Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mieto lammascurry

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on mehevä curry, mutta ei kovin voimakas. Sauvasekoitin tai monitoimikone on hyväksi avuksi kastiketta valmistettaessa. Basmatiriisi on hyvä lisuke.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Kuudelle

  • 1 kg lampaanlapaa
  • 8 valkosipulinkynttä
  • 50 g manteleita
  • 2 cm tuoretta inkivääriä
  • 1 dl vettä
  • 1 dl ruokaöljyä
  • 10 kokonaista kardemummansiementä
  • 6 mausteneilikkaa
  • 1 kanelitanko
  • 2 keltasipulia
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • ½ tl punaista chiliä
  • 2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1-2 dl vettä
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 maustemitta garam masalaa
  • basmatiriisiä

Valmistusohje

1. Kuori valkosipulinkynnet. Kalttaa ja kuori mantelit. Kuori ja hienonna inkivääri. Sekoita valkosipuli, manteli ja inkivääri veden kera sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa tasaiseksi pyreeksi. Kuutioi liha kolmen sentin paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kardemumma, neilikat ja kaneli, paista hetki. Lisää sipuli ja anna sen ruskistua.

2. Lisää lihat, valkosipulipyree, juustokumina, korianteri, chili, suola ja 1 dl vettä. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna poreilla kannen alla kunnes liha on mureaa ja öljy on erottunut mausteista, n. 45 minuuttia.

3. Kuori pois niin paljon öljyä kuin mahdollista ja lisää kerma. Keitä vielä 4-5 minuuttia. Ripottele päälle garam masalaa ja sekoita.

Lisää aiheesta:

Kalkkunaa kaakaokastikkeessaVihanneslasagne paprikallaLihapyörykät intialaisessa tomaattikastikkeessaPorsaanfileetä katkarapujen ja maapähkinäkastikkeen keraJuustocurry herneiden keraPunainen lammas- tai nautacurry
LammascurryKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammascurry
  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Uunilammascurry

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Intialainen lammascurry

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mieto lammascurry

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lammascurrya ja pinaattia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Punainen lammas- tai nautacurry