Lohipatee
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5660906/landscape16_9/515/290/23eba5aa3fcea549ab0963c36c0dcd71/Bu/893076-661.jpg)
Lohipateen tai -murekkeen valmistaminen ei ole konsti eikä mikään. Helpoiten valmistat ruoan tehosekoittimen avulla. Muista tärkeä yksityiskohta: kaikkien ainesten on oltava jääkaappikylmiä, kun sekoitat ne. Tämä patee sopii yhtä hyvin alkuruoaksi kuin seisovaan pöytäänkin.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kymmenelle
- 500 g tuoretta, ruodotonta lohta
- 2 kananmunaa
- 4 dl kuohukermaa
- 1 iso nippu tilliä
- 1 tl Colman's-sinappijauhetta
- 1 ½ rkl punaviinietikkaa
- 1 tl suolaa
- ½ maustemitta cayennepippuria
Valmistusohje
1. Puhdista lohi nahasta ja ruodoista, paloittele pienemmiksi paloiksi ja sekoita tahnaksi monitoimikoneessa tai jauha lihamyllyssä. Lisää suola ja kananmuna ja sekoita tasaiseksi massaksi. Laita jääkaappiin. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hienonna tilli tarkoin. Sekoita sinappijauhe ja viinietikka.
2. Ota lohitaikina jääkaapista ja sekoita monitoimikoneen avulla kerma mukaan vähän kerrallaan. Lopuksi lisää tilli, viinietikka-sinappisekoitus sekä cayennepippuri, halutessasi mausta vielä suolalla. Kaada lohitaikina uuninkestävään vuokaan, laita kansi päälle tai peitä foliolla.
3. Laita vuoka vesihauteeseen ja anna paistua uunissa 1 tunti. Anna vuoan jäähtyä ja laita sitten jääkaappiin. Ota patee esiin hyvissä ajoin ennen tarjoilua, se maistuu parhaalta huoneenlämpöisenä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka