmeää voita
- 0,5 tl cayennenpippuria
- 1 ruukku salviaa
- 80 g parmankinkkua
- 2 rkl rypsiöljyä
Paistettua ruusu- ja lehtikaalia, 4-6 annosta
- 200 g ruusukaalia
- 150 g lehtikaalia
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl voita
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- ripaus sokeria
- ½ granaattiomenan siemenet
Valmistusohje
Täytetty possunfileerulla:
Leikkaa possunfilee ohueksi levyksi terävällä veitsellä. Mausta se molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Raasta sitruunan kuori ja sekoita se pehmeään voihin. Lisä voin joukkoon myös cayennenpippuri. Levitä seos fileelevyn pinnalle, asettele päälle parmankinkkuviipaleet sekä salvian lehdet ja kääri filee täytteineen tiukaksi rullaksi. Sido rulla paistinarulla. Paista rullaan hyvä pintaväri kuumalla paistinpannulla rypsiöljyssä ja nosta se uunivuokaan. Peitä vuoka foliolla. Paista 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ja leikkaa rulla viipaleiksi juuri ennen tarjoilua.
Paistettua ruusu- ja lehtikaalia:
Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet. Huuhtele ruusukaalit sekä lehtikaali lävikössä. Puolita ruusukaalit ja suikaloi lehtikaalit. Hienonna valkosipulinkynsi. Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla. Lisää ensin ruusukaalit ja paista niitä käännellen muutama minuutti. Lisää sitten valkosipuli ja lehtikaali ja jatka paistamista vielä muutaman minuutin ajan. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla sekä ripauksella sokeria. Lisää lopuksi joukkoon granaattiomenan siemenet.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti