Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillatut tortillat liha- ja vihannestäyttein

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 600 g naudan ulkofileetä palana
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 2 tl jalapenokastiketta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 valkosipulinkynsi

Tarjoiluun

  • 4 tortillaleipästä
  • 4 kevätsipulia
  • 1 punainen paprika
  • 1 punainen chili
  • öljyä paistamiseen

Valmistusohje

1. Hiero lihaan suolaa ja pippuria. Sekoita keskenään tomaattipyree, balsamiviinietikka ja jalapenokastike, lisää juustokumina ja chilijauhe ja purista sekaan valkosipulinkynsi. Penslaa liha seoksella ja anna vetäytyä sen aikaa, kun hiilet palavat kunnon hehkuvaksi hiillokseksi.

2. Puhdista paprika ja kevätsipulit ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Halkaise chili pitkittäin, poista siemenet ja silppua puolikkaat pieneksi. Kuullota paprika, sipuli ja chili nopeasti öljyssä.

3. Grillaa lihapalaa ritilällä riittävän kaukana hiilipesästä. Käännä useita kertoja. Grillausaika on 20-30 minuuttia riippuen siitä, miten punaisena lihan haluaa. Sisälämpötila 61 astetta merkitsee rosaa lihaa, 70 on läpikypsä. Kiedo liha vetäytymään alumiinifolioon 10 minuutiksi ennen viipalointia. Grillaa tortillaleipäsiä ½ minuuttia ja täytä ne vihannesseoksella ja lihaviipaleilla. Tarjoile heti.

Tämä on hauska tapa syödä grillin äärellä: käärit ainekset tortillaleipäseen ja syöt sormin. Kokonaisena paistettu ulkofileepala vaatii hyvän hiilipesän hehkun ja pitkähkön grillausajan. Aineslistan jalapenokastike löytyy kaupasta yleensä tabascopullojen vierestä.

Lisää aiheesta:

Rosmariinilla ja valkosipulilla silavoitu kyljysriviEntrecote, valkosipulivoilla ja liemiperunoillaValkosipulisilavoitu lampaanfileeGrillattu entreocôte mansikkasalsan keraHäränfilee-brochette, viinikastike ja vihreät pavutValkosipulibroileri kantarellien kera
TortillatKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Tortillat
  • 17.08.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen pehmeät tortillat Surf and Turf

  • 20.03.202309:45
    Suklaamousse

    Sriracha Rocky Road

  • 17.03.202308:51
    Aamiainen

    Tortillamunakas

  • 17.03.202308:34
    Pääruoat

    Korean BBQ -burrito

  • 08.08.202108:00
    Jauhelihapiirakka

    Kari Aihisen empanada – mahtava ruoka jauhelihasta ja tortilloista