Punainen lammas- tai nautacurry
Tämä ruokalaji saa ihanan punaisen värinsä tomaattipyreestä. Ruoka valmistuu nopeasti ja helposti samalla kun riisi kiehuu. Käytä niin paljon punaista ja vihreää chiliä kuin juuri sinulle maistuu. Lampaanlihan voi vaihtaa nautaan. Tarjoile keitetyn riisin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 800 g lampaan patalihaa
- 1 ½ keltasipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 cm tuoretta inkivääriä
- 3 rkl ruokaöljyä
- 1 tl kokonaisia juustokuminan siemeniä (jeeraa)
- 4 laakerinlehteä
- 1 rkl punaista chiliä
- 2 vihreää chiliä
- 3 rkl tomaattipyreetä
- reilu 1 dl vettä
- 1 ½ tl suolaa
- tuoretta korianteria
- 1 tomaatti
- keitettyä riisiä
Valmistusohje
1. Kuori sipulit. Hienonna puolet ja viipaloi puolet ohuesti. Halkaise chilit pituussuuntaan, poista siemenet ja suikaloi. Kuori ja purista valkosipuli. Kuori ja hienonna inkivääri, tarvitset yhtä paljon kuin valkosipulia. Kuutioi liha sentinkokoisiksi paloiksi.
2. Kuumenna öljy keskilämmöllä kunnes se sihisee, kun siihen laittaa maustesiemenen. Paista juustokuminan siemeniä muutama sekunti, lisää hienonnettu sipuli ja lihat. Ruskista, mutta varo polttamasta.
3. Lisää laakerinlehdet, chilit, tomaattipyree, valkosipuli, inkivääri, suola ja vesi. Sekoita ja anna poreilla matalalla lämmöllä kunnes liha on mureaa eli 10-15 minuuttia. Paista sipuliviipaleet kullanruskeiksi tilkassa öljyä ja lisää pataan. Koristele hienonnetulla korianterilla ja tuoreella tomaatilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan