Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tournedos taikinakuoressa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 4 annosta

Ainekset

  • 500 g häränfileetä (fileen keskiosa)
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl säilykesieniä
  • noin 1 rkl voita
  • 2 salottisipulia hienonnettuna
  • ½ dl kuivaa madeiraa
  • 1 dl vahvaa lihalientä
  • 2-3 dl kuohukermaa
  • 4 voitaikinalevyä
  • 4 viipaletta säilöttyä korvasientä
  • 1 muna vatkattuna

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paloittele liha neljään osaan ja mausta suolalla ja pippurilla kauttaaltaan. Paista lihapaloja 3-4 minuuttia molemmilta puolilta ja anna jäähtyä.

2. Leikkaa sienet karkeaksi hakkelukseksi ja hienonna salottisipulit. Kuullota sieni- ja sipulihakkelusta koko ajan sekoittaen, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää madeira, kiehauta ja lisää lihaliemi ja kerma. Hauduta kastike ja tarkista maku.

3. Kauli voitaikinalevyt neliöiksi. Peitä lihapalat voitaikinaneliöillä ja taita taikinan reunat lihapalan alle huolellisesti niin, että lopputuloksena on taikinanyytti. Pistele taikinakuoreen muutama reikä ja voitele vatkatulla munalla. Voit koristella nyytin keskitasossa noin 15 minuuttia, kunnes taikinakuori on kauniin kullanruskea ja täysin kypsä. Tarjoa heti kastikkeen ja kasvisten kera. Perunoita tournedos ei kaipaa, sillä taikinakuori on hyvin täyttävää.

Tämä juhlaruoka on helpompi kuin voisi luulla. Sen voi nimittäin valmistella hyvissä ajoin ennen paistamista. Kuvan sienikastikkeeseen on käytetty säilykekorvasieniä, mutta myös muut sienet sopivat hyvin.

Lisää aiheesta:

Kalamurekkeella täytetyt lohifileet ja villiriisiäLammaspatéPatee oliivien keraSuolattua häränrintaa sinappikastikkeessaPaistettu kateenkorva sienipedilläVasikanpyyt
TournedosPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Tournedos
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lihansyöjät: Tournedos

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Tournedos taikinakuoressa

  • 18.02.201300:00
    Toni Rantala

    Tournedos Toni Pacon tapaan

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porotournedos riistakastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Loistokas tournedos