Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Patee oliivien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä patee on kaikkein parasta, jos se saa kypsyä yön yli jääkaapissa. Silloin sitä on myös helpompi leikata.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

8-10 hengelle

  • 1 kg vähärasvaista sikajauhelihaa
  • 2 munaa
  • 6 mustapippuria rouheena
  • 1 tl nelimaustetta
  • 2,5 dl lihalientä
  • ½ tl korianteria
  • 1 pkt pekonia
  • 200 g broilerinmaksoja
  • 1 prk vihreitä oliiveja
  • suolaa

Cumberlandinkastike

  • 450 g punaviinimarjahyytelöä
  • 2 dl punaviiniä
  • 1 appelsiini, mehu ja kuori
  • maustepippuria
  • mausteneilikkaa

Valmistusohje

1. Ota sivuun puolet pekoniviipaleista, suikaloi loput ja paista pannulla.

2. Pilko puolisulaneet broilerinmaksat pienemmiksi ja paista ne nopeasti, niin että sisus jää rosaksi. Mausta ja jäähdytä.

3. Sekoita jauhelihaan munat, mausteet ja lihaliemi, niin että murekeseos on melko löysää. Pane kylmään pariksi tunniksi.

4. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele pitkänomainen leipävuoka. Kerrostele mureketta pekonin, maksojen ja oliivien kanssa, kunnes vuoka on täysi. Peitä vuoka pekoniviipaleilla.

5. Paista vesihauteessa noin tunti. Kaada vuokaan kertynyt neste pois, anna pateen jäähtyä kokonaan ennen kuin kumoat ja viipaloit sen.

6. Tee kastike, sulata yhteen viinimarjahyytelö, viini ja appelsiinimehu. Mausta jauhetulla maustepippurilla ja mausteneilikalla. Lisää nopeasti ryöpätyt appelsiininkuorisuikaleet.

Lisää aiheesta:

LammaspatéKääryleet tomaattikastikkeessaTournedos taikinakuoressaKokonaisena paistettua häränfileetä ja munakoisoaMarinoitu naudanpaisti hyytelöpäärynöiden keraGratinoitu boeuf Miroton ja pommes duchesse
PateeKananmunatonLaktoositonLisäkeruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Patee
  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Kananpoika-papupaté

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kananmaksapatee

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lohipatee juurisellerillä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lohipatee

  • 05.12.201309:17
    Kevyt

    Raakaruokaa: Lanttupatee