Broilerinfileetä ja halloumijuustoa

Halloumijuusto on yksi kesän ykkösherkuista. Sami Garam tarjoilee sitä broilerinfileen ja oliivikastikkeen kanssa.

Ainekset

  • 4 broilerin rintafileetä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 halloumijuusto
  • 2 dl oliiveja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2-4 rkl tomaatti-basilika creme fraíchea
  • 3 dl riisiä
  • 1 sipuli
  • 20 g voita
  • suolaa
  • 3 dl valkoviiniä

Valmistusohje

Sivele rintafileet öljyllä ja grillaa ne molemmin puolin.

Nosta fileet grillin viileämpään osaan vetäytymään.

Viipaloi halloumi ja grillaa viipaleet nopeasti. Nosta palat broilerien päälle.

Murskaa oliivit ja valkosipulinkynnet aivan sileäksi ja lusikoi creme fraichea niiden sekaan. Sekoita hyvin ja kastike on valmis.

Kuullota riisiä ja sipulia voissa, mausta suolalla ja kaada päälle valkoviini. Lisää vettä viinin määrän verran ja hauduta miedolla lämmöllä, kannen alla kunnes riisi on imenyt kaiken nesteen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!