Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pekoniin käärittyä poronpaistia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Oletko grillannut poroa? Tässä olisi oiva pororesepti. Pekoni suojaa grillatessa poronpaistia ja maku on täydellinen.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset

  • 500 g poron sisäpaistia (tai ulkofileetä)
  • 150 g pekonia
  • rosmariinia

Yrtti-punaviinivoikastike

  • 2 dl punaviinikastikepohjaa
  • 2 dl punaviiniä
  • rosmariinia
  • timjamia
  • rakuunaa
  • 3 rkl balsamiviinietikkaa
  • 3 rkl hunajaa
  • 25 g voita

Pähkinä-juuresrösti

  • 200 g rouhittuja pähkinöitä
  • 100 g palsternakkaa
  • 100 g lanttua
  • 300 g perunaa
  • suolaa
  • öljyä

Valmistusohje

Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin.

Revi lihan pintaan tuoreita rosmariinin lehtiä. Kääri paisti tai filee pekonin sisään.

Kuumenna grilli hyvin ja grillaa liha nopeasti molemmin puolin.

Anna vetäytyä joko foliopaketissa tai grillin kylmemmässä osassa muutama minuutti paistamisen jälkeen. Leikkaa sitten poikkisyin.

Kiehauta punaviini ja lisää siihen valmis kastikepohja.

Mausta yrteillä ja anna hautua joitakin minuutteja voimakkaasti kiehuen. Mausta myös balsamicolla ja hunajalla ja vatkaa kastikkeen joukkoon reilusti voita.

Kuori juurekset ja raasta ne. Lisää raasteen joukkoon pähkinärouhe.

Mausta suolalla ja anna nesteen herua kaikessa rauhassa. Muotoile raaste palloiksi ja purista pihveiksi.

Paista hiljalleen öljyssä molemmin puolin.

Lisää aiheesta:

KuharullatItalialainen paistiLihansyöjät: PoropaistiKermainen riistapannuMarinoitua porsaanfileetä kesävihanneksinMausteinen riistapata
PoronpaistiKananmunatonRiistakausiPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Poronpaisti
  • 07.01.201614:16
    Tartar

    Porotartar à la Sasu Laukkonen

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Raejuustoleivokset poronpaistin kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Poronpaistikukka

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Poronpaistituutit piparjuurikermalla ja avokadolla

  • 18.02.201300:00
    Cocktail alkupalat

    Akseli Herlevin Savuporosnäcksit