Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Thai-maustettu kanapata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä pata on hyvä valmistaa jo edellisenä päivänä ja antaa sen maustua yön yli. Jasmiiniriisi on sopiva lisuke.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

6 annosta

  • 1½ kg kananpojan tai broilerinfileitä
  • öljyä ruskistamiseen
  • 1 sitruunaruoho
  • 4 tomaattia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 sipulia
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta inkivääriä
  • 2 chiliä
  • 4 rkl sokeria
  • 1 rkl punaista currytahnaa
  • 1 tölkki kookosmaitoa
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 5 dl vettä
  • suolaa ja rouhittua valkopippuria

Tarjoiluun

  • keitettyä jasmiiniriisiä
  • ruokajogurttia

Valmistusohje

1. Leikkaa sitruunaruoho palasiksi. Hienonna tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, sipuli ja inkivääri. Puolita chili pituussuunnassa, ota siemenet pois ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.

2. Leikkaa kanafileet noin 2 sentin viipaleiksi poikittain. Ruskista ne öljyssä ja nosta pataan. Ruskista myös sipuli ja valkosipuli ja lisää sitten pataan. Lisää sitruunaruoho, tomaatit, inkivääri ja chili. Sekoita joukkoon sokeri, currytahna, kookosmaito ja tomaattipyree. Kaada sekaan vesi. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kiehauta, anna sitten padan hautua alhaisella lämmöllä 10 minuutin ajan. Tarjoile ruokajogurtin ja jasmiiniriisin kera.

Lisää aiheesta:

Jogurtissa marinoidut broilerivartaatKanapata ananaksen ja sokeriherneiden keraSitruunainen oliivi-lammaspataKookoskanaPunainen lammas- tai nautacurryLiha-kesäkurpitsapata
KanapataKananmunatonGluteenitonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanapata
  • 14.03.202209:20
    Nopeat ja helpot

    Hedelmäinen kanapata eli Natalia Salmelan "kananaspata"

  • 12.01.202110:43
    Broilerinkoivet

    Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa

  • 17.01.202012:47
    Broilerinkoivet

    Lyonin kana – etikkakana on niin koukuttavaa, että et voi lopettaa syömistä

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Mulligatawny Soup

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Haudutettu broileri-tomaattipata