Kokeile vaihteeksi raakaversiota perinteisestä lanttulaatikosta. Resepti: Raakaravintovalmentaja-kirjailija Mea Salo
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 dl hienoksi raastettua lanttua
- 1 dl hienoksi raastettua porkkanaa
- 3/4 dl kuorittuja manteleita, cashewpähkinöitä tai auringonkukansiemeniä kuivassa tehosekoittimessa tms. jauhettuna (ei karppijauhoa)
- 5 aurinkokuivatun tomaatin puolikasta
- 1½ tl tuoretta inkivääriä hienoksi raastettuna
- hippu muskottipähkinää
- 1 rkl vaahterasiirappia (ei ole raakaa)
- ½ tl ruusu- tai muuta hyvää suolaa
Valmistusohje
Jos on monitoimikone, sekoita kaikki ainekset siinä. Muussa tapauksessa saksi aurinkokuivattu tomaatti mahd. pieneksi ja yhdistä kulhossa kaikki ainekset käsin massaksi. Muotoile ja koristele.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.