Grillatut tortillat liha- ja vihannestäyttein
Tämä on hauska tapa syödä grillin äärellä: käärit ainekset tortillaleipäseen ja syöt sormin. Kokonaisena paistettu ulkofileepala vaatii hyvän hiilipesän hehkun ja pitkähkön grillausajan. Aineslistan jalapenokastike löytyy kaupasta yleensä tabascopullojen vierestä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g naudan ulkofileetä palana
- suolaa ja mustapippuria
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 rkl balsamiviinietikkaa
- 2 tl jalapenokastiketta
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl chilijauhetta
- 1 valkosipulinkynsi
Tarjoiluun
- 4 tortillaleipästä
- 4 kevätsipulia
- 1 punainen paprika
- 1 punainen chili
- öljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Hiero lihaan suolaa ja pippuria. Sekoita keskenään tomaattipyree, balsamiviinietikka ja jalapenokastike, lisää juustokumina ja chilijauhe ja purista sekaan valkosipulinkynsi. Penslaa liha seoksella ja anna vetäytyä sen aikaa, kun hiilet palavat kunnon hehkuvaksi hiillokseksi.
2. Puhdista paprika ja kevätsipulit ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Halkaise chili pitkittäin, poista siemenet ja silppua puolikkaat pieneksi. Kuullota paprika, sipuli ja chili nopeasti öljyssä.
3. Grillaa lihapalaa ritilällä riittävän kaukana hiilipesästä. Käännä useita kertoja. Grillausaika on 20-30 minuuttia riippuen siitä, miten punaisena lihan haluaa. Sisälämpötila 61 astetta merkitsee rosaa lihaa, 70 on läpikypsä. Kiedo liha vetäytymään alumiinifolioon 10 minuutiksi ennen viipalointia. Grillaa tortillaleipäsiä ½ minuuttia ja täytä ne vihannesseoksella ja lihaviipaleilla. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje