Gratinoitu boeuf Miroton ja pommes duchesse

Boeuf Mirotonin voit valmistaa ylijääneestä sunnuntaipaistista. Tässä se tarjoillaan uunissa gratinoituna yhdessä perunamuusin kera. Tämän ruoan voit hyvin valmistella etukäteen ja vain gratinoida juuri ennen tarjoilua.

Neljälle

  • 500 g valmista häränpaistia viipaleina
  • keltasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 5 dl vahvaa lihalientä
  • ½ dl valkoviiniä
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ tl valkoviinietikkaa
  • 1 dl juustoraastetta

Pommes duchesse (herttuatarperunat)

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 2 munankeltuaista
  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 maustemitta jauhettua muskottipähkinää

Valmistusohje

1. Pommes duchesse: Kuori ja keitä perunat pehmeiksi. Kaada vesi pois, höyrytä perunoista liika vesi pois ja soseuta perunat. Vatkaa mukaan keltuaiset ja öljy ja sekoita tasaiseksi muusiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla.

2. Kuori ja viipaloi sipuli. Paista sipuli voissa ja lisää lihaliemi ja viini. Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Purista mukaan valkosipuli. Mausta suolalla, pippurilla ja muutamalla viinietikkatipalla. Näin pitkälle ruoan voi valmistella etukäteen.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele 4 uuninkestävää annosvuokaa. Pursota pommes duchessea vuokiin. Viipaloi häränpaistin ohuesti ja laita viipaleet vuokiin. Levitä päälle kastiketta ja juustoraastetta. Gratinoi uunissa 10-15 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!