Lohipatee

Lohipateen tai -murekkeen valmistaminen ei ole konsti eikä mikään. Helpoiten valmistat ruoan tehosekoittimen avulla. Muista tärkeä yksityiskohta: kaikkien ainesten on oltava jääkaappikylmiä, kun sekoitat ne. Tämä patee sopii yhtä hyvin alkuruoaksi kuin seisovaan pöytäänkin.

Kymmenelle

  • 500 g tuoretta, ruodotonta lohta
  • 2 kananmunaa
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 iso nippu tilliä
  • 1 tl Colman's-sinappijauhetta
  • 1 ½ rkl punaviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ maustemitta cayennepippuria

Valmistusohje

1. Puhdista lohi nahasta ja ruodoista, paloittele pienemmiksi paloiksi ja sekoita tahnaksi monitoimikoneessa tai jauha lihamyllyssä. Lisää suola ja kananmuna ja sekoita tasaiseksi massaksi. Laita jääkaappiin. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hienonna tilli tarkoin. Sekoita sinappijauhe ja viinietikka.

2. Ota lohitaikina jääkaapista ja sekoita monitoimikoneen avulla kerma mukaan vähän kerrallaan. Lopuksi lisää tilli, viinietikka-sinappisekoitus sekä cayennepippuri, halutessasi mausta vielä suolalla. Kaada lohitaikina uuninkestävään vuokaan, laita kansi päälle tai peitä foliolla.

3. Laita vuoka vesihauteeseen ja anna paistua uunissa 1 tunti. Anna vuoan jäähtyä ja laita sitten jääkaappiin. Ota patee esiin hyvissä ajoin ennen tarjoilua, se maistuu parhaalta huoneenlämpöisenä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja