Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gratinoitu boeuf Miroton ja pommes duchesse

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 500 g valmista häränpaistia viipaleina
  • keltasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 5 dl vahvaa lihalientä
  • ½ dl valkoviiniä
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ tl valkoviinietikkaa
  • 1 dl juustoraastetta

Pommes duchesse (herttuatarperunat)

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 2 munankeltuaista
  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 maustemitta jauhettua muskottipähkinää

Valmistusohje

1. Pommes duchesse: Kuori ja keitä perunat pehmeiksi. Kaada vesi pois, höyrytä perunoista liika vesi pois ja soseuta perunat. Vatkaa mukaan keltuaiset ja öljy ja sekoita tasaiseksi muusiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla.

2. Kuori ja viipaloi sipuli. Paista sipuli voissa ja lisää lihaliemi ja viini. Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Purista mukaan valkosipuli. Mausta suolalla, pippurilla ja muutamalla viinietikkatipalla. Näin pitkälle ruoan voi valmistella etukäteen.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele 4 uuninkestävää annosvuokaa. Pursota pommes duchessea vuokiin. Viipaloi häränpaistin ohuesti ja laita viipaleet vuokiin. Levitä päälle kastiketta ja juustoraastetta. Gratinoi uunissa 10-15 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin. Tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Gratinoidut punakampelafileet perunapyreen keraKassler FlorentineUunilammascurryMarinoitua porsaanfileetä kesävihanneksinPatee oliivien keraMozzarellagratinoitu lampaanpaisti tomaattikastikkeella
LihagratiiniLisäkeruoatPääruoatLiharuoka

Boeuf Mirotonin voit valmistaa ylijääneestä sunnuntaipaistista. Tässä se tarjoillaan uunissa gratinoituna yhdessä perunamuusin kera. Tämän ruoan voit hyvin valmistella etukäteen ja vain gratinoida juuri ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Lihagratiini
  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Gratinoitua kinkkua katkaravuilla

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Gnocchigratiini

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Stinan pastagratiini

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gratinoitu kukkakaali paistetun läskin kera

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Shepherd´s pie lampaanjauhelihasta