Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Valkoviinissä haudutettu porsaanfilee ja simpukat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4:lle hengelle

  • 800 g porsaan ulkofileetä kuutioituna
  • ½ kg tuoreita sinisimpukoita
  • 6 valkosipulinkynttä ohueksi viipaloituna
  • 3 punaista paprikaa pieneksi kuutioituna
  • ½ l valkoviiniä
  • oliiviöljyä
  • tuoretta korianteria
  • 2 tl suolaa
  • pippuria
  • 1 sitruuna

Valmistusohje

Leikkaa porsaanliha kuutioiksi kulhoon. Lisää 2 tl suolaa ja purista joukkoon puolet sitruunan mehusta. Anna marinoitua. Pese simpukat kylmässä vedessä. Poista parrat, putsaa ja heitä rikkoutuneet simpukat pois. Napauta avautunutta simpukkaa ja jos simpukka ei sulkeudu, heitä se menemään. Yleensä 500 g erässä on noin neljäsosa rikkoutuneita tai kuolleita yksilöitä.

Kuumenna oliiviöljyä pannulla ja kuullota valkosipuli. Lisää porsaan kuutiot ja paistele. Paista varovasti, ettei valkosipuli pala. Kun porsaan kuutiot ovat hieman ruskistuneet, lisää pannulle paprika. Paistele hetken ja lisää joukkoon 2 dl valkoviiniä. Laske lämpöä, peitä kannella ja anna hautua puoli tuntia.

Kun liha on mureaa, lisää joukkoon pestyt ja avautumattomat simpukat. Peitä kannella ja ravistele voimakkaasti. Kurkkaa pataan parin minuutin jälkeen ja nostele lientä varovasti kauhalla avautuneiden simpukoiden päälle. Heitä kiinni jääneet simpukat menemään, ne eivät ole syömäkelpoisia. Mausta suolalla ja pippurilla, silppua päälle runsaasti korianteria. Tarjoile sitruunalohkon kanssa.

Lisää aiheesta:

Sinisimpukat valkoviinissäPaellaa kanalla, jättikatkaravuilla ja kahden sortin simpukoillaPaellaMehevä kalapata simpukoilla ja katkaravuillaPaellaa kanan, porsaan ja simpukoiden keraKalapata Cöte d'Azur
PorsaanfileeLiharuokaKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanfilee
  • 18.12.201409:47
    Kaalisalaatti

    Teresa Välimäki: Täytetty possunfileerulla ja paistettua ruusu- ja lehtikaalia

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Gratinoitua porsaanfileetä banaanin ja curryn kera

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Valkoviinissä haudutettu porsaanfilee ja simpukat

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Possunfileetä kesäkurpitsan kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kirstin porsaanfilee