Broilerinfileetä ja halloumijuustoa
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5660646/landscape16_9/515/290/9a2751637f3ce19f2289e8d1f749cccb/qO/719720-8798.jpg)
Halloumijuusto on yksi kesän ykkösherkuista. Sami Garam tarjoilee sitä broilerinfileen ja oliivikastikkeen kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 4 broilerin rintafileetä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 halloumijuusto
- 2 dl oliiveja
- 2 valkosipulinkynttä
- 2-4 rkl tomaatti-basilika creme fraíchea
- 3 dl riisiä
- 1 sipuli
- 20 g voita
- suolaa
- 3 dl valkoviiniä
Valmistusohje
Sivele rintafileet öljyllä ja grillaa ne molemmin puolin.
Nosta fileet grillin viileämpään osaan vetäytymään.
Viipaloi halloumi ja grillaa viipaleet nopeasti. Nosta palat broilerien päälle.
Murskaa oliivit ja valkosipulinkynnet aivan sileäksi ja lusikoi creme fraichea niiden sekaan. Sekoita hyvin ja kastike on valmis.
Kuullota riisiä ja sipulia voissa, mausta suolalla ja kaada päälle valkoviini. Lisää vettä viinin määrän verran ja hauduta miedolla lämmöllä, kannen alla kunnes riisi on imenyt kaiken nesteen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka