Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Punainen lammas- tai nautacurry

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 800 g lampaan patalihaa
  • 1 ½ keltasipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 cm tuoretta inkivääriä
  • 3 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl kokonaisia juustokuminan siemeniä (jeeraa)
  • 4 laakerinlehteä
  • 1 rkl punaista chiliä
  • 2 vihreää chiliä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • reilu 1 dl vettä
  • 1 ½ tl suolaa
  • tuoretta korianteria
  • 1 tomaatti
  • keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Kuori sipulit. Hienonna puolet ja viipaloi puolet ohuesti. Halkaise chilit pituussuuntaan, poista siemenet ja suikaloi. Kuori ja purista valkosipuli. Kuori ja hienonna inkivääri, tarvitset yhtä paljon kuin valkosipulia. Kuutioi liha sentinkokoisiksi paloiksi.

2. Kuumenna öljy keskilämmöllä kunnes se sihisee, kun siihen laittaa maustesiemenen. Paista juustokuminan siemeniä muutama sekunti, lisää hienonnettu sipuli ja lihat. Ruskista, mutta varo polttamasta.

3. Lisää laakerinlehdet, chilit, tomaattipyree, valkosipuli, inkivääri, suola ja vesi. Sekoita ja anna poreilla matalalla lämmöllä kunnes liha on mureaa eli 10-15 minuuttia. Paista sipuliviipaleet kullanruskeiksi tilkassa öljyä ja lisää pataan. Koristele hienonnetulla korianterilla ja tuoreella tomaatilla.

Lisää aiheesta:

Thai-maustettu kanapataMieto lammascurryBurgundin pataaLammasta ja sipuliaMustasilmäpapuja intialaiseen tapaanLiha-kesäkurpitsapata
LammascurryKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tämä ruokalaji saa ihanan punaisen värinsä tomaattipyreestä. Ruoka valmistuu nopeasti ja helposti samalla kun riisi kiehuu. Käytä niin paljon punaista ja vihreää chiliä kuin juuri sinulle maistuu. Lampaanlihan voi vaihtaa nautaan. Tarjoile keitetyn riisin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Lammascurry
  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Uunilammascurry

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Intialainen lammascurry

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mieto lammascurry

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lammascurrya ja pinaattia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Punainen lammas- tai nautacurry