Mieto lammascurry

Tämä on mehevä curry, mutta ei kovin voimakas. Sauvasekoitin tai monitoimikone on hyväksi avuksi kastiketta valmistettaessa. Basmatiriisi on hyvä lisuke.

Kuudelle

  • 1 kg lampaanlapaa
  • 8 valkosipulinkynttä
  • 50 g manteleita
  • 2 cm tuoretta inkivääriä
  • 1 dl vettä
  • 1 dl ruokaöljyä
  • 10 kokonaista kardemummansiementä
  • 6 mausteneilikkaa
  • 1 kanelitanko
  • 2 keltasipulia
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • ½ tl punaista chiliä
  • 2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1-2 dl vettä
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 maustemitta garam masalaa
  • basmatiriisiä

Valmistusohje

1. Kuori valkosipulinkynnet. Kalttaa ja kuori mantelit. Kuori ja hienonna inkivääri. Sekoita valkosipuli, manteli ja inkivääri veden kera sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa tasaiseksi pyreeksi. Kuutioi liha kolmen sentin paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kardemumma, neilikat ja kaneli, paista hetki. Lisää sipuli ja anna sen ruskistua.

2. Lisää lihat, valkosipulipyree, juustokumina, korianteri, chili, suola ja 1 dl vettä. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna poreilla kannen alla kunnes liha on mureaa ja öljy on erottunut mausteista, n. 45 minuuttia.

3. Kuori pois niin paljon öljyä kuin mahdollista ja lisää kerma. Keitä vielä 4-5 minuuttia. Ripottele päälle garam masalaa ja sekoita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.