Porsaanfileetä ja limebataattia
Sami Garam grillaa tällä kertaa maistuvaa possua. Kylkeensä se saa limebataattia ja mansikkasalsaa. Annos on kevyt ja takuulla herkullinen.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 600 g porsaan sisäfileetä
- 1 sitruuna
- öljyä
- suolaa
- 1 bataatti
- 2 limeä
- creme fraichea
- 25 g voita
- 1 prk ananasmurskaa
- 4 mansikkaa
- 1 valkosipulinkynsi
- pepperoneja (säilyke)
Valmistusohje
Purista lihan päälle sitruunaa. Raasta myös sitruunankuoren keltainen osa marinadiin mukaan.
Anna marinoitua ainakin puoli tuntia ja mausta suolalla vähän ennen grillaamista.
Sivele pintaan öljyä juuri ennen grilliin nostamista. Grillaa fileitä muutamia kertoja käännellen parisenkymmentä minuuttia ja pakkaa ne vielä folioon vetäytymään.
Leikkaa liha parin sentin viipaleiksi ja nosta ne bataattilisäkkeen päälle.
Leikkaa bataatti viipaleiksi ja paista niitä voissa pannulla hetken aikaa.
Purista limesitruunoiden mehut päälle ja raasta kuorista vihreää osaa mukaan. Paistele vielä, välillä käännellen tovi. Kaada creme fraiche bataattien päälle ja kuumenna kiehuvaksi.
Leikkaa mansikat pikku kuutioiksi ja sekoita ne ananasmurskaan. Mausta valkosipulilla ja pepperoniviipaleilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut