Pekoniin käärittyä poronpaistia

Oletko grillannut poroa? Tässä olisi oiva pororesepti. Pekoni suojaa grillatessa poronpaistia ja maku on täydellinen.

Ainekset

  • 500 g poron sisäpaistia (tai ulkofileetä)
  • 150 g pekonia
  • rosmariinia

Yrtti-punaviinivoikastike

  • 2 dl punaviinikastikepohjaa
  • 2 dl punaviiniä
  • rosmariinia
  • timjamia
  • rakuunaa
  • 3 rkl balsamiviinietikkaa
  • 3 rkl hunajaa
  • 25 g voita

Pähkinä-juuresrösti

  • 200 g rouhittuja pähkinöitä
  • 100 g palsternakkaa
  • 100 g lanttua
  • 300 g perunaa
  • suolaa
  • öljyä

Valmistusohje

Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin.

Revi lihan pintaan tuoreita rosmariinin lehtiä. Kääri paisti tai filee pekonin sisään.

Kuumenna grilli hyvin ja grillaa liha nopeasti molemmin puolin.

Anna vetäytyä joko foliopaketissa tai grillin kylmemmässä osassa muutama minuutti paistamisen jälkeen. Leikkaa sitten poikkisyin.

Kiehauta punaviini ja lisää siihen valmis kastikepohja.

Mausta yrteillä ja anna hautua joitakin minuutteja voimakkaasti kiehuen. Mausta myös balsamicolla ja hunajalla ja vatkaa kastikkeen joukkoon reilusti voita.

Kuori juurekset ja raasta ne. Lisää raasteen joukkoon pähkinärouhe.

Mausta suolalla ja anna nesteen herua kaikessa rauhassa. Muotoile raaste palloiksi ja purista pihveiksi.

Paista hiljalleen öljyssä molemmin puolin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.