Hawaijinleike ja jättilohkoperunat
Lähestyvän viikonlopun kunniaksi Makuja-keittiössä kokataan komea hawajinleike jättilohkoperunoilla. Paista mukaan pari ananasta maustamaan kokonaisuutta!
- Ruokavalio: Laktoositon
Ainekset
- 500 g porsaan ulkofileetä
- 1 kananmuna
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl korppujauhoja
- 4 ananasrengasta
- suolaa
- pippuria
- öljyä paistamiseen
- 2-4 suurta perunaa (rosamunda)
- 1 bataatti
Valmistusohje
Leikkaa filee tasakokoisiksi annospaloiksi ja nuiji ne ohuiksi leikkeiksi kahden muovin välissä. Jauhota leike ensin vehnäjauhoilla, upota se sitten kananmunan ja veden seokseen ja pyöritä lopuksi korppujauhoissa.
Kuumenna öljyä isolla pannulla ja paista leikkeet kauniin värisiksi ja rapeiksi. Kun ne on paistettu, paista ananasrenkaat kuumiksi ja nosta lihojen päälle.
Tarjoa lisäksi suuria, öljyssä pyöräytettyjä ja uunissa kypsennettyjä peruna- ja bataattilohkoja. Voit tarjota leikkeen kanssa myös tulista chilikastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka