Porsaanfileetä ja limebataattia

Sami Garam grillaa tällä kertaa maistuvaa possua. Kylkeensä se saa limebataattia ja mansikkasalsaa. Annos on kevyt ja takuulla herkullinen.

Ainekset

  • 600 g porsaan sisäfileetä
  • 1 sitruuna
  • öljyä
  • suolaa
  • 1 bataatti
  • 2 limeä
  • creme fraichea
  • 25 g voita
  • 1 prk ananasmurskaa
  • 4 mansikkaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • pepperoneja (säilyke)

Valmistusohje

Purista lihan päälle sitruunaa. Raasta myös sitruunankuoren keltainen osa marinadiin mukaan.

Anna marinoitua ainakin puoli tuntia ja mausta suolalla vähän ennen grillaamista.

Sivele pintaan öljyä juuri ennen grilliin nostamista. Grillaa fileitä muutamia kertoja käännellen parisenkymmentä minuuttia ja pakkaa ne vielä folioon vetäytymään.

Leikkaa liha parin sentin viipaleiksi ja nosta ne bataattilisäkkeen päälle.

Leikkaa bataatti viipaleiksi ja paista niitä voissa pannulla hetken aikaa.

Purista limesitruunoiden mehut päälle ja raasta kuorista vihreää osaa mukaan. Paistele vielä, välillä käännellen tovi. Kaada creme fraiche bataattien päälle ja kuumenna kiehuvaksi.

Leikkaa mansikat pikku kuutioiksi ja sekoita ne ananasmurskaan. Mausta valkosipulilla ja pepperoniviipaleilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja