Kylmä savukassler peston kera

Tämä ruoka on ihanteellinen kesäiseksi lounaaksi tai noutopöydän lajiksi. Se vaatii minimaalisesti ruoanlaittoa, mutta lopputulos on näyttävä ja hyvänmakuinen. Jos käytät valmiina ostettua pestoa, selviät puuhasta vielä nopeammin. Pienet, vastakeitetyt uudet perunat ovat suloinen lisäke.

Kuudelle

  • 800g savukassleria
  • 1 keltainen paprika
  • 2 ruukkua lehtisalaattia

Pesto

  • 3 dl basilikanlehtiä (2 ruukkua)
  • 25 g pinjansiemeniä
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puolita paprika ja poista siemenet. Grillaa paprikaa kuori ylöspäin uunissa 15 minuuttia. Laita puolikkaat muovipussiin ja jääkaappiin 30 minuutiksi. Vedä kuori irti ja leikkaa paprika suikaleiksi.

2. Pesto: Hienonna basilikanlehdet karkeasti ja raasta parmesaani. Miksaa koneessa basilikasilppu ja pinjansiemenet, lisää parmesaaniraaste ja lopuksi öljy ohuena nauhana. Kaada tahna sekoittimesta kulhoon ja purista valkosipulinkynsi sekaan, mausta suolalla ja sekoita.

3. Huuhtele salaatinlehdet ja asettele ne tarjoiluvadin reunoille. Leikkaa savukassler ohuiksi viipaleiksi ja laita salaatinlehdille. Nosta paprikasuikaleet kauniisti kaiken keskelle ja tipauttele pestonokareita kasslerin päälle ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.