Kananmaksapatee
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5677724/landscape16_9/515/290/b73694b383419d4c8c547695247438d5/Fo/933899-5151.jpg)
Täydellistä juhlapöytään, pateesta riittää monelle ja sen voi valmistaa päivää ennen juhlia. Tarjoile maukkaan leivän, hillosipulien ja pikkukurkkujen kera. Jos haluat tästä kokonaisen aterian, tarjoilet lisukkeena pieniä, maukkaita perunoita.
Kahdeksalle
- 500 g jauhelihaa
- 300 g maksapasteijaa
- 250 g pakastettua kananmaksaa
- 1 iso keltasipuli, hienonnettuna
- 2 kananmunaa
- 1 tl murustettua meiramia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl kuohukermaa
- halutessasi, 2 rkl konjakkia tai sherryä
- suolaa ja pippuria
- voita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Voitele pitkulainen, n. 1 ¾ litran vuoka.
3. Sulata maksa puoliksi, paista pannulla ja mausta.
4. Paista sipulit pehmeiksi pannulla.
5. Muussaa maksapasteija, sekoita jauhelihan ja sitten muiden ainesten, paitsi kananmaksan, kanssa.
6. Täytä vuoasta 1/3 taikinalla, laita päälle puolet kananmaksasta ja toista kunnes vuoka on täynnä.
7. Paista pateeta uunin alatasolla reilu tunti. Anna jäähtyä vuoassa ennen kuin kumoat sen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka