Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kananmaksapatee

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kahdeksalle

  • 500 g jauhelihaa
  • 300 g maksapasteijaa
  • 250 g pakastettua kananmaksaa
  • 1 iso keltasipuli, hienonnettuna
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl murustettua meiramia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kuohukermaa
  • halutessasi, 2 rkl konjakkia tai sherryä
  • suolaa ja pippuria
  • voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Voitele pitkulainen, n. 1 ¾ litran vuoka.

3. Sulata maksa puoliksi, paista pannulla ja mausta.

4. Paista sipulit pehmeiksi pannulla.

5. Muussaa maksapasteija, sekoita jauhelihan ja sitten muiden ainesten, paitsi kananmaksan, kanssa.

6. Täytä vuoasta 1/3 taikinalla, laita päälle puolet kananmaksasta ja toista kunnes vuoka on täynnä.

7. Paista pateeta uunin alatasolla reilu tunti. Anna jäähtyä vuoassa ennen kuin kumoat sen.

Täydellistä juhlapöytään, pateesta riittää monelle ja sen voi valmistaa päivää ennen juhlia. Tarjoile maukkaan leivän, hillosipulien ja pikkukurkkujen kera. Jos haluat tästä kokonaisen aterian, tarjoilet lisukkeena pieniä, maukkaita perunoita.

Lisää aiheesta:

Joulun maksapasteijaGlaseerattu kananmaksapasteijaJuhannuspateeItse tehty maksapasteijaTanskalainen maksapasteijaKananmaksamousse
PateeAlkuruoatLisäkeruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Patee
  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Kananpoika-papupaté

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kananmaksapatee

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lohipatee juurisellerillä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lohipatee

  • 05.12.201309:17
    Kevyt

    Raakaruokaa: Lanttupatee