Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohipatee

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Kymmenelle

  • 500 g tuoretta, ruodotonta lohta
  • 2 kananmunaa
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 iso nippu tilliä
  • 1 tl Colman's-sinappijauhetta
  • 1 ½ rkl punaviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ maustemitta cayennepippuria

Valmistusohje

1. Puhdista lohi nahasta ja ruodoista, paloittele pienemmiksi paloiksi ja sekoita tahnaksi monitoimikoneessa tai jauha lihamyllyssä. Lisää suola ja kananmuna ja sekoita tasaiseksi massaksi. Laita jääkaappiin. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hienonna tilli tarkoin. Sekoita sinappijauhe ja viinietikka.

2. Ota lohitaikina jääkaapista ja sekoita monitoimikoneen avulla kerma mukaan vähän kerrallaan. Lopuksi lisää tilli, viinietikka-sinappisekoitus sekä cayennepippuri, halutessasi mausta vielä suolalla. Kaada lohitaikina uuninkestävään vuokaan, laita kansi päälle tai peitä foliolla.

3. Laita vuoka vesihauteeseen ja anna paistua uunissa 1 tunti. Anna vuoan jäähtyä ja laita sitten jääkaappiin. Ota patee esiin hyvissä ajoin ennen tarjoilua, se maistuu parhaalta huoneenlämpöisenä.

Lohipateen tai -murekkeen valmistaminen ei ole konsti eikä mikään. Helpoiten valmistat ruoan tehosekoittimen avulla. Muista tärkeä yksityiskohta: kaikkien ainesten on oltava jääkaappikylmiä, kun sekoitat ne. Tämä patee sopii yhtä hyvin alkuruoaksi kuin seisovaan pöytäänkin.

Lisää aiheesta:

Kotona riimisuolattua lohta tillimuhennetuin perunoinLohilaatikkoa ja kirkastettua voitaKampelaa valkoviinikastikkeessaGraavilohta sinappi-tillikastikkeellaKala-äyriäispateeKalamureke ja sienikastike
PateeAlkuruoatGluteenitonLisäkeruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Patee
  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Kananpoika-papupaté

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kananmaksapatee

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lohipatee juurisellerillä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lohipatee

  • 05.12.201309:17
    Kevyt

    Raakaruokaa: Lanttupatee