Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juustocurry herneiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 150 g paniria 2 cm kuutioina
  • 300 g vihreitä herneitä
  • 1 ½ dl ruokaöljyä
  • 4 keltasipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl hienonnettua inkivääriä
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl kurkumaa
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 1 maustemitta punaista chiliä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 5 tomaattia
  • 1 tl suolaa (tai maun mukaan)
  • 2 tl garam masalaa
  • koristeluun: korianteria

Valmistusohje

1. Kuivaa juusto talouspaperilla. Kuumenna 3 rkl öljyä keskilämpöiseksi paistinpannulla ja paista juusto kullanruskeaksi. Kääntele juustoa varovaisesti jotta se saa väriä joka puolelle. Laita juusto sivuun. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja hienonna inkivääri. Kaada loput öljystä paistinpannuun, kuumenna keskilämpöiseksi ja paista sipuli kullanruskeaksi. Lisää valkosipuli ja inkivääri ja paista vielä pari minuuttia.

2. Kalttaa tomaatit (kasta ne hetkeksi kuumaan veteen), kuori ja hienonna ne. Lisää paistinpannulle korianteri, kurkuma, mustapippuri, chili ja paprika sekä pari ruokalusikallista vettä ja sekoita. Lisää tomaatit ja anna kiehua kokoon n. 10 minuuttia kunnes seos sakenee ja öljy nousee pinnalle.

3. Lisää 5 dl vettä, anna kiehahtaa, alenna lämpöä ja anna kiehua maltillisesti kannen alla 20 minuuttia. Jäähdytä seosta hieman ja sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella niin että seokseen jää vielä sattumia. Kaada kastike takaisin pannuun. Lisää herneet, suola ja 1 dl vettä. Lisää panir varovaisesti. Ripottele päälle garam masalaa ja hienonnettua korianteria.

Lisää aiheesta:

Kikhernepata kuskusin keraLampaanpaistia valkoisten papujen kanssaMieto lammascurryPapu-linssicurryKikhernecurrya ja perunoitaPunainen lammas- tai nautacurry
KasviscurryGluteenitonKasvisruokaGoGreenPääruoatKasvisruoka

Alkuperäisreseptissä käytetään intialaista tuorejuustoa, paniria, jota löytyy erikoismyymälöistä. Panirin voi hyvin korvata tofulla. Curryn voi myös valmistaa kuutioidun fetajuuston kera. Keitetty riisi ja leipä sopivat palanpainikkeeksi.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviscurry
  • 02.04.202008:33
    Hellapoliisi

    Katin helppo tempecurry – testaa kasviproteiinien aatelinen

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Perunacurry inkiväärin ja chilin kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Curryherkkusienet

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Currykurkku

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Pinaatti-perunacurry