Grillatut tortillat liha- ja vihannestäyttein

Tämä on hauska tapa syödä grillin äärellä: käärit ainekset tortillaleipäseen ja syöt sormin. Kokonaisena paistettu ulkofileepala vaatii hyvän hiilipesän hehkun ja pitkähkön grillausajan. Aineslistan jalapenokastike löytyy kaupasta yleensä tabascopullojen vierestä.

Neljälle

  • 600 g naudan ulkofileetä palana
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 2 tl jalapenokastiketta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 valkosipulinkynsi

Tarjoiluun

  • 4 tortillaleipästä
  • 4 kevätsipulia
  • 1 punainen paprika
  • 1 punainen chili
  • öljyä paistamiseen

Valmistusohje

1. Hiero lihaan suolaa ja pippuria. Sekoita keskenään tomaattipyree, balsamiviinietikka ja jalapenokastike, lisää juustokumina ja chilijauhe ja purista sekaan valkosipulinkynsi. Penslaa liha seoksella ja anna vetäytyä sen aikaa, kun hiilet palavat kunnon hehkuvaksi hiillokseksi.

2. Puhdista paprika ja kevätsipulit ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Halkaise chili pitkittäin, poista siemenet ja silppua puolikkaat pieneksi. Kuullota paprika, sipuli ja chili nopeasti öljyssä.

3. Grillaa lihapalaa ritilällä riittävän kaukana hiilipesästä. Käännä useita kertoja. Grillausaika on 20-30 minuuttia riippuen siitä, miten punaisena lihan haluaa. Sisälämpötila 61 astetta merkitsee rosaa lihaa, 70 on läpikypsä. Kiedo liha vetäytymään alumiinifolioon 10 minuutiksi ennen viipalointia. Grillaa tortillaleipäsiä ½ minuuttia ja täytä ne vihannesseoksella ja lihaviipaleilla. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja