Possunfileetä kesäkurpitsan kera

Tämä uuniherkku tehdään sian sisäfileestä. Yhtä hyvin voi käyttää ulkofileetäkin, mutta paistoaika pitenee silloin merkittävästi, koska possunlihan pitää aina olla kypsää. Oheen sopii todella hyvin höyryävät, vastakeitetyt tagliatellet.

Neljälle

  • 800 g sian sisäfileetä
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • 1 iso tai 2 pientä kesäkurpitsaa
  • 1 sipuli
  • ½ purjoa
  • 2 dl kermaa
  • 2 tl vaaleata ranskalaista sinappia

Koristeluun

  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa possunsisäfilee palleroisiksi paloiksi. Mausta liha suolalla ja pippurilla ja ruskista voissa.

2. Leikkaa kesäkurpitsa palasiksi. Kuori ja lohko sipuli. Huuhdo purjo ja leikkaa suikaleiksi. Kuullota kesäkurpitsa, sipuli ja purjo voissa ja nosta ne voideltuun uunivuokaan. Sekoita keskenään kerma ja sinappi ja kaada vihannesten päälle, ripottele hieman suolaa. Nosta lihapalat viimeiseksi uunivuokaan ja paista uunissa noin 15 minuuttia.

3. Hienonna lehtipersilja ja sirottele ruoan pinnalle ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!